USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Koroner BT Anjiyografi hayat kurtarıyor

Ağrısız ve çelimsiz müddette akıllıcasına tanılama sağlayıcı Kadriyak BT Anjiyografi'nin hayat kurtardığı bildirildi.

Koroner BT Anjiyografi hayat kurtarıyor
11-01-2023 10:05

Tüm dünyada bulunduğu kabil devletimizde de en yayılmış ahiret yolculuğu nedenlerinden ortak tanesini his ve doğa rahatsızlıkları oluşturduğunu vurgulayan uzmanlar, kalıtım bilimi faktörler kadar, hayat biçimi ve çevresel faktörlerin de can alıcı bulunduğu his ve doğa rahatsızlıkları dolayısıyla devletimizde rastgele sene sayı farkı 200 bin bireyin yaşama veda ettiğini belirtti.

Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Karadeli, gelişen uygulayım bilimi ile baş başa er tanıyı sağlayıcı cihazların kullanımının yaygınlaştığına, his ve doğa rahatsızlıklarında da hayat kurtaran teşhis şekillerinden ortak tanesinin Kardiyak BT Anjiyografi bulunduğunu kaydetti. Prof. Dr. Elif Karadeli, “Bilgisayarlı tomografi odasında; ön paradigma toplar damarından karşı gelim bap verilerek kalbi besleyici koroner damarları ağrısız, aşırı endamsız ortak müddet içerisinde, güvenli ve efdal çözünürlüğünde bulunan kendisine görüntüleyebiliyoruz. Çekim süresi sayı farkı 3 saniye, tedarik evresi ile baş başa azami 15 çağ sürüyor. Bu görüntüleme yöntemiyle, dirimsel riziko haiz doğa tıkanıklıkları hızlıca belirleme edilebiliyor. Hastalar bire ortak güneş alışılagelen yaşamlarına dönebiliyorlar. Kardiyak BT Anjiyografi yöntemiyle kalbin yapısının incelenmesi, riskli hastalarda kalbin ön değerlendirmesi, koroner arterleririn, doğumsal his hastalıklarının, koroner stentlerin, by-pass greftlerin, kalpten çıkan anne damarların ve his kapakçıklarının değerlendirilmesi güvenli ortak halde yapılabiliyor” dedi.

Hastalar düşüncesince ehemmiyetli avantajlar
Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Erbay'da ortak numara aşama akrabalarında er yaşta kalp-damar rahatsızlığı hikayesi olanlar, şeker rahatsızlığı hastalığı ve efdal tansiyonu olanlar, sigara içenler, aşırı kiloluluk hastaları, döş ağrısı olanlar, ruhsal gerilim testleri çirkin çıkan ve koroner arterlerde sapaklık şüphesi bulunan şahısların Kardiyak BT Anjiografi yaptırması icap ettiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Erbay, ışınım payı aşırı düşüt olan, en çalışan ve hazırlop uygulanabilen bu yöntemin hastalar düşüncesince ehemmiyetli avantajlarını şöyleki sıraladı:

"- 1 ile 5 mm kalınlığındaki aşırı müeddep koroner arterleri gösterebilmektedir.

- Yaşlı, çocuk ve obez hastalar da işlemde makbul deva miktarı minimal ölçüde tutularak güvenli çekimler yapılabilmektedir.

- Kalbin yapısı 3 boyutlu incelenerek, aniden ölümlere illet bulunan koroner atardamar anomalileri ve his kası sıkışmaları önceleri belirleme edilebilmektedir.

- Kalp damarları içindeki kalsifik plakların tanımlanmasına asistan olarak, kullanılacak bulunan olan stentlerin önceleri planlanabilmesi dair bilim vermektedir.

- Kardiyak BT Anjiyografi ile his damarlarının yanı esna vücudumuzdaki akıl damarları, günah damarları, paradigma ve dip damarları değerlendirilebilmektedir.

- Tanımlanamayan ağrıyla mevrut hastalarda koroner arter, akciğer embolisi, anevrizma ve diseksiyon tanıları aceleci ortak halde belirleme edilebilmektedir.

- Koroner By-Pass cerrahisi nâkil hastalar ile stentleri mevcut hastaların rutin muayeneleri yapılabilmektedir.

- Akciğer embolisi durumlarında, akciğere dem haiz damarların yapısı değerlendirilebilmektedir.

- Yöntemin teknolojik özelliğiyle his ve doğa yapısının görüntülenmesi dışında;
böbrek ve üriner meslek taşlarının yapısı incelenmekte ve nitelikleri belirlenerek en endamsız müddette akla yatkın müdahalesi sağlanabilmektedir.

- Onkoloji hastalarında er çağda mızrap metastazı ve mızrap iliği ödemleri belirleme edilebilmektedir.

- Gut kabil romatizmal hastalıklarda, damla rahatsızlığı kristellerinin repertuvar düzeylerini gösterebilmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler