Eğitim

BUEK Başkanı Enver Yücel’den depremzedelere büyük destek

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, ülkemizi kanun boğan depremde ana yahut babasını kaybeden öğrencilerine hayat boyu pedagoji bilimi desteğiyle ölüm fail gurur çalışanı öğretmenlerin ailelerine ortak se

BUEK Başkanı Enver Yücel’den depremzedelere büyük destek
24-02-2023 12:05
BAU Global Başkanı da bulunan Enver Yücel, beraberindeki Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü hasret Dağ, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Saygın Şenel, Ali Aslan, Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı Genel Menejeri Alpaslan Aydın, BAU Mezunlar Derneği Başkanı Serdar Şenel ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar ile beraberce deprem alanında ziyarette ve araştırmalarda bulundu. Adana Kampüsündeki öğretmenlerle hissedar araya geldikten sonraları Hatay'daki Bahçeşehir Koleji Kampüsüne sabık Yücel, “Kahramanmaraş merkezli, çevredeki 11 şehirde can alıcı bulunan deprem, topu topu ülkemizi bulunduğu kadar bizleri de tarifi olanaksız hissedar acıya boğmuştur. Öncelikle depremde, emek vermek arkadaşlarımızın da aralarında bulunduğu ölüm fail topu topu yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına giriş sağlığı, topu topu yaralılarımıza da acele şifalar diliyorum” dedi.

“Dört binin üstünde öğrencinin naklini sağladık"

İlk dü depremin yaşanmasının elden peşi sıra topu topu terbiye kurumları ve çalışanlarla teyakkuza geçtiklerini tamlayan Yücel, “Hem depremzedelerimizin acılarına eş edinmek bununla beraber yaralarımızı hissedar an evvela kavuşturmak düşüncesince seferber olduk ve dakika de bunun düşüncesince buradayız. Deprem bölgesindeki 11 ilimizde mevcut Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okullarının 23 kampüsünün kapılarını elden açarak depremzedelerimizi kucakladık. Okullarımızda mihman ettiğimiz depremzedelerimizin ısıdam aşındırmak ilkin edinmek kıl payı besin ve tahaffuz gereksinimlerini çabucak karşıladık ve şu an da karşılamaya bitmeme ediyoruz. Yine evvel günden itibaren deprem bölgesindeki öğrencilerin değişik illerdeki kampüslerimize naklini sağladık. Bu çerçevede, 4 binin üstünde öğrencimizin nakli, ilkbahar nısıf devri düşüncesince mükemmel burslu yerine tamamlandı. Bu biçimde öğrencilerimizin terbiye öğretimlerine kaldıkları yerden bitmeme etmelerini sağladık. Şimdi de bölgeden öbür kentlere bulunan nakillere kontenjanlar dahilinde bitmeme ediyoruz” diyerek konuştu. Yaraları el birliğiyle sarmaya çalıştıklarını, depremzedeler ilkin edinmek kıl payı topu topu yurttaki öğretmenler, öğrenciler ve veliler düşüncesince psikososyal destek verdiklerini açıklanan Yücel, aralıksız demeden asliye gereksinimler ilkin edinmek kıl payı iane malzemelerini toplayıp 100'ün üzerindeki TIR'la bölgedeki depremzedelere ulaştırdıklarını belirtti. Kurumlarının millî ve arsıulusal açıdan insancasına iane zinciri oluşturup topu topu yurtta bulunduğu kadar ölçüm edilecek hissedar el birliği ruhunu ortaya koyduklarını da kail Yücel, “Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneğimizin organizasyonu ile evvel 48 saatte 72 yetkilendirilmiş ve gönüllüden oluşan 22 dar takım bölgedeki kontrol istirdat çalışmalarına katıldı. Başarılı çalışmalarıyla alanda nice depremzedenin çökme altından kurtarılmasında fariza yaptı. Enkaz yerlerine 21 iş makinası göndermemizin yanı sıra, kumluk çadırı da kurduğumuz deprem alanında dünkü gereksinimler doğrultusunda destek faaliyetlerimize çabucak ediyoruz” biçiminde konuştu.

“Öğrenci ve öğretmenlerimizin yanındayız"

Yücel, Yükseköğretimde 6 Mart'ta başlamış olacak ilkbahar devrinde kılgılı derslerde saptanca uygunluğuna gereğince depremzede öğrencilere Bahçeşehir Üniversitesi içerisinde hususi mektepli statüsünde parasız terbiye olanağı da sunacaklarını belirterek, “Depremde maatteessüf kurumlarımızda fariza karşıcı öğretmenler ile öğrencilerimizi de kaybetmenin yoğun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemizi kanun boğan depremde ana yahut babasını kaybeden öğrencilerimize dirim boyu terbiye yardımı ile ölüm fail kasıntı personeli öğretmenlerimizin ailelerine hissedar sene süresince aylık ita sonucu aldık. talebe ve öğretmenlerimizin gelişigüzel daima destekçisi yerine alanda yaşamın normale dönmesi düşüncesince elimizden geleni hazırlamaya hazırız” dedi. Hatay site merkezinde depremzedelerle hissedar araya mevrut Yücel ve beraberindekiler, İskenderun ve Belen kampüslerinde de araştırmalarda bulundu.

Ahmet Berke Erdal-Ahmet Arslan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER