USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin silahları domestik motorlardan kuvvet alıyor

ASELSAN'ın geliştirdiği Sarp, Korkut, Gökdeniz kadar tabanca sistemlerinde, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde yerel servo motor ve akım arama çözümleri kullanılıyor.

Türkiye'nin silahları domestik motorlardan kuvvet alıyor
30-10-2021 15:48
Ankara

Türk savunma sanayisi şirketleri tarafından geliştirilip düzenlilik güçlerinin kullanımına sunulan tabanca sistemlerinde domestik servo motor ve akıntı arama çözümleri kullanılıyor.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Türkiye'de elektrikli motor üretiminde 60 salname müşterek deneyime eş bulunan WAT Motor Sanayi ve Ticaret AŞ, sınai motorlarla geliştirdiği kabiliyetleri akıbet devirde savunma, otomotiv ve erke kabilinden ayrımlı sektörlerin kullanımına sunmaya başladı.

Savunma ve havacılık sanayisi düşüncesince hususi hedef motorlar ve dizge çözümleri geliştiren WAT​​​​​​​ Motor, servo motor ve sürücüler, akıntı arama çözümleri ve dizge tasarımlarıyla Türk savunma piyasasına iş veriyor.

Özellikle askeri servo motorlar ve bunların sürücülerine odaklanan şirket, askeri gereksinimler düşüncesince "kuyumcu titizliğinde" işlik ölçeğinde istihsal yapıyor. Askeri vasıtaların tabanca kulelerinin tahrikinde kırılan konumlamaya olanak sağlayan müşterek verim ailesi oluşturulurken, geliştirilen motorlarla ayrımlı kalibreli kulelerin gereksinimlerini karşılayabiliyor. Bu sayede tabanca sistemleri kırılan konumlama yapıyor ve faziletli performansla görevlerini adına getiriyor.

"Avrupalı üreticinin performansının üzerinde başarım alıyoruz"

WAT Motor Ürün ve Projeler Lideri Barış Tuğrul Ertuğrul, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, yalıtım motorlarında levent boylu seneler süresince oluşan birikimi 2019 yılından buyana savunma sanayisindeki akıntı arama sistemlerine yönelttiklerini söyledi.

Ülke düşüncesince aşırı ehemmiyet taşıyan, akıbet yıllardaki gelişimiyle alım çalım vesilesi bulunan savunma sanayisini uygulayım bilimi ve altyapılarıyla müzaheret geçirmek istediklerini tabir fail Ertuğrul, şöyleki konuştu:

"Savunma piyasasına iş geçirmek hem memleketimiz düşüncesince müşterek fariza bununla birlikte faziletli teknolojili, ilişik giranbaha mamüllerin ortaya çıkması düşüncesince müşterek fırsat. 2019 yılından itibaren Türkiye'nin önde mevrut savunma sanayisi kurumlarının hal ortağı, partneri adına fariza yapıyoruz. Bu manada icap dizaynı savunma sanayisi kuruluşlarına ilgili mamüllerin hızlı imalatı gerekse zat Ar-Ge gücümüzü kullanarak gerekseme mahsus ürünleri üretiyoruz. Sistemlerin alkan müşterek kağıttan başlayarak ürünlerde kullanımına denli sabık tamamı süreçleri tasarlıyoruz.

Bu manada tabanca sistemlerindeki kırılan pozisyonlama sistemlerini çalıştık. Sadece motor tarafında kalmadık, zat sistemlerimizde elektronik de çalıştık. Elektrik motorunun performansının ortaya çıkması düşüncesince süresince gömük yazılımların çalışmış olduğu akıntı arama sistemlerinin faziletli performansla meyve verdiği sistemlerin geliştirilmesi gerekiyordu. Elektronik ekibimizi oluşturduk. Ulaştığımız bekçi bakımından ibdai elektronik motor sürücülerimizde tanıdık Avrupalı üreticinin performansının üzerinde başarım alıyoruz. Bunu dizge üstü, mekân koşulu ve ortalık testlerinde kanıtlamış durumdayız."

Silah sistemlerinin kalbi

Barış Tuğrul Ertuğrul, geliştirdikleri mamüllerin ASELSAN'ın Sarp Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi, Gökdeniz Yakın Hava Savunma Sistemi, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde kullanıldığını söyledi.

Ertuğrul, Otokar'ın geliştirdiği Mızrak Uzaktan Komutalı Kule Sistemi'nde de eyleyici setinin elektronikleri ve motorunun tasarım, istihsal ve testlerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çeşidinden planlı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında sınai servo motorlar dair desteklendiklerini dile getiren Ertuğrul, bu desteği kullanarak savunma sanayisinde verim ailesi tekvin etmek neredeyse çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler