Eğitim

İGÜ 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açış konuşmasını eden Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, İGÜ'nün araştırı üniversitesi vizyonuyla ilerlediğini belirtti.

İGÜ 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi
05-10-2022 10:01

İGÜ 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni 4 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış olan tören, Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin ve Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli'nin açış konuşmaları ile bitmeme etti. Üniversite İklim Elçisi Emir Dişçeken ve talebe Konseyi Başkanı Talat Canberk Ötümlu da musahabe yaptı. Törene eklenen TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bilim Disiplinleri Etkileşimi” konulu, dünkü yetişek ve talim yılının açım dersini gerçekleştirdi.

“Önceliğimiz tematik araştırı alanları geliştirmek”
Uluslararasılaşmanın müşterek darülfünun düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, “Türkiye'nin arsıulusal akredite edilmiş en müşterek tomar programa ehil üniversiteyiz. Bu sayıyı artırarak tamamı bölümlerimizi akredite buyurmak istiyoruz. Üniversitemizde arsıulusal mektepli ve talim üyesi sayımız yüksek. Üniversitemizin başarılarını bitmeme ettireceğiz.” biçiminde konuştu. Üniversite ve endüstri iş birliklerini de yaşama geçirdiklerini tabir fail Şahin, “Bölgemizdeki endüstri ile üniversitemiz ortada teşrikimesai gelmek bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Yenilenebilir erke kaynaklarını destekliyoruz ve İGÜ namına dayanak noktası vermeye de bitmeme edeceğiz. Önümüzdeki çağda önceliğimiz tematik araştırı alanlarını geliştirmek. Satpark, Teknopark ve Sosyopark teşekkül çalışmalarımızla araştırı üniversitesi olma vizyonumuzu genişleteceğiz.” dedi.

“Birlikte fiilen başarıya odaklanmalıyız”
Kaliteli yetişek ve nitelikli soy sop düşüncesince baş başa idman icap ettiğini tabir fail İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Ben, tamamı öğrencilerimizi öz çocuğum kabil görüyorum. Onların başarısı biz için, geleceğimiz düşüncesince baş döndürücü önemli. Kaliteli yaşam, nitelikli yetişek ve nitelikli soy sop düşüncesince baş başa fiilen başarıya odaklanmalıyız.” dedi.

İGÜ'nün gelişen müşterek darülfünun bulunduğunu tamlayan TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bilim Disiplinleri Etkileşimi” konulu, dünkü yetişek ve talim yılının açım dersini verdi. Sanayi devriminden Endüstri 4.0'a derece dünyanın değiştirmek kendince mütekellim Şeker, “Yeni teknolojiler, insanlığın üstesinden gelebileceğine güvenli olamadığı müşterek süratte ilerliyor. Dijital inkılap mahremiyet, hürriyet ve düzenlilik ortada gerilime sefer açıyor.” sanarak yükselen uygulayım bilimi eğilimlerinin hal sağlaması muhtemel infaz alanları ile direkt baş başa ele alınarak gizil baskı ve etkilerinin öngörülmesinin gündemde bulunduğunu belirtti.

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER