Eğitim

DM'den mezuniyet! 'Fake' öğrencilere gerçek olmayan diploma

Sahte hekim Ayşe Özkiraz skandalı acemi müşterek münakaşanın fitilini ateşledi. Herkes günlerce bu vakası konuşurken, arka arkaya mevrut düzmecilik haberlerine yenileri eklendi. Şimdi ise Twitter üstünden fake (sahte) öğrencilere, sahte diploma satışı eden ve gelişigüzel dar

DM'den mezuniyet! 'Fake' öğrencilere gerçek olmayan diploma
04-02-2023 12:08
Sahte hekim Ayşe Özkiraz skandalı dünkü müşterek münakaşanın fitilini ateşledi. Herkes günlerce bu vakası konuşurken, peş peşe mevrut sahtekârlık haberlerine yenileri eklendi. Şimdi ise Twitter üstünden fake (sahte) öğrencilere, sahte diploma satışı karşıcı ve gelişigüzel darülfünun için sahte mezuniyet belgesi hazırlayan eşhas ortaya çıktı. Sosyal iletişim araçları üstünden adanmış karşıcı dolandırıcıların yüzsüzlüğü ise bu denli da gayrimümkün dedirtti.Abone ol

Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte diploma ile hastanede fariza meydana getirmiş olduğu belli Ayşe Özkiraz skandalı topu topu ülkede günlerce konuşuldu. Bu gelişimin arkası sıra peş peşe dürüstlük olmayan doktor, dürüstlük olmayan ruh bilimci ve dürüstlük olmayan fizyoterapist olup bitenleri gelmeye başladı. Artan sahtekârlık ve ayyarlık furyasına gelişigüzel güzeşte gündüz müşterek yenisi henüz eklenirken, utanmaz fırsatçıların sahte diploma işini dirimsel kapısı durumuna getirmiş olduğu ortaya çıktı.

Twitter üstünden dürüstlük olmayan icazetname satışı karşıcı dolandırıcıların, onlarca kişiyi darülfünun mezunu derece gösterdiği görüldü. Hesaptaki bilgilere göre, icazetname satıcısı gelişigüzel ayrışık diplomayı kampanya dahilinde 9 bin TL’ye sağlıyor.

Bir DM ile mezuniyet 

Her bilinçlilik bu mesajla başlıyor ve müşterek DM ile ailesini veya kurumları ayartmak isteyenler, tutarı karşılığında istediği üniversiteden, istediği bölümden 'mezun' olabiliyor. Twitter üstünden açıkça sahtekarlığın ilanını verip onlarca kişiyi mezunmuş derece yayınlayan diplomalar verici insan veya insanların arsızlığı, bu denli da gayrimümkün dedirtti.

Dolandırıcıları sahtekar anons etti

Üstelik bu dolandırıcıların kendilerine rakip bulunan ve Twitter üstünden icazetname adanmış karşıcı apayrı müşterek hesabı da hilekâr anons etmesi, 'bu denli da olmaz' dedirtti.

Başka müşterek dürüstlük olmayan icazetname satışı karşıcı hesabı yayma fail dolandırıcıların, aksülamel adına şu mesajı paylaşmış olduğu görüldü:

“Bu dost icazetname yaptığını tez ediyormuş ve müşterek arkadaşımız yazmış akıbet bu hilekâr ne eyvah ki! Bu tür şeyler duyar duymaz sizden baş döndürücü üzülüyoruz. Ne eyvah ki; hem bu tür karaktersizler yüzünden bundan böyle hiç kimseye güvenilmiyor. Hem de çeper çetin kazanılan mülk gidiyor diyerek üzülüyoruz.”

Hemen elden topu topu okullar düşüncesince icazetname verici bu insanların kampanya dahilinde muamele başlatan evvel 10 insana 9 bin liradan dürüstlük olmayan icazetname satışı meydana getirmiş olduğu görüldü.

Dolandırıcılar detaylar kendisince şu detayları veriyor: “Onaylı ilköğretim, lise, önlisans, efdal lisans, doktora, çıraklık, kalfalık, ustalık, eli uz öğretici, iş noktayı açılış belgesi, diyar dışından tahsil edilen topu topu diplomalara akreditasyon veya diyar haricinde değerlendirmek arzu ettiğiniz diplomalarınıza akreditasyon vesikası kabul etmek düşüncesince DM ile iletişime geçebilirsiniz. Sınav, tercih, yük ve izin şartlarının namına getirilmesi ağız ağıza bizim tarafımızdan halledilmektedir. Daha sonra topu topu teyitleriniz yapılmaktadır."

Fotoğraflar asıl mi?

Dolandırıcıların Twitter üstünden onlarca ferdin dürüstlük olmayan diplomalarla fotoğraflarını paylaşmış olduğu görüldü. Fakat paylaştıkları fotoğrafların hakkıyla dürüstlük olmayan icazetname yaptıran eşhas mi, olmadan rastgele müşterek toplumsal iletişim araçları hesabından alınıp paylaşılan fotoğraflar mı olup bulunmadığı ise bilinmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER