USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

CarrefourSA’dan Dünya Kadınlar Günü’nde yerel üretime ‘Doğru’dan destek

CarrefourSA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Üretime Doğrudan Destek Günleri çatısı altında yerel üreticilerle ortak araya geldi.

CarrefourSA’dan Dünya Kadınlar Günü’nde yerel üretime ‘Doğru’dan destek
08-03-2023 15:06

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, gelişigüzel sene 8 Mart'ta gerçekleştirdiği ‘Kadın Üretici Pazarı' etkinliğini bu sene ‘Üretime Doğrudan Destek Günleri' çatısı altında gerçekleştirerek depremden etkilenen eş yerel üreticileri de ağırladı.

Yapılan açıklamaya göre, “Kadınların Gücü CarrefourSA'nın Gücü” sloganıyla yerel üretim ve üreticinin destekçisi bulunan 2018 yılından buyana gerçekleştirdiği Kadın Üretici Pazarı'nı bu sene Üretime Doğrudan Destek Günleri adıyla gerçekleştirdi. Depremden etkilenen eş üreticilerin de yer almış olduğu Üretime Doğrudan Destek Günleri'nde motorin mamüllerinden bakliyata, körpe göveri ve meyveden uzvi içeceklere derece nice verim 7-8 Mart tarihlerinde markanın İstinye Hiper mağazasında müşterilerle buluştu. Depremin önceki anından bu yana, Türkiye'nin en dişi ekincilik topraklarına erbap bulunan ve coğrafi işaretli mamüllerin yüzdelik 30'unu barındıran bölgelerdeki yerel müstahsil ve çiftçilerin indinde bulunan şirket, yaşama geçirdiği Üretime Doğrudan Destek projesi ile önceki evrede aceleci aksama ayrıcalığı bulunan mamüllerin alımını gerçekleştirerek üreticilerin indinde yer aldı.

“Kalıcı ve etraflıca soluklu analizör üretiyoruz”

Etkinliğe eklenmiş bulunan ve yerel üreticilerin stantlarını görüşme fail CarrefourSA CEO'su Kutay Kartallıoğlu, “Yüzde 40'ı eş çalışanlardan oluşan yan yana ortaklık adına sosyal kalkınmada eşey eşitliğinin öneminin farkındayız. Bu sebepten hemen çalışanlarımızı değil, Türkiye ekonomisine katılımını önemsediğimiz eş üreticilerimizi ve girişimcilerimizi de desteklemeye bitmeme ediyoruz” dedi. Kartallıoğlu laflarını şu şekilde sürdürdü: “2018 yılından bu yana, gelişigüzel sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye'nin değişik bölgelerinden eş yerel üreticilerimizi İstinye Hiper mağazamızda ağırlıyoruz. Kadın üreticilerin ve mensuplarının emeklerine uyanıklık döşemek düşüncesince gerçekleştirdiğimiz ‘Üretime Doğrudan Destek Günleri' bu sene bizim düşüncesince elan anlamlı. 6 Şubat'ta on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremler hepimizi içten sarstı. Depremin önceki anından buyana ekiplerimizle sahada yer alsak da yan yana besin perakendecisi adına kalımlı ve etraflıca soluklu analizör elde yapmak düşüncesince çalışıyoruz. Bu sebepten çelimsiz müddette Üretime Doğrudan Destek Projesi'ni yaşama geçirdik.”

200 tondan çok verim bölgeden mağazalara taşındı

Proje kapsamında Hatay, Kahramanmaraş, Adana özellikle peyda buyurmak kıl payı depremin gerçekleştiği 11 ildeki yerel üreticiler ve kooperatiflerden ellerindeki ürünleri satın aldıklarını tamlayan Kartallıoğlu, “Bugüne derece 50'ye benzeyen üreticimizden toplamda 160 titrem Hatay Arsuz limonu, 10'ar titrem Hatay alkan bal kabağı, alkan lahana, al lahana, karnabit ve 30 bin demet maydanoz alarak değişik illerdeki mağazalarımızda müşterilerimizle buluşturduk. Önümüzdeki zamanlarda Üretime Doğrudan Destek projesi kapsamında hem müstahsil sayısını bununla beraber verim gamını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Yerel üretime ve rustik kalkınmaya ulama sunmaya bitmeme edeceğiz”

“Kadın alın terine ve yerel üretime bedel sağlayan yan yana ortaklık adına bu dü ehemmiyetli mevzuyu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ‘Üretime Doğrudan Destek Günleri'nde birleştiriyoruz. Kadın üreticilerimiz hem öz markalarını ve ürünlerini tanıtıyor bununla beraber alıcı ile uygun yazışma kurarak markasının algısını görebiliyor” diyen Kartallıoğlu, “Bugün burada 18 üreticimiz bizimle. Bunlar ortada sarsıntı dalında toprağını, üretim alanlarını kaybeden üreticilerimiz de var. Kayıplar olsa da üretime sürdürmek isteyen, sahasını ve toprağını vazgeçme buyurmak istemeyen bu üreticilerimiz şirketimiz ile baş başa yollarına bitmeme edecek. Üretimin durduğu artağan Anadolu vatanlarını baştan animasyon vakti. Hep baş başa yaraları sararken ortaklık adına yerel üretimi de baş başa kalkındıracağız. Bugün burada bizimle baş başa bulunan tamamı eş üreticilerimize teşekkürname ediyorum” halinde konuştu.

Müşteriler derin bağıntı gösterdi

7-8 Mart tarihinde CarrefourSA İstinye Hiper'de gerçekleşen ‘Üretime Doğrudan Destek Günleri'nde bu sene Antre Gourmet, Pales, Efeler Çiftliği, Laz Kızı, Ezgi Gıda, Beta Gıda, Heybeli'nin Heybeleri, Shopsa, Mimi Tarım Ürünleri, Norm Tarım, Dicleli Gıda, Adana Kooperatif Birliği, S.S. Türkoğlu İlçesi ve Mahalleleri Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Songültepe ve Saatli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Beyelması ve Kaşpınar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yer aldı. Pazarda motorin ve motorin mamüllerinden bakliyata, mobilyasız meyveden hediyelik malzemelere derece yüzlerce verim alıcılar çeşidinden da derin candan karşılandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler