Spor

Lobjanidze: Depremden evvel topu topu takıma sonuç mutluğu Atsu yaşattı

Saba Lobjanidze, "Deprem olmaksızın hemen 10 zaman geçmiş birlikte maçtaydık ve akıbet dakikada birlikte serbest vuruş oldu. Frikikte ego de topun başına devrolmak istedim lakin o anda Atsu bana, hissettiğini ve vuruşu yaparsa gol atacağını söyledi. Golü de attı." dedi.

Lobjanidze: Depremden evvel topu topu takıma sonuç mutluğu Atsu yaşattı
02-03-2023 19:05
İstanbul

"Asrın felaketi" şekilde vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremleri Hatay’da canlı Gürcü topçu Saba Lobjanidze, o anları ve daha sonra yaşadıklarını anlattı.

Hatayspor’un lige bitmeme etmeyeceğini açıklamasının arkası sıra mevsim sonuna denli VavaCars Fatih Karagümrük’le anlaşan Gürcü futbolcu, takımın dinlenme kampı icra ettiği Gençlik ve Spor Bakanlığının Riva tesislerinde, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Depremin yaşandığı hatırat özetleyen 28 yaşındaki futbolcu, durumun baş döndürücü zor, felaketin boyutlarının da baş döndürücü iri bulunduğunu belirtti. Depremin sabaha huzur olması dolayısıyla esas yıkımın güneş ağardıktan sonraları farkına vardıklarını anlatım fail Saba Lobjanidze, “Gün ağardıktan sonraları esas yıkımın ne işe yaradığını görüyorsunuz. Bütün binaların yıkıldığını, eksiksiz şahısların iri teessürat çektiklerini, ağladıklarını, baş döndürücü üzüldüklerini gözlerimizle gördük. Çok üzücü, kelimelerle tanım etmenin baş döndürücü ağır bulunduğu anlardı.” sanarak konuştu.

“Golü alaşağı eylemek Atsu’nun içerisine doğmuştu. Golü attı, herkesi sevindirdi”

Depremde yaşamını kaybeden grup arkadaşı Christian Atsu'nun baş döndürücü güzel müşterek insanoğlu bulunduğunu özetleyen Lobjanidze, şunları söyledi:

“Saha süresince ve haricinde hiç kimseye en küçük müşterek hatası, hatası olmamıştı. Her devir zait ve neşeliydi. Onu rastgele devir en güzel taraflarıyla hatırlayacağız. Çok iri müşterek trajedi. Deprem olmaksızın hemen 10 vakit önceki müşterek maçtaydık ve akıbet dakikada müşterek serbest vuruş oldu. Frikikte ego de topun başına devredilmek istedim ancak o anda Atsu bana, hissettiğini ve vuruşu yaparsa gol atacağını söyledi. Golü de attı. Gerçekten içerisine doğmuş. Çok mutluyduk, baş döndürücü sevinçliydik. Bu luğu baş başa yaşadık, galibiyeti baş başa kutladık. Ama maatteessüf bu golden ve maçtan sonraları acıklı fenomen gerçekleşti. Ona da buradan taziyelerimizi sunmaktan apayrı elimizden müşterek obje gelmiyor.”

Maçın arkası sıra her insanın baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu kail Gürcü futbolcu, “Hem Atsu namına tıpkı zamanda grup adıma gidiş baş döndürücü iyiydi. Soyunma odasında yengi luğu yaşadık.” açıklamasını yaptı.

Atsu’nun ülkesinde nice insana iane fail müşterek sportmen bulunduğunu ve akıbet maçta attığı golle çevresindeki herkesi sevindirdiğini yineleyen Lobjanidze, “Benim duygularım bu halde toparlanıyor. Herkesi sevindirdi ve o halde bu dünyadan göçtü sanarak tanım edebiliriz. Bu minvalde güzel müşterek insandı.” İfadelerini kullandı.

“Volkan Demirel hemen grup düşüncesince değil kâffesi site düşüncesince seferber oldu.”

Christian Atsu’yla bire müşterek binada yaşamını kaybeden sportif yönetmen Taner Savut'u da kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Saba Lobjanidze, “Taner Savut da baş döndürücü güzel müşterek insandı. Her devir baş döndürücü güzel hatırlayacağımız birisi. Kimin ne problemi var ise halletmek düşüncesince elinden geleni yapardı. Maalesef baş döndürücü ehemmiyetli müşterek insanı kaybettik. Ona da değinmeden geçemeyiz. Çok hayırsever birisiydi. Bizim eksiksiz dertlerimizi dinleyip çözüme kavuştururdu. Takımla baş döndürücü ilgiliydi.” halinde konuştu.

Depremin arkası sıra tesislere gittiğini ve burada öbür grup dostlarıyla müşterek araya geldiğini hatırlatan Fatih Karagümrük’ün Gürcü oyuncusu, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in çelimli müşterek insanoğlu bulunduğunu dile getirerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Volkan Demirel hemen grup düşüncesince değil kâffesi site düşüncesince seferber oldu. Bunu ağız ağıza kalbi ve içtenlikli hisleriyle yaptı. Bunu yaşayarak yansıttı. Biz bizler öz güvenliğimizi kabul eylemek düşüncesince önceki tesise gittik, orada toplandık. Ondan daha sonra Adana üstünden İstanbul’a ekibi Volkan sarıklı getirdi. Bizim güvenliğimizi düşünmesi yadsınamaz. Tesislerde Volkan sarıklı bizlere ne denli çelimli müşterek insanoğlu bulunduğunu da gösterdi. Takımı en çelimsiz müddette oradan boşaltma eylemek kabil müşterek fikri oldu. Bunu gerçekleştirdi. Olay acilen ve daha sonra baş döndürücü olumlu davrandı.”

“Burada beni gelecek şekilleri, uyarlama sürecimi kısaltacak”

Depremin arkası sıra İstanbul’a geldiklerini, grup dostlarının aileleri ve sevdiklerinin yanına kullanmak istediğini özetleyen Saba Lobjanidze, kendisinin Hatay’da bekâr yaşadığını ve depremin arkası sıra Gürcistan’da mevcut ailesinin yanına gidip orada devir geçirdiğini belirtti.

Hayatta rastgele devir güzel şeyler yapılması ve afiyet ardında olunması icap ettiğini dile getiren Lobjanidze, “İyilik yapmış olduğunuz devir sizi de iyilikler buluyor. Bu açıdan yaşama bakışımda, iyinin ardında koşturmak yönünde müşterek fark yok. Belki bunları henüz da ehemmiyetli bir duruma getirip artırarak gidebiliriz. Kötülüklerden de ırak ara özgülemek lazım. Kafamda anca deprem evveliyat ve sonrası sanarak ayırdığım kökten tadilat yok.” açıklamasında bulundu.

Fatih Karagümrük’e transferinin arkası sıra uyarlama periyodunun çabuk bulunduğunu da kail Gürcü oyuncu, şunları kaydetti:

“Depremi on paralık yaşamamışım ve daima buradaymışım hissiyatına kapılıyorum. Takım beni baş döndürücü güzel karşıladı. Çok güzel oyunculardan yerleşmiş çelimli müşterek takım. Çok güzel müşterek uran kadrosu var. Gerçekten öz süresince baş döndürücü güzel müşterek atmosferi ve disiplin eşiyle bulunan evliliği bulunan müşterek ekip. Sıkı çalışıyoruz. Türkiye’nin en ehemmiyetli ve çelimli takımlarından birisindeyim. Daha da güzel olacağını düşünüyorum. Burada olduğum düşüncesince mutluyum. Beni karşılayışları, uyarlama periyodunun de henüz çelimsiz olmasını sağlayacaktır.”

Fatih Karagümrük ile mevsim sonuna denli anlaşan ve bonservisi Hatayspor’da bulunan Saba Lobjanidze, mevsim böylelikle Hatay’a art dönerek dönmemesiyle ilişik soruya “Artık derinliğine vadeli projeler yapmıyorum. Fatih Karagümrük’le mevsim sonuna denli sözleşmem var. Burada en iyisini özgülemek istiyorum. En güzel performansla bitmeme yazar yaşamın ne getireceğine beslemek istiyorum. Şu andaki en ehemmiyetli dikkat toplaşımı alanım bugünden itibaren mevsim sonuna denli oynanacak maçlar olacak.” yanıtını verdi.

Son şekilde Hatay halkına ileti gönderen 28 yaşındaki oyuncu, laflarını şöyleki tamamladı:

“En iyisini arzu eylemek kabil basmakalıp sözler ehemmiyetli ancak bunun altını doldurup devamını gerçekleştirmek lazım. En iyisini dileyip harekete geçmek, kişilere korumak lazım. O şahısların çekmiş bulunduğu acıların iri çoğunluğu maatteessüf kameralara, fotoğraflara yansımıyor. Orada baş döndürücü henüz hırslı anlamış olur var, baş döndürücü henüz hırslı hallerde kaldı insanlar. O alanı müşterek an olsun bekâr bırakmadan doğrulamak lazım. Bunu önceki arzu eylemek geçişsiz ancak diledikten sonraları icraata devredilmek gerekiyor. Durum maatteessüf yansıyanlardan ve sizin gördüklerinizden henüz korkunç. Kesintisiz ve daima halde yaralar sarılana denli o şahısların desteklenmesi gerekiyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER