Spor

Giray Bulak; 'Fazla alternatifimiz yoktu'

Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği'ne mihman bulunan Denizlispor 0-0'lık skorla berabere kaldı. Maçın peşi sıra rastgele dü takımın uygulayım direktörü değerlendirmelerde bulundu.

Giray Bulak; 'Fazla alternatifimiz yoktu'
09-03-2023 08:06

Müsabakanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Denizlispor Teknik Sorumlusu Bulak, “İki takımın oyucularını ve Mustafa Hoca'yı kutlama kartı ediyorum. Tempolu müşterek karşılaşma oldu. Maçtan önceki de rakibin baş döndürücü yetenekli, önde hünerli, rakibi eksiltebilecek ve akıbet alabilecek oyuncular bulunduğunu biliyorduk. Oyunu daraltarak artık baş döndürücü ikinci alana çekilerek oynamayı yeğledik. Fazla alternatifimiz yoktu, elhak baş döndürücü kem geldik ve yorgunuz. Pazar haset maç, çarşamba şeb ezanı karşılaşma 7 vakit yolculuk, deminden 7 vakit artık gezi yapacağız piyasa haset gene pik çıkacağız. Bu oyunculara bu derece yüklenilmemesi lazım. Bugün üç oyuncumuzu enjeksiyon ile oynattık, bu boyut gittikçe transferlerini, geleceklerini etkiler. Dolayısıyla programları yaparken titiz kazanmak lazım” diyerek konuştu.

“Transfer yasağı bulunan takımlara bu oyuncular verilsin”

Deprem bölgesindeki takımların boşta küsurat futbolcularını aktarma yasağı bulunan takımlara dağıtılması icap ettiğini dile getiren Bulak, “Bir tavsiyede mevcut kazanmak istiyorum. Adanaspor ve Malatyaspor'un aktarma yapamayan aktörleri var. Transfer yasağı bulunan takımlara bu oyuncular verilsin, dağıtılsın. Hem bu takımları rahatlatalım aynı zamanda aktörleri ayak topu hayatına katalım. Dört takıma aktarma serbestliği verdik fakat onların oyuncularından düzlük olmadı, 120 oyuncunun 40 tanesi gitti. Halbuki aktarma bunlara layıkıyla verilmişti. Ligdeki ekipler gidiyor İngiltere'den, Bulgaristan'dan aktör alıyor. Bizim yer sarsıntısı bölgesindeki takımlara iane yazar onların oyuncularını almamız gerekiyor. Madem gayrı ekipler onları yeğleme etmedi kılıç talibiz” ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ise “Lig boyu kısaldıkça, dirsek daraldıkça oynanan değme karşılaşma artık da ehemmiyet kazanıyor. Bugün hakkıyla savaşı yüksek, tempolu müşterek karşılaşma oldu. Belli pozisyonlar da yakaladık. Özellikle birisini yarıda yakaladığımız pozisyonlardan birisini değerlendirmiş olsaydık maçın türü ve hikayesi ayrımlı olabilirdi. Denizlispor analizlerimizle de bizi şaşırtmadı. Birinci semt savunması yapmış olup genel anlamda kazandıkları toplarla aceleci hamle hazırlamaya etkin müşterek takımdı. Dolayısıyla yakut ortamında çelimli müşterek savaş vardı. Burada hakeme de ayrı müşterek ayraç ayırmak istiyorum. Bu maçta ihtimal 7-8 parça zerrin kartın olması gerekiyordu. Sonlara akilane bu huzursuzluğun nedeni arka arkaya mevrut faullerin icap bizlere gerekse rakibe verilmeyerek veya büyük gösterilmesi müstelzim pozisyonlar bitmeme sonucu verildi. Bu da maçın fazlalık oyundan uzaklaştırıp az buçuk artık kargaşa oyununa çevirdi” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER