Eğitim

'Toplumsal cinsiyet eşitliği konusu müfredatta yer almalı'

Dünyadaki problemlerin çözümünün yetişek ve bilimde gizli bulunduğunu kail Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, “Toplumsal cinsiyet eşitliği konusu, gözyaşı grubu özelliklerine makul olarak, kâffesi kademelerde müfredata konulmalı” dedi.

'Toplumsal cinsiyet eşitliği konusu müfredatta yer almalı'
07-03-2022 10:49

Türkiye'nin 52 ilinde 112 okulda ve 127 ağırşak merkezinde 85 bin öğrencisiyle pedagoji bilimi öğretime bitmeme fail Uğur Okulları, kadrolarında ve yönetimde maşeri cinsiyet eşitliğini gözeten firmalar ortada öne çıkıyor. Türkiye genelinde 11bin 218 mensubu mevcut Uğur Okullarında kadroların yüzdelik 67'si bayanlardan oluşuyor. İnsan kaynağına, kabiliyetlere ve başarıya ehemmiyet verdiklerini belirterek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıklamalarda mevcut Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek “Kampüslerimizde 7 bin 516 eş çalışanımız bulunuyor. Kurum yerine önceliklerimizden bir tanesi de eş çalışanlarımıza yönetime iltihak ve çelimli liderler yerine bedel üretebilme dair dayanak olmak. Kadrolarımızdaki bin 420 yöneticimizin yüzdelik 62'si şu demek oluyor ki 880'i bayanlardan oluşuyor” niteleyerek konuştu.

“Sürdürülebilir kalkınma düşüncesince denklik prensibi “
Kadının iş gücüne katılımının maşeri cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıran en ehemmiyetli faktörlerden bir tanesi olduğuna ilgi çekici Nil Çiçek, “Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ortada da 5. tam Toplumsal Cinsiyet Eşitliği maddesi yer alıyor. Dünya çapında kalkınmayı daima bir vaziyete getirebilmek düşüncesince toplumda eş ve rical düşüncesince eşitsizliklerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Kurum yerine maşeri cinsiyet eşitliği ilkesine ait birlikte insanoğlu kaynakları göz açımız var. Cinsiyetten artma kabiliyetlere odaklanıyoruz. İnsan kaynakları politikalarımız ile işe alım, yükseltme üzere süreçlerde punt eşitliğini önemsiyoruz. Mesleki aksiyon sahalarından eşit imkanlar sağlayarak, iş ve hususi sahn dengesini sponsor icraat yaşama geçiriyoruz” dedi.

Dünyada yaşanmış olan değme probleminin çözümün odağında pedagoji bilimi ve bilgelik bulunduğunu vurgulayan Çiçek, laflarını şöyleki sürdürdü: “Eğitime meydana getirilen yatırımların artmasıyla topu topu problemlerin üstesinden gelebiliriz. Çocuklarımız, geleceğimiz. Bu sebeple sorumluluğumuz aşırı fazla. Bizler; donanımlı, farkındalığı faziletli ve şuurlu nesiller yetiştirdikçe maşeri cinsiyet eşitsizliği üzere mesail dünyanın gündeminden silinecektir. Bu sebeple gözyaşı grubu özelliklerine akla yatkın olarak, maşeri cinsiyet eşitliği konusu topu topu kademelerde müfredata konulmalı. Bu hedefle müfredatımızı geliştiriyoruz ve AR-GE ekiplerimize envestisman yapıyoruz. Hizmet içi eğitimlere, ege seminerlerine ve maşeri günah planlarına evleviyet veriyoruz.”

“Kadının problemi adamın meselesi”
Sosyal günah planlarına de yatırımlar yaptıklarını tabir fail Nil Çiçek, “Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin Yücel ve İcra Kurulu Üyemiz Sayın Begüm Yücel kabilinden kurulan SEY Vakfı, bu sene aşırı ehemmiyetli birlikte maşeri günah projesine imza attı. ‘Kadının sorunu, adamın meselesi' projesi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, hanıma müteveccih fiziki ve ruhsal şiddetin önüne geçmeyi amaçlayan plan kapsamında meydana getirilen topu topu çalışmalarda vakfımızın yanındayız. Proje kapsamında 7 alanda bilinçlendirme emekleri yapılacak. Biz de Uğur Okulları yerine denklik hakkının hoppadak bayanların değil her insanın savunması müstelzim birlikte konu bulunduğunu savunuyoruz. İl, kaymakamlık ulusal pedagoji bilimi müdürlükleri, belediyeler ve üniversitelerle teşrikimesai yaparak maşeri cinsiyet eşitliği mevzusundaki farkındalığı topu topu Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER