USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yapay zeka ile 2 zaman zarfında rahmet yağıp yağmayacağı kestirim edilebilecek

Yapay zeka ile 2 zaman zarfında rahmet yağıp yağmayacağı kestirim edilebilecek
30-09-2021 17:49
Ankara

Yapay zeka ile doğacak 2 sayaç içre rahmet yağıp yağmayacağının kestirim edilebileceği öne sürüldü.

BBC'de arazi meydan habere göre, Google'a ilgili London AI lab DeepMind ve Exeter Üniversitesinden bilgelik insanları, enstantane tahmine müteveccih "Al" ünlü sistemi yükseltmek neredeyse Birleşik Krallığın afiyet bilgisi kurumu Met Office ile teşrikimesai yaptı.

Geleneksel yöntemlerde ağdalı denklemler kullanıldığı ve çoğu kez 6 sayaç ile 2 hafta ortada birlikte müddet düşüncesince hesapta bulunulduğu, buna rağmen "AI" sisteminin ciddi fırtınalar ve seller engelleme peyda etmek neredeyse hâlâ akla yatkın çelimsiz vadeli tahminler yapabildiği belirtildi.

Met Office'den Niall Robinson, "Aşırı yurt koşullarının dirilik kaybı da engelleme peyda etmek neredeyse trajik neticeleri mevcut ve yurt değişikliğinin etkilerinin gösterdiği denli bu çeşit hadisat hâlâ yayılmış duruma gelecek." dedi.

Robinson, bu yüzden hâlâ çelimsiz vadeli yurt tahminlerinin şahısların güvende kalmasına mütalaa görevlisi olacağını tabir etti.

2016'dan 2018'e denli Birleşik Krallık içgüdü haritalarını kullanarak yayılmış bereket modellerini öğrenen sistem, 2019'daki haritalarda sınav edildi ve Met Office uzmanları kabilinden vakaların yüzdelik 89'unda doğrulandı.

Nature dergisinde gösterilen araştırı raporunda, "Meteorologlar, 'AI' yaklaşımını rakip yöntemlere ehemmiyetli seviyede yeğleme etti." ifadesine arazi verildi.

Bu sistemin yurt değişikliğinin menfi etkilerini azaltacağını tamlayan DeepMind'dan mümessil bilgelik insanı Shakir Mohamed de denemelerin hâlâ aşırı acemi bulunduğunu fakat AI'ın çelimli birlikte taşıt olabileceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler