USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'deki Twitch yayıncılarının yağız servet akladığı iddialarına değgin neler biliniyor?

Twitch, İngiltere merkezli düzen sav sitesi Dexerto'ya Türkiye'deki kullananların esmer mal akladığı iddialarına bağlı yerine 150 insana üzerine Eylül ayında harekete geçildiğini açıkladı.

Türkiye'deki Twitch yayıncılarının yağız servet akladığı iddialarına değgin neler biliniyor?
03-11-2021 05:22

Twitch, İngiltere merkezli aldatmaca çav sitesi Dexerto'ya Türkiye'deki kullananların karaca mülk akladığı iddialarına bağlı kendisine 150 insana dirlik Eylül ayında harekete geçildiğini açıkladı.

Dünyanın en iri espor ve aldatmaca çav sitelerinden birisi bulunan Dexerto'ya müşterek izah önleyen Twitch, ilkgüz ayında 150 kullancının mülk edinim araçlarını istismar etmesi dolayısıyla harekete geçtiklerini belirtti.

Şirket sözcüsü, sonuç senelerde Twitch toplumunda Türkiye'deki kullananların kesinlikle mülk kazandığına ilişikli kaygıların ortaya çıktığını, fakat haram aktivitelerde mevcut şahıslara dirlik lazım önlemlerin alındığını aktardı.

Sözcü, "Twitch'te finansal dolandırıcılığı engel peyda eylemek ve dolandırıcılıkla uğraşmak düşüncesince derneşik kendisine faaliyette bulunuyoruz, çabucak Eylül ayında Türkiye'deki 150 kullanıcıya müteveccih kendisine mülk edinim araçlarını sömürme ettikleri düşüncesince harekete geçtik" dedi.

Açıklamada bire müşterek sürede hilekârlık mağduru bulunan her insanın firmaya kavuşması gerektiği kaydedilirken yerli kanunları yada Twitch kurallarını ihlal fail halis muhlis kullananların belirleme edilmesi ve platformdan kaldırılması düşüncesince daima çalışmış bulunduğu vurgulandı.

Türkiye'de sonuç günlerde deli dolu neşriyat ve aldatmaca platformu bulunan Twitch'te karaca mülk ibra ve hilekârlık ağının kurulduğu konuşuluyordu.

Bu ağın ortaya çıkarılması ve bu kullananların platformdan temizlenmesi amacıyla Temiz Twitch etiketiyle içtimai medyada kampanya düzenleniyor.

Çoğunluğu Türkiye'den peyda eylemek neredeyse Twitch üstünden 9,8 bilyon dolar kabilinden müşterek miktarın aklandığı öne sürülüyor.

İddialar Twitch'in hacklenmesiyle ortaya çıktı

Türkiye'de birtakımı Twitch yayıncılarının karaca mülk akladığı iddiaları Amazon'un cemaat bulunduğu Twitch platformunun hacklenmesi kararı ortaya çıktı.

Bir ay ilk hackerlar, platforma ilgilendiren iri müşterek data setini genel ağ ile paylaştı.

Bunun kararında Twitch'teki yayıncıların ne denli mülk kazanılmış bulunduğu meydana çıktı.

Bu data setinin paylaşılması kararı Türkiye'de az takip edeni bulunan aşırı sayıda kullanıcının iri miktarlarda mülk kazanılmış bulunduğu görülmüş, bu da karaca mülk ibra ve hilekârlık iddialarının ortaya çıkmasına hastalık olmuştu.

Hack kararı paylaşılan verilere mucibince çabucak 50 takip edeni bulunan hesaplara, birtakımı kullanıcılar kabilinden erdemli miktarlarda armağan yapıldı.

Twitch'te Bit ismi maruz mevhum emtialar ile izlem ettiğiniz kullanıcıya ayrımlı mülk miktarlarını temessül fail emojileri göndererek bağışta bulunabiliyorsunuz.

Türkiye'de deli dolu yayınları biraz insan kabilinden izlenen kullanıcılara Twitch'teki Bit'lerle erdemli meblağlarda mülk göndermiş bulunduğu ortaya çıktı.

Bazı hesaplara günce kendisine bin doların üstünde mülk göndermiş bulunduğu belirleme edildi.

Çalıntı emniyet kartları üstünden yayıncılarla geçim yapılıyor

İddialara mucibince hackerlar, anlaştıkları yayıncılara ganimet emniyet kartları üstünden Bit'leri kullanarak bağışta bulunuyor.

Daha sonradan da yayıncılar bu bağışların yüzdelik 20 yada 30'unu kendilerinde tutuyor, art kalanını hackerlara gönderiyor.

Bu iddiaların ortaya çıkmasının peşi sıra Türkiye'den bir takım Twitch kullanıcıları, içtimai iletişim araçları üstünden kendileriyle linke geçerek geçim yapmayı öneri fail şahısların mesajlarını paylaştı.

Ekim ayının böylelikle Dexerto çav sitesi, aldatmaca firması Riot Games'ın geliştirdiği Valorant'ın Türk oyuncularının da bu hilekârlık ağına müdahale bulunduğunu aktarmıştı.

Söz konusu bir takım oyuncular da içtimai iletişim araçları hesapları üstünden bu bağışları aldıklarını bildirme etti.

Oyun sitelerinde çıkan haberlere mucibince Riot Games'in bu oyuncularla bağını kesmesi bekleniyor.

CHP Milletvekili Tekin, iddiaları TBMM'ye taşıdı

Bu süreçte Temiz Twitch kampanyasının önde mevrut isimlerinden birisi Twitch'te 1,7 milyon takip edeni bulunan Jahrein müstear isminde Ahmet Sonuç ünlü yayımcı oldu.

Ahmet Sonuç, bu mevzuyla dayalı icra ettiği izahat ve iddialar üstünde bu hafta Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı kabilinden tabir vermeye çağrıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise bu iddiaların araştırılması düşüncesince Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye istifham önergesi verdi.

Tekin, bu hilekârlık ağının en iri mağdurlarının emniyet kartları çalınan şahıslar bulunduğunu da vurguladı.

31 Ekim'de Twitter'dan icra ettiği paylaşımda Tekin, bu iddiaların MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) kabilinden incelenmesi gerektiği çağrısı yaptı:

"Sadece Türk vatandaşlarının değil, ecnebi şahısların da emniyet kartı bilgilerini çalan, bu ganimet kartlarla gider önleyen müşterek arsıulusal müşterek lağım döşemi yayıncılarla anlaşarak karaca mülk aklıyor. Çeşitli töhmet örgütleri de çıkarlarını saklayarak bu yolla töhmet hasılatını düzene sokuyor.

"Burada Amazon'un cemaat bulunduğu Twitch platformundaki vasıtalar ara bulucu kendisine kullanılıyor. Çalıntı emniyet kartı yahut töhmet geliri ile realizasyon edilen 'bit' yayıncılara alt kurul karşılığı gönderiliyor, sonradan bu değerle tahsil edilen saklı yazı mülk töhmet örgütlerine gönderiliyor.

"Dolayısıyla arsıulusal çalışkanlık yayınlayan müşterek lağım döşemi ile dirlik karşıyayız. Amerika'da, Almanya'da ve muhtelif devletlerde zihayat mağdurlar var. Şebeke üyeleri de ayrımlı devletlerde çalışkanlık gösteriyor. Konuya aşırı ağır sokulmak zorundayız. Süreci izlem edeceğiz."

Türkiye'deki Twitch yayıncılarının karaca mülk akladığı iddialarına ilişikli neler biliniyor?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler