Teknoloji

ABD, Twitter'da ortaklık içi belgeleri inceleyecek

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), kalan mahremiyet ve düzenlilik endişeleri için Twitter'dan akıbet dönemlerdeki işten çıkarmalara değgin "şirket içi iletişim" belgelerinin paylaşılmasını arzu etti.

ABD, Twitter'da ortaklık içi belgeleri inceleyecek
08-03-2023 12:05
Ankara

The Wall Street Journal'ın haberine göre, FTC, Elon Musk'ın firması devraldığı Ekim 2022'den bun yana Twitter'a mevzuya bağlı 12 varakpare gönderdi.

FTC, 10 Kasım'da firmaya gönderilmiş olduğu birlikte mektupta "Twitter'ın çalışanlarını işten çıkarmasının, firmanın platformu kullanan kullananların bilgilerinin müdafaasını etkileyeceğine değgin endişeleri bulunduğunu" öne sürdü.

Bir bambaşka mektupta, FTC, iştirak kayıtlarına ulaşım olanağı maruz "tüm gazeteciler" ve "mavi tik" üyelik uygulamasıyla ait bilim sağlanmasını istedi.

FTC sözcüsü Douglas Farrar, "Kullanıcı mahremiyetini destek olmak mükemmel da FCT'nin görevidir." ifadesini kullandı.

Musk, ise doküman isteklerine ilişkin, "Siyasi amaçlarla ve gerçeğin bastırılması düşüncesince federal ajansların tabanca kadar kullanılması perde vericidir." değerlendirmesini yaptı.

İncelemenin milyonlarca dolarlık mal cezasına sefer açabileceği belirtiliyor.

Kritik istifalar
Twitter'ın 7 bin 500 çalışanından kısaca 5 bini, Musk'ın firması devralmasından buyana şirketten ayrılmıştı.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Musk'ın toplumsal iletişim araçları firması Twitter'ı 44 bilyon dolara satın kabul etme süreci 27 Ekim'de tamamlanmıştı.

Musk, firması devralmasının peşi sıra Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, fevk dozaj hususiyet ve siyasa yöneticisi Vijaya Gadde ve umumi müşavir Sean Edgett'i görevden almıştı.

Şirketin toy sahibi Musk, Twitter'da aşırı sayıda mensubu işten çıkarırken, firmanın fevk dozaj güvenlik, mahremiyet ve ahenk yetkilileri de istifa ettiklerini duyurmuştu.

FTC'den teşrinisani ayında meydana getirilen açıklamada, Twitter'daki sonuç gelişmelerin koyu birlikte endişeyle izleme edilmiş olduğu bildirilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER