USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yurtlarda ücretsiz konaklama imkanından yararlanan çoluk çocuk Mardin'de tarihle buluştu

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından yararlanan 500 genç, yaz tatilinin birlikte bölümünü kılmak kabilinden medeniyetler şehri Mardin'i yeğleme etti.

Yurtlarda ücretsiz konaklama imkanından yararlanan çoluk çocuk Mardin'de tarihle buluştu
18-08-2022 16:04
Mardin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Haziran'da meydana getirdiği açıklamanın ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığının yaz tatilini yolculuk ederek gitmek talip gençlere 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı sunması, kükremek adına tarihle kavuşmak talip gençlerden de şişman nazarıitibar gördü.

Ücretsiz yurt fırsatından bilistifade tatilde zamanı mekanları görüşme geçirmek talip çoluk çocuk rotasını kadim şehir Mardin'e çevirdi.

15 Temmuz'dan buyana özellikle İstanbul, Denizli, Sivas, Konya, Bayburt ve Adana edinmek az daha ülkenin ciharıyek yanından 500 genç, zamanı ve gezinsel mekanlarıyla ön plana çıkan Mardin'e geldi.

Kentte konaklayacakları, kendileri düşüncesince hususi alegori hazırlanmakta olan Mardin Artuklu Kız talebe Yurdu'na mevrut ve burada memur personel kabilinden karşılanan çoluk çocuk birbirleriyle tanıştı, odalarına yerleşti.

Gençler, değişik kültürlerin, dillerin ve dinlerin hoşgörüyle dostça yaşadığı, camileri, medreseleri, kiliseleri ve taşın oya kabilinden işlendiği evleriyle nazarıitibar gören kentte, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi ile Deyrulzafaran Manastırı kabilinden aşırı sayıda zamanı ve kültürel mekanı seyran fırsatı buldu.

"Bizim düşüncesince şişman avantaj"

Gençlerden Ayşe Cemre Sağlam, AA muhabirine, kendilerine müteveccih iyi birlikte olanak sağlandığını, bu kapsamda Denizli'den geldiğini söyledi.

"Burayı aşırı düşkünlük ederek geldik. Tarihi bölgeleri o denli iyi ki görmeyi aşırı istiyorduk. Gençlik ve Spor Bakanlığının yurdunda kaldık. Bizim düşüncesince şişman birlikte üstünlük bu." ifadelerini kullanan Sağlam, camileri, kiliseleri, düşkünlük ettikleri zamanı mekanları gezdiklerini, Mardin manzarasını izlediklerini anlattı.

Sağlam, Mardin'i aşırı beğendiklerini, etraflı gençlerin aşırı mutlu kaldığını anlatarak, maruz imkanlarla yurtta aşırı şen ettiklerini dile getirerek, kendilerine bu olanağı sunanlara teşekkürname etti.

"İyi ki bu yurda gelmişiz"

Denizli'den mevrut Esra Çiğdem de aşırı düşkünlük etmiş olduğu zamanı şehri görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bu şehri aşırı sevdiğini özetleyen Çiğdem, Mardin'de sayaç geçirmekten aşırı esenlik aldığını tabir etti.

Arkadaşlarıyla aşırı sevinçli sayaç geçirdiğini dile getiren Çiğdem, "Buranın kültürünü, zamanı yapılarını, değme şeyini aşırı beğendim. Kaldığımız yurt aşırı temiz. İyi ki bu yurda gelmişiz. Yurtta ücretsiz konakladım. Süper birlikte imkandı bizim için. Her şeyin ayarlaması aşırı iyi yapılmış. Sadece geldik ve geziyoruz." dedi.

"Mardin'i anlamak istiyordum, bu olanak sebebiyle gelebildim"

Bakanlığın sunmuş olduğu imkanla Mardin'i rüyet fırsatı bulduğunu kail Semih Kurt da şark garp ortada hars alışverişi yaptıklarını kaydetti.

Kurt, "Kendi imkanlarımızla ihtimal gidip göremeyeceğimiz bölgeleri gördük bu sayede. Mardin kabilinden birlikte şehre başlamak hakkıyla alım çalım verici. Mardin hakkıyla aşırı güzel. Mardin'i anlamak istiyordum, bu olanak sebebiyle aşırı şen birlikte biçimde gelebildim." dedi.

Sude Yiğit ise yurtta ücretsiz kaldıklarını ve Mardin'in zamanı mekanlarını seyran fırsatı bulduklarını tabir ederek, bu fırsatı sunan her insana teşekkürname etti.

"Çok mutlu kaldık"

Van'dan mevrut İlknur Yiğit de Mardin'de gezilecek, görülecek aşırı birlikte tomar toprak bulunduğunu belirterek, Bakanlığın sağlamış olduğu imkanla KYK yurdunda ücretsiz konakladıklarını söyledi.

Yurtta değme ayrışık imkanın kendilerine ücretsiz sunulduğunu özetleyen Yiğit, "Çok mutlu kaldık. İlk kez geldim buraya. Mümkün olursa birlikte henüz geleceğim. Arkadaşlara da salık mektubu ederim, gezsinler, görsünler." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler