USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vodafone Business, OSBÜK ile küresel rekabet stratejilerini masaya yatırdı

Vodafone Business, sponsorluğunu üstlendiği ‘OSB'lerde Küresel Rekabet Stratejileri' kuma bellek toplantısında düzenli endüstri bölgelerinin küresel rekabet stratejilerini Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ile baş başa masaya yatırdı.

Vodafone Business, OSBÜK ile küresel rekabet stratejilerini masaya yatırdı
11-10-2021 12:28

İşletmelerin sayısal iş ortağı Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu(OSBÜK) ile başlatmış olduğu teşrikimesai çerçevesinde birleştirme endüstri bölgelerinin tamamı gereksinimlerine kulak veriyor. İlki ‘OSB'lerde Dijital Dönüşüm Stratejileri' başlığı altında meydana gelen toplantıların ikincisi ‘OSB'lerde Küresel Rekabet Stratejileri' namına düzenlendi. Moderatörlüğünü Hakan Güldağ'ın meydana getirdiği kuma bellek toplantısına OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı hasret Kestioğlu ve OSBÜK temsilcilerinin yanı esna Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Sanayi Odası 1'inci Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, İTOB Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nin temsilcileri katıldı.

Verilen bilgiye göre, OSB'lerde Küresel Rekabet Stratejileri'nin konuşulmuş olduğu kuma bellek toplantısında, birleştirme endüstri bölgelerinin rüçhan sorunları ve hal önerileri, birleştirme endüstri bölgelerinde sürdürülebilir endüstri düşüncesince gereksinimlerin neler olduğu, AB Yeşil Mutabakata uzlaşma düşüncesince nelerin yapılması gerektiği, sayısal dünyada sayısal OSB'ler düşüncesince gereksinimler ve hal önerileri, OSB'lerdeki kuruluşların ihracatlarını tasarruf etmek düşüncesince yapılması gerekenler, OSB'lerdeki kuruluşların Ar-Ge'de yolun neresinde oldukları ve yatırımlarının çoğalması düşüncesince yapılması gerekenler, OSB'lerde amme ve endüstri iş birliğinin şimdi çalışan bir duruma getirilmesi düşüncesince nelerin yapılması gerektiği, OSB'lerde ve OSB'lerdeki kuruluşların insanoğlu kaynakları bulunan gidişat ve gerekseme analizi ile OSB'lerin emlak dışı ve emlak ortamında markalaşma stratejilerinin elbette olması gerektiği mevzuları tartışıldı.

“OSB'lerimiz Türkiye'nin endüstri üretimine lokomotiflik yapıyor”
OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, birleştirme endüstri bölgelerinin Türkiye'nin düzenlenen sanayileşmesinde aşırı ehemmiyetli roller üstlendiğinin altını çizerek, OSB'si sıfır kent kalmadığını, şu anda 81 kentte 352 birleştirme endüstri bölgesi bulunduğunu vurguladı. OSBÜK namına birleştirme endüstri bölgelerinin küresel rekabet güçlerinin çoğalması düşüncesince dijitalleşme, lojistik, mesleksel eğitim, enerji, yeşil inkılap kabilinden sağlam aşırı başlıkta çalışan icraat yürüttüklerini aktaran Sütcü, “Türkiye'nin ciharıyek indinde istihsal fail birleştirme endüstri bölgelerimizle, bu bölgelerimizdeki 67 bin pres ile ülkemizin endüstri üretimine lokomotiflik ediyoruz. Şu anda elbette ki evren da dijitalleşmenin başı çekmiş olduğu şişman müşterek inkılap sürecinde. OSBÜK olarak, OSB'lerimizin bu inkılap sürecinde de Türk piyasasına lokomotiflik etmesi düşüncesince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla ve gayrı hissedar kuruluşlarımızla ortaklaşa iş biçiminde çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Ortak Akıl Toplantılarının, KOBİ'lerin büyümesinde ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayacağına inanıyoruz”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı hasret Kestioğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizin kalkınmasında ehemmiyetli role erbap birleştirme endüstri bölgelerinin gereksinimleri ve sunulabilecek hal önerilerinin tartışıldığı Ortak Akıl Toplantılarını cerrah namına desteklemekten şişman devlet duyuyoruz. Organize endüstri bölgelerindeki kuruluşların ihracatlarını çoğaltması düşüncesince yapılması gerekenlerin tartışıldığı, onların emlak dışı ve emlak ortamında markalaşma stratejilerinin elbette olması gerektiği kabilinden konuların masaya yatırılmış olduğu bu toplantıların, KOBİ'lerin büyümesinde ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayacağına inancımız sonsuz. Artan rekabet ve dijitalleşme çağında, ekonominin lokomotifi bulunan birleştirme endüstri bölgelerinde çalışkanlık yayınlayan firmaların, acemi evren düzeninde yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine uyarlanmış etmesi şişman ehemmiyet sunma ediyor. Üretilen mamüllerin kalitesinde kompetitif kazanmak ve bunu kanıtlamak düşüncesince de sertifikalarla desteklenmesi gerekli. Rekabette müşteriyi tanımak, tanıdığınız alıcıya en akilane hizmeti götürebilmek ve uçtan kuyruk sokumu kemiği iyi müşterek repertuvar oluşturabilmek enikonu ehemmiyet kazandı. Tabii tamamı bu saydıklarımın yenilikçi teknolojilerle baş başa belkili bulunduğunun önemle altını çizmemiz gerekiyor. Dijitalleşme iş yapış yöntemlerini baştan şekillendirirken acemi teknolojiler ve alışkanlıkları en akilane biçimde uygulayıcı firmalar müşterek aşama öne geçecekler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler