Teknoloji

Astronomi meraklıları meteor yağmurunu gelmek düşüncesince rasathanede buluştu

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesinde senenin en delici tabiat vakalarından "Perseid meteor yağmuru"nu bağlı olmak düşüncesince kısaca 1000 isim birlikte araya geldi.

Astronomi meraklıları meteor yağmurunu gelmek düşüncesince rasathanede buluştu
15-08-2022 14:03
Ankara

Gök bilimcilerin, senenin en delici natür vakalarından bir tanesi adına gösterdiği "Perseid meteor yağmuru"nu arkasında olmak talip kısaca 1000 baht bilimi meraklısı, Ankara Üniversitesi (AÜ) Kreiken Rasathanesinde müşterek araya geldi.

Ankara Üniversitesinden meydana getirilen mukayyet açıklamaya layıkıyla cumartesi akşamı meydana getirilen etkinlik, AÜ Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tolgahan Kılıçoğlu’nun devir sistemindeki baht cisimleri için sunumuyla başladı.

Sunumun arkası sıra rasathanenin bulunmuş olduğu bölgede birleşen katılımcılar, havanın kararmasıyla teleskoplar uğrunda levent boylu sıralar oluşturdu.

Astronomi meraklıları, akademisyenler ve baht bilimi öğrencileri eşliğinde şeb süresince kümbet binası içerisindeki Coude teleskobu ve gezgin teleskoplarla Ay, Satürn, Jüpiter ve Mars gözlemleri yaptı, örtüsüz gözle görülebilen "Perseid meteor yağmuru"nu izledi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş da meteor yağmurunu seyrederek teleskopla müşahede yaptı.

Katılımcılar observatuvar kampüsü içerisindeki müzeyi de görüşme etti, ilmî gözlemler esnasında müstamel müşahede araçlarını tetkik fırsatı buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER