USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çeşme'de ameliyat edilen depremzede enkaz altında yaşadığı zor anları anlattı

Hatay'da, enkaz altından evlatları ile baş başa benzeri kabilinden kurtarılan ve bacağında modüler fay bulunan depremzede, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesinde güzel nezdinde ameliyat geçirmesinin arkası sıra enkaz altında yaşadığı zor anları gözyaşlarıyla anlattı.

Çeşme'de ameliyat edilen depremzede enkaz altında yaşadığı zor anları anlattı
24-02-2023 15:05

Cangül Karaman, eşinin menfaatlerini kurtarmasıyla ilgili, "Deprem olunca doğrudan eve gelmiş. Alt katın balkonu müşterek aracın hakkında çökmüş. Arada müşterek aralık kalmış. O boşluktan sürünerek hapis girmiş. Kolonu göğsüne sıkıştırdı. 'Allah'ım bana kuvvet ver' dedi. Kolonu güçlükle yerinden oynatarak oğlumu kurtardı. Sonra da beni kurtardı" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay merkezinde mevcut 5. kattaki evlerinde yakalanan Cangül Karaman, deprem aceleten yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Deprem esnasında uyanarak, doğrudan kızı ve oğlunu kucakladığını ve salondaki masanın dibine sığındıklarını kail Cangül Karaman, "Çok sallanıyorduk. Eşyalarımız düşmeye başladı. Ardından sütun kırılarak düştü. O tam bayılmışım. Ayıldığımda, deponun patladığını ve sularının aktığını gördüm. Kızımın başı suyun altında kalmıştı. Nefes alamıyordu. Hemen yüzünü çevirmeye çalıştım. Nefes alabildiğini görür görmez rahatladım. Oğluma seslendim. Arkamda bulunduğunu biliyordum. Kolon onun üstündeymiş. 'İyi misin anne? Üstümden kalk' dedi. 'Oğlum kıpırdama' dedim. Ona henüz başlangıçta deprem pozisyonunu öğretmiştim. O konumu almış" sanarak anlattı.

"Eşim, kolonu güçlükle yerinden oynatarak oğlumu kurtardı"

Deprem bulunduğu şeb ezanı benzeri Okan Karaman'ın iş durumunda bulunduğunu tamlayan Cangül Karaman, "Deprem olunca doğrudan eve gelmiş. Alt katın balkonu müşterek aracın hakkında çökmüş. Arada müşterek aralık kalmış. O boşluktan sürünerek hapis girmiş. Bana seslendi. 'Neredesin?' dedi. 'Salonda, masanın altındayım. Ben iyiyim. Üzerimde sütun var. Çocukları kurtar' dedim. Kızımı kucağıma verdi. Ondan sonraları oğluma kurtarmaya çalıştı. Onu nite kurtardı hala anlayamıyorum. Kolonu göğsüne sıkıştırdı. 'Allah'ım bana kuvvet ver' dedi. Kolonu güçlükle yerinden oynatarak oğlumu kurtardı. Sonra da beni kurtardı" dedi.

"Bomba patladı zannettim"

Oturdukları mahallede enkaz altından geçmiş kendisinin ve evlatlarının kurtarıldığını kail Cangül Karaman, "Allah hiç kimseye yaşatmasın. Ben deprem esnasında bomba patladı zannettim. Çok şükür salim kurtulduk. Oğlumun başı yaralanmıştı; fakat şu an iyileşti aşırı şükür. Benim bacağımda modüler fay olmuş. Adana'da müşterek ameliyat yapmışlar. Çeşme'ye geldiğimde hastaneye yatırdılar. Başhekim Cihan Aslan ve Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Fırat Erpala beni ameliyat ettiler. Şu an aşırı iyiyim. Eşim ve çocuklarım yanımda. Allah müşterek henüz yaşatmasın" sanarak konuştu.

"Bana nite müşterek kuvvet geldiyse, kolonu güçlükle yerinden oynatarak oğlumu kurtarabildim"

Eşini ve çocuklarını enkaz altından kurtaran Okan Karaman, "Deprem esnasında iş yerindeydim. Saat 04.17'de deprem oldu. Çok şişman müşterek sarsıntıydı. Hemen evime gittim. Her arazi yıkılmıştı. Evimizin bulunduğu yapının geçmiş katındaki teras müşterek aracın üstünde yıkılmıştı. Arada müşterek aralık vardı. Sürünerek o boşluktan hapis girdim. Daha ilkin de meydana mevrut depremlerde salonumuzdaki masanın dibine girerdik. Eşim ve çocuklarım o masanın altındalardı. Kolonun altında sıkışmışlardı. Kızımı kurtardıktan sonraları oğlumu kurtarmaya çalıştım. Oğlumu kolonun altından kurtarmaya çalışırken bana nite müşterek kuvvet geldiyse, kolonu güçlükle yerinden oynatarak oğlumu kurtarabildim. Şimdi o kolonu yerinden oynatmaya kalksam yapamam. Sonra da eşimi kurtardım" sanarak anlattı.

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde 700 denli depremzede otama gördü

Öte taraftan Türkiye'yi sarsan depremin arkası sıra Çeşme'de bin 500'ün üstünde depremzede konuk edilirken, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde de 700 denli depremzede otama gördü. Edinilen bilgiye gereğince 300 denli depremzede hastanenin acele servisinde otama edilirken, öteki depremzedelerde hastanenin ayrışık birimlerinde otama edildi. Hastanede, 1 yaşlarının altında 12 çocuk afiyet hizmeti alırken, 80 yaşın üstünde 18 depremzede de otama edildi. Birçok depremzede de konuk edildikleri otellerde, Evde Sağlık Hizmeti kadrosundan afiyet hizmeti aldı.

Muhammet İsa Atagöz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler