Spor

Süper Lig'de kalesini gole kapatanlar zirvede!

Spor Toto Süper Lig'de 6. haftasında da Konyaspor ve Başakşehir'in gol yememe serisi bitmeme etti. İki kol da haftayı 3 puanla kapatırken, benek listesinde önceki dü sırayı paylaştılar.

Süper Lig'de kalesini gole kapatanlar zirvede!
13-09-2022 15:02
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanan 9 karşılaşmada toplanmış 22 gol atıldı. 4 ev sahibi kol taraftarı uğrunda 3 puana ulaşırken, 2 mücadelede de deplasman ekipleri yengi luğu yaşadı. 3 maçta ise el birliği yaşandı. Fenerbahçe'nin BAY geçmiş olduğu haftada Beşiktaş geçmiş yenilgisini Başakşehir'e hakkında alırken, Galatasaray ise Kasımpaşa ile girmiş olduğu gol düellosunu kazanarak hanesine 3 benek yazdırdı. Haftanın kapanış maçında akıbet böke Trabzonspor, Adana Demirspor'a misafir oldu. Yüksek tempolu sabık mücadelede 2 kere eşitliği eline geçiren bordo-mavililer, sürdürme dakikalarında yediği golle sahadan 3-2'lik mağluibyete bariyer olamadı.

Zirvenin sahibi Konyaspor

Sezona yukarı fazladan almış olduğu golsüz beraberlikler ile süregelen Konyaspor, akıbet 4 grup müsabakasını kazandı. Eskişehir'de oynanan karşılaşmada Hatayspor'u 1-0 aşınmış fail yeşil-beyazlılar, bu mevsim oynadığı topu topu müsabakalarda kalesini gole kapatmayı başardı. Konyaspor, 16 Eylül Cuma haset Galatasaray'a misafir olacak.

Başakşehir'in serisi sürüyor

Ligde 1 maçı fire Medipol Başakşehir, 6. haftada Beşiktaş ile deplasmanda karşılaştı. Turuncu-lacivertliler mücadeleyi 1-0 kazanarak puanını 13'e yükseltti ve benek yerinde 2. sıraya yerleşti. Tüm maçlarda kalesini gole kapatan Başakşehir, bu geleneğini Beşiktaş'a hakkında da sürdürürken, geçmiş 5 maçında gol yemeyen ikinci kol oldu.

Galatasaray, 3 puanı 3 golle aldı

Ligde geçmiş 5 maçta elden 4 gol atabilen Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanında 3-2 galip geldi. Sarı-kırmızılıların geçmiş golü Gomis, gayrı 2 golü de Kerem Aktürkoğlu'nun ayağından geldi. Cimbom bu galibiyetle puanını 13 yaptı. Gomis de 6 haftada 4 gole ulaşarak yükselen performansını sürdürdü.

Alt sıralarda hezimet serileri

Son 4 grup müsabakasını 1-0'lık neticelerle kaybeden Ümraniyespor, 6. haftayı Gaziantep FK deplasmanında almış olduğu 1 puanla kapatırken, ligde 2. puanına ulaştı. 1 maçı fire takımlardan birisi bulunan Hatayspor ise 1 puanda kalmış olarak haftayı 18. tam kapattı. Alanyaspor'a hakkında 2-1 kaybeden MKE Ankaragücü, yukarı fazladan 4. yenilgisini aldı ve ligin altına sert attı. Ankara temsilcisinin 1 puanı var.

İşte haftanın maçları ve sonuçları:

Corendon Alanyaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 1
Konyaspor: 1 - A. Hatayspor: 0
Fatih Karagümrük: 1 - Giresunspor: 1
DG Sivasspor: 1 - İstanbulspor: 1
Gaziantep FK: 1 - Ümraniyespor: 1
Kasımpaşa: 2 - Galatasaray: 3
Kayserispor: 1 - FT Antalyaspor: 0
Beşiktaş: 0 - Medipol Başakşehir: 1
Adana Demirspor: 3 - Trabzonspor: 2

İsmail Yasin Akçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER