USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Kovid-19'da toy varyantların çıkışını ıskat etmek düşüncesince telkih olun' çağrısı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Kovid-19'da acemi varyantların ortaya çıkmasını düşürmek düşüncesince her insanın aşısını yaptırması icap ettiğini söyledi.

'Kovid-19'da toy varyantların çıkışını ıskat etmek düşüncesince telkih olun' çağrısı
02-12-2021 13:28
Adana

Prof. Dr. Yeşim Taşova, AA muhabirine, Kovid-19'un Omicron varyantına Türkiye'de daha rastlanmadığını söyledi.

Varyantların nice mutasyonun yanında araya gelmesiyle ortaya çıktığını özetleyen Taşova, Omicron varyantının da 32 mutasyondan oluştuğunu dile getirdi.


Taşova, Omicron varyantının aşırı çabuk yayılmış olduğu anlamında bilgiler bulunduğunu belirterek şöyleki konuştu:

"Omicron varyantı bizde de çıkacaktır zira gezi fail yanında evren var. En akıbet İspanya'da, Japonya'da, İsrail'de bahsediliyordu, İngiltere'de de var bu varyant. En iri ayrıcalığı çabuk yayılıyor. Bu muhtemel yanında obje zaten. Özellikle her insanın telkih olmasını ısrarla istememizin sebeplerinden birisi de bu cins varyantların çıkışının azaltılması zira görünürlerde ne denli aşırı virüs dolaşırsa o denli yanında tomar mutasyona uğrayacağı düşüncesince nice değişinim yanında araya gelecek. Tehlikeli mutasyonlar yanında araya geldiği sayaç de o devir hakkıyla kazalı yanında varyantla huzur karşıya kalacağız."

Taşova, Omicron varyantının içinde aşırı çabuk yayılmasını sağlayacak mutasyonların olduğunu, bundan dolayı her insanın aşılarını behemehâl yaptırması icap ettiğini anlatım etti.

"Bütün dünyanın aşılanması gerekiyor"

Yeni varyantın aşının minimum yapıldığı Afrika'dan çıktığını hatırlatan Taşova, "Artık kılıç küresel yanında dünyayız, kendimizi yanında birim tane Türkiye, Amerika, İngiltere yerine görmememiz gerekiyor. İşte Afrika'daki olay, orada antikor sıfır ne denli aşırı insanoğlu olursa bu virüs bulunmuş olduğu ortamda daha da güçlenecek zira o da hayat savaşı veriyor. O devir aşıya tesiri sıfır varyantların çıkacak riski artıyor. O nedenden etraflı dünyanın aşılanması gerekiyor." diyerek konuştu.

Taşova, Türkiye'de aşırı sayıda ilde hadise sayılarında artma yaşandığını, bunları telkih olmamışlar yahut aşısını tamamlamamışların oluşturduğunu aktardı.

Bu kışı daha şen kılmak düşüncesince her insanın maske, resmiyet ve hijyene ilgi etmesinin yanı esna telkih olması icap ettiğinin altını çizen Taşova şunları kaydetti:

"Salgın yanında afettir. Afetle mücadelede elimizdeki yanında tane tabanca da şu evrede aşıdır. O sebeple telkih olunmasını referans ediyorum. Virüs rehaveti görür. Nitekim Afrika'daki fenomen bizlere aşırı ehemmiyetli yanında kip oluşum etmelidir. Her an gelişigüzel obje olabilir. Her an virüs değişik yanında noktaya geçebilir, daha kazalı olabilir. Herhangi yanında varyant, daha ağırbaşlı seyredecek yanında mutasyonu kazanırsa o devir çabuk yayılan yanında varyantla baş başa aşımız da kar etmeyecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler