USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca: Hatay'da esenlik hizmetlerimiz ihtiyaçlara yanıt verecek muntazamlıkta bitmeme ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son 17 günde çabucak Hatay'da kestirmece bin ameliyat gerçekleşti. 212 bin 345 sağlık muayenesi yaptık. Sağlık hizmetlerimiz, ihtiyaçlara karşılık verecek ortak muntazamlıkta bitmeme ediyor." dedi.

Bakan Koca: Hatay'da esenlik hizmetlerimiz ihtiyaçlara yanıt verecek muntazamlıkta bitmeme ediyor
22-02-2023 18:05
Ankara

Koca, Hatay'da düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, 19 Şubat Pazartesi haset meydana mevrut Hatay merkezli depremin elden arkası sıra arttırma 160 nüsha 112 cankurtaran ile 22 UMKE timinin görevlendirildiğini söyledi. Tüm ilçelerde taramaların tamamlandığı, çökme sahalarında lüzumlu çalışmaların yapıldığı ve sahaya 590 keyif çalışanının çıktığını tamlayan Koca, bu depremde 4'ü fenomen durumunda 2'si hastanede edinmek az daha 6 ferdin yaşamını kaybettiğini, 562 ferdin ise yaralandığını tabir etti.

Koca, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi aceleci ve anne binanın, Samandağ, Reyhanlı ve Kırıkhan talih hastaneleri ile İskenderun Devlet Hastanesi B blokunun ferah hasarlı ve kullanılabilir halde bulunduğunu fakat buna karşın azda olsa boşaltma edildiğini söyledi. Koca, bu hastanelerde aceleci karışma üniteleri kurularak keyif hizmetlerinin aksatılmadan bitmeme ettiğini, tedavisi devam eden 95 dip bakım hastasının ise Ankara, Adana ve Dörtyol'daki hastanelerine nakledildiğini bildirdi.

Koca, 17 gündür deprem bölgesinde bulunduğunu tabir ederek "En kesme bilgilere cemaat ad yerine hassasiyetleri anlıyorum. Fakat unutmamalı ki yayılan haberler, binbir cansiparane buralarda etkin doktorlarımızı, hemşirelerimizi, uran ekiplerimizi de endişeye sürüklüyor. Çok titiz edinmek gerekmez mi? Afetlerin tesirinin paniğe kere açan şeylerle bitmeme ettiğini bilmiyor değiliz. Kaynağı berk olmayan, güzel oruçlu endişelerin dilden dile yaymış bulunduğu haberlerin faturasını teyitsiz ihbarlarda az ödemedik. Oysa devir düşünmek dirilik demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Koca, Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde toy depremlerin arkası sıra ölçülü kurda hasar belirleme edildiğini ve hastaların Adana kent ile Yüreğir talih hastaneleri ilkin edinmek az daha akıllıca hastanelere nakledildiğini belirterek toy ve deprem izolatörlü mensur edilen Güney Seyhan Hastanesi'ne gerekseme duyulmadığını fakat hastanenin göreve anbean amade bulunduğunu kaydetti.

"Bu ızdıraplı halkımızın yaralarını kuşatan hekim eli mahir, keyif sistemi güçlüdür." ifadesini kullanan Koca, şöyleki bitmeme etti:

"Tüm ilçeleriyle bu şehirde, merkezinden köylerine derece tek keyif hizmetinin eksikliğini sizlere yaşatmamak için, uzmanımızla, ekibimizle, ilacımızla sahadayız. Son 17 günde yalnızca Hatay'da kestirmece 1000 ameliyat gerçekleşti. 212 bin 345 dirlik muayenesi yaptık. Sağlık hizmetlerimiz, ihtiyaçlara yanıt verecek birlikte muntazamlıkta bitmeme ediyor. Sağlık dair tehlikesiz olun ki bizlere güveneceğiniz herhangi birlikte şeye sahibiz. Sahra hastanemizde tomografi aleti engelleme herhangi birlikte bilinçlilik var. Bu ülkenin mesleğinde en iddialı doktorları, hastanın dilinden en güzel anlayan hemşireleri burada."

Sahra hastaneleri

Koca, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde kurulu, kusursuz teşekküllü, ameliyatların yapılabildiği çöl hastanesi bulunduğunu ve burada Amerika ekiplerince kurulan birlikte çöl hastanesinin de işlev verdiğini belirterek öbür çöl hastanelerine bağlı şu bilgiyi verdi:

"Eski şifahane karşısına da ayrımsız şekilde, kusursuz teçhizatlı toy birlikte çöl hastanesi yapıyoruz. Ayrıca özek ilçede 17 ayrımlı noktada aceleci karışma çöl hastanelerimizle işlev vermekteyiz. Arsuz, Altınözü, İskenderun, Samandağ, Hassa talih hastanelerimizin önünde, Kırıkhan'da şifahane uğrunda gene kusursuz teşekküllü çöl hastanelerimiz hizmete bitmeme ediyor. İskenderun'da ulus bahçesinin de bulunduğu üç ayrı noktada ise aceleci karışma hastanelerimiz yaralılarımızın, hastalarımızın emrinde."

Bakanlık yönetiminde, Arsuz'da fuar dalında İspanya, Kırıkhan hastanesinde Belçika, Reyhanlı'da emektar hastanenin uğrunda Birleşik Arap Emirlikler, Ovakent'te Özbekistan, Hassa Ardıçlı köyünde Endonezya, Defne'deki stadyumda İtalya ve Payas'ta ise Katar kabilinden kusursuz teşekküllü çöl hastaneleri kurulduğuna dikkati çekici Koca, şunları söyledi:

"Çok insancasına bulunan birlikte sorumluluğu, keyif hizmetleri mevzusuna yaklaşımı bizleri üzen, halkımızın itimatını örseleyen az sayıdaki insandan de bekliyoruz. Bugün halkı üzen erte buna üzülür. Zaman keyif sistemine itimatı sarsma tarihi değil. Halk sağlığı tedbirleri dirimsel ehemmiyet bildirme ediyor. Sizleri tehlikeden destek edinmek düşüncesince gerekeni yapıyoruz. İçme ve doğruluk düşüncesince geçer suları, hastalığa kere açıp açmayacakları itibarıyla derneşik yerine inceliyoruz. Bir süreliğine henüz içmece suyu yerine yalnızca tankerlerle getirilen suyu ve ambalajlı, temiz suları kullanılacağız. Bir depremden katkısız çıkanlar, girintisiz çıkıntısız birlikte tedbirsizlikle ne özlük yaşamını ne başkalarını tehlikeye atmamalıdır. Musluk suyunu ne devir içebileceğimizi Hatay Valiliği yahut kaymakamlıklarımız duyuracak. O güne derece burma kısaca kanalizasyon suyu fakat doğruluk düşüncesince kullanılabilir. Bu uyarıyı, hiçbirimiz birlikte an caba unutmamalıyız. Musluk kısaca kanalizasyon sularını katiyen içmece suyu yerine kullanmıyoruz."

Depremden etkilenen şehirlerin yıkımlara huzur canlanma ve baştan gövde buluşların şehirleri olduğuna ayraç fail Koca, "Şimdi de afete huzur sunulan savaş birlikte ulusal mücadeledir ve öbür 70 vilayetimiz burada. Bu halkın keyif ordusu, türküler yaktığı doktorları ve keyif mensupları burada." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler