Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

TÜBİTAK, depremlerden etkilenen 11 ildeki KOBİ düzeyindeki firmaların plan güzel araştırı faaliyetlerinin desteklenmesi için, "TEKNOÇABA​​​​​​​" sloganıyla, "2023-Deprem Bölgesi" hususi çağrısı hazırladı.

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi
05-03-2023 14:06
Ankara

​​​​​​​Türkiye'de, 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan "Girişimcilik Haftası"nda, gençleri girişimciliğe özendirmek, zat işini ihdas etmek isteyenleri bilinçlendirmek, terbiye etmek ve müzaheret etmek kabilinden ameliyat öne çıkıyor. Çok sayıda ve ayrımlı kategorilerde dayanak noktası programları hazırlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) da girişimcilere bu kapsamda destek sunar sunuyor.

AA muhabirinin, TÜBİTAK yetkililerinden edinmiş olduğu bilgiye göre, "asrın felaketi" yerine vasıflandırılan depremlerin ardından, bölgedeki girişimcilik ekosistemini aktif avlamak üzere 11 şehre dayanak noktası gelmek düşüncesince çalışmalara başlandı.

Depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da olan KOBİ ölçeğindeki şirketlerin plan DOĞRU araştırma, uygulayım bilimi ihya ve yenilikçilik faaliyetleri desteklenecek.

Bu kapsamda Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) çeşidinden yürütülen, bin 501 Sanayi AR-GE Destek Programı ve 1507 KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı kapsamında, "TEKNOÇABA​​​​​​​" sloganıyla, "2023-Deprem Bölgesi" hususi çağrısı hazırlandı.

Çağrılar, deprem bölgesindeki şirketler düşüncesince 27 Aralık'a denli başvuruya belirgin olacak

Çağrılarla, tamamı bölüm ve uygulayım bilimi sahalarında dünkü ortak verim dizaynı ve ihya çalışması, olan ortak ürünün iyileştirilmesi, verim kalitesi yahut maliyet düşürücü özellikte dünkü tekniklerin ve dünkü istihsal teknolojilerinin geliştirilmesi konularında, şirketin teknolojik rakiplik enerjisini artıracak AR-GE planlarına dayanak noktası verilecek.

1501 Sanayi AR-GE Destek Programı 2023 yılı Deprem Bölgesi hususi Çağrısı düşüncesince bütçe sınırı konulmazken, bin 507 KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı 2023 yılı Deprem Bölgesi hususi Çağrısı düşüncesince plan başına en çok 1 milyon 200 bin teklik dayanak noktası sağlanacak.

Söz konusu çağrılar, elden deprem dalında beledi şirketler düşüncesince 27 Aralık 2023 geçmişine denli daim başvuruya belirgin olacak ve çağrıya verilen planlar birbirinden ari yerine değerlendirilecek. 2023 Deprem Bölgesi hususi çağrısı başvuruları, "https://eteydeb.tubitak.gov.tr" üstünden alınacak.

Ayrıca, TEYDEB çeşidinden desteklenen ve deprem bölgesindeki kentlerde arazi düzlük kurum/kuruluşlara ilgilendiren planlar düşüncesince gönderilmesi müstelzim raporlar 1 Kasım 2023'e denli iletilebilecek. Bu illerdeki büyüklenme ve şirketlerin plan süresi uzatım talepleri, zorlayıcı etken kapsamında değerlendirilecek.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER