USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diğer işlerini bırakıp depremzedeler düşüncesince konteyner üretiyorlar

Depremden etkilenen bölgelerdeki en ehemmiyetli endüstri merkezlerinden Gaziantep'te, konteyner çoğaltma yeteneği bulunan şirketler sırf depremzedelerin kullanımına sunulacak konteynerlerin üretimine geçti.

Diğer işlerini bırakıp depremzedeler düşüncesince konteyner üretiyorlar
06-03-2023 12:07
Gaziantep

Depremden etkilenen bölgelerdeki en ehemmiyetli endüstri merkezlerinden Gaziantep'te, konteyner çoğaltma yeteneği bulunan şirketler kapasitelerini zorlayarak, depremzedelerin ortak an ilkin çadırdan hâlâ dobra şartlara ehil gizli alanlara geçişini sağlamaya çalışıyor.

İtina Prefabrik Konteyner işletmesinin sahibi Bilal Dalgacı, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremler öncesinde ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ASELSANNET, Tosyalı denli Türk sanayisinin önde mevrut müesseselerinin konteyner gereksinimlerini karşıladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra zorlayıcı etken hasebiyle bulunan işleri beklemeye alıp depremzedeleri, gizli ve yunak ortak bölgeye buyurmak düşüncesince düzentileme planlarını baştan düzenlediklerini tamlayan Dalgacı, şu şekilde bitmeme etti:

"Depremler ve hemen sonra mevrut artçılarla bu arada hepsi konteyner ihtiyacını ön plana koydu. Betonarme binalara kimesne tahavvül etmek istemiyor. Herkes ya otomobilinde kalıyor yada çadırlar da ilgisiz bulunduğu düşüncesince konteyner yeğleme ediliyor. Konteyner yalıtımı hasebiyle az buçuk hâlâ ön plana çıkıyor. İnsanların korunma ihtiyacını deprem hemen sonra en dobra istikbal yöntemi konteyner. Bu alanda konteynerde arzu patlaması yaşandı. Depremzedeler kapalı, yunak ortak bölgeye devredilmek istedi. Firmalar ise üretime bitmeme edebilmek düşüncesince işçilerine konteynerden korunma alanları peydahlamak istiyor."

Depremden sonradan ilkin şoku atlatmalarının arkası sıra taşın dibine en ilkin elini koyması gerekenin kendileri bulunduğu düşüncesiyle ortak dü güneş sonradan imalata başladıklarını vurgulayan Dalgacı, üretimin bitmeme edebilmesi düşüncesince de ekiplerine, onların ailelerine, ayrıca komşularına konteynerde korunma olanağı sağladıklarını aktardı.

Dalgacı, küsurat arzu hasebiyle öge derdi yaşadıklarını, endüstri ve tecim odalarına bu mevzuda müracaat yaptıklarını tabir ederek, üretimi hızlandırmaya ve en çelimsiz müddette hâlâ aşırı insanı gizli bölgeye geçirmeye uğraştıklarını anlattı.

Öncelik Valilik düşüncesince yapılacak üretimde

Bilal Dalgacı, deprem öncesinden materyal tedariklerinin olduğunu, buna karşın devir hin teessürat yaşanabildiğini dile getirdi. Gerekirse kullanılanın ortak üstü malzemeyle hal üretmeyi sürdürdüklerini tamlayan Dalgacı, şu değerlendirmede bulundu:

"Deprem öncesinde günde 3-4 konteyner üretimi gır konusuydu. Genelde ASELSAN ile çalıştığımız düşüncesince hususi üretimlerdi. Hatta 1 haftada çıkan konteyner olabiliyordu. Depremden sonradan kadrosu güçlendirip, ölçün ölçülere geçerek günce yersiz 6, mutfaklı ve 1+1 kazanmak kıl payı 4 konteyner üretebiliyoruz. Kapasitemiz dü katına çıktı. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te ağırlıklı yerine çalıştığımız alıcılarımız vardı. Onlar siparişler verdiler. Mağdur yurttaşlarımız acilen geldi. Daha ilkin mahsul verdiğimiz şahısların yönlendirdikleri oldu. 10-15 güneş bu taleplere çalıştık. Daha sonradan Valilik öncülüğünde, Gaziantepli sanayiciler şehirdeki konteyner üreticilerini toplayıp iane kampanyası kapsamında 3 bin konteyner talebinde bulundu. 31 Mart'a derece konteynerde evleviyet Valilik düşüncesince yapılacak istihsal olacak. Bölgedeki en sıkkın kesimler İslahiye ve Nurdağı'ndaki talepler karşılandıktan sonradan gayrı talepler de karşılanabilecek. İlk sevkiyatımızı yaptık, hâlâ da hızlandırıp milleti ortak an ilkin gizli bölgeye yerleştirmeye çalışıyoruz."

Bu icraat hasebiyle projelerinde değişikliğe gittiklerine ayraç fail Dalgacı, "Konteyner taleplerinde Valilik teslimatları hasebiyle 31 Mart'a derece havale almamaya çalışıyoruz. Aldıklarımızı da bu tarihten sonrasına sıralıyoruz." dedi.

Dalgacı, AFAD ve Valiliğin bilhassa 1+1, mutfak, abdesthane ve duştan oluşan konteyner arzu ettiğini bildirdi.

Duvar ve tavanda beğenilen malzemelerle konteynerlerin yalıtımının sağlandığını, koşa cıncık kullanıldığını vurgulayan Dalgacı, depremden ilkin ürettikleri konteyner standardını, küsurat arzu ve çabuk istihsal baskısına karşın koruduklarını tabir etti.

"Konteyner etme denli ortak planımız yoktu"

Nur-İş Gaziantep Bölge Temsilcisi Orhan Harat ise ilkin depremin arkası sıra sabahleyin saatlerinde ortak müddet dışarıda kaldıktan sonradan iş yerlerine geri geldiklerinde binalarında ehemmiyetli ortak dava olmadığını gördüklerini kaydetti.

Çalışanlarına 1 hafta müsaade verdiklerini, hemen sonra faaliyete başladıklarını aktaran Harat, depremin arkası sıra ortaya çıkan konteyner ihtiyacına müteveccih yürüttükleri çalışmalara bağlı şunları paylaştı:

"Asıl işimiz PVC ve cam. Konteyner üreticilerine mesame yapıyoruz. Daha ilkin konteyner etme denli ortak planımız yoktu. İnsanların dışarıda soğukta kalmaması düşüncesince güç gösterdik, konteyner hazırlamaya değişmeyen verdik. Vatandaşlarımızı konteyner içerisine ortak an ilkin yunak ortak ortama taşıyalım niyetiyle bu işe giriştik. Bu iş bizlere aşırı ırak ortak iş değil. İnsanlarımıza yararlı olabilmek düşüncesince ekibimizi seferber ettik. Bunu yaparken de ortak kar gayesi gütmedik. İnsanları ilgisiz havadan, ağır şartlardan destek kazanmak amacıyla bu işe kalkıştık. Nur-İş yerine Adana ve Gaziantep'te bu mevzuda istihsal yapıyoruz. Adana'da günde 60-80, Gaziantep'te ise günde 15 adet üretmeye çalışıyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi, Adana Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmeler düşüncesince ürettiğimiz konteynerler, depremden etkilenen yerlere gönderiliyor. İller Bankasının bu mevzuda talepleri var. Biz buralara veriyoruz, Kahramanmaraş, Nurdağı, İslahiye, Hatay denli yerlere sevkiyat yapıyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler