USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı "Aziz Sancar Bilim Ödülü" verecek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), meydana getirdiği çalışmalarla afiyet bilgi ve teknolojilerine arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunmuş dünyadaki bilgi insanlarına değme sene "TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü" verilmesini kararlaştırdı.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı
25-09-2021 11:54
Ankara

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) ihsanıhümayun yönetmeliğinde değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikteki değişikliğe göre, icra ettiği çalışmalarla esenlik bilgi ve teknolojilerine arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunmuş dünyadaki bilgi insanlarına TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü verilecek. Toplam ihsanıhümayun miktarı 100 bin liralık olacak. Bu ödül, gelişigüzel sene en aşkın dü insana verilebilecek. Ödülün dü insana verilmesi gibi hep ihsanıhümayun miktarı adaylar ortada denk kendisine paylaştırılacak ve ihsanıhümayun alanlar eş bedel sayılacak.

Bu ödüle bire ortak isim kabilinden en aşkın üç defa müracaat yapılabilecek yada bire ortak isim en aşkın üç defa yavuklu gösterilebilecek. Ödüle TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) kabilinden bilgi yahut fariza ödülü kazanmış bilgi insanlarıyla, darülfünun rektörlükleri, ilmî ve teknolojik bölgelerde çalışkanlık yayınlayan amme ve hususi dal kasıntı ve kuruluşları yavuklu gösterebilecek.

TÜSEB Hizmet ve Teşvik Ödülü

Yönetmelikte meydana getirilen değişiklikle esenlik bilgi ve teknolojilerinin büyümesine erdemli hizmette bulunmuş dünyadaki insanlara TÜSEB Hizmet Ödülü verilmesi de kararlaştırıldı. Bu ödüle ferdî müracaat imkanı bulunmaz birlikte, bire ortak isim en aşkın üç defa yavuklu gösterilebilecek. Aynı kurumların adaylar göstereceği daldaki ihsanıhümayun ise gelişigüzel sene ortak insana tanınmak kabil 50 bin liralık olacak.

Çalışmalarıyla esenlik bilgi ve teknolojilerine gelecekte arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunabilecek niteliklere ehil bulunduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği senenin önceki gününde 40 yaşını geçmemiş bilgi insanlarına ise TÜSEB Teşvik Ödülü verilecek. Bir ferdin en aşkın üç defa başvurabileceği yada yavuklu gösterilebileceği bu dalda gelişigüzel sene en aşkın 5 insana ihsanıhümayun verilecek. Bu insanların gelişigüzel birine verilecek ihsanıhümayun miktarı 30 bin liralık olacak ve ihsanıhümayun alanlar eş bedel sayılacak.

Diğer ödüller

TÜSEB kabilinden başkaca gelişigüzel sene Bilimsel Eser Teşvik Ödülü, TÜSEB hususi Ödülü, Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü ve başkaca TÜSEB Yarışma Ödülleri de verilecek.

Buna mucibince ise "Web of Science ve Core Collection" data tabanlarında belge şekli yazı kendisine tanımlanmış ve Türkiye adresli kurumlardan yayımlanmış arsıulusal ilmî araştırı makalesi sahibi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı insanlara TÜSEB Bilimsel Eser Teşvik Ödülü verilebilecek.

Bu dala, hasiyet kıymeti minimum 10 ve kimlik dergilerde yayımlanmış araştırı yazıları ile müracaat yapılabilecek. Yayın başına verilecek hep heveslendirme miktarı, 25 bin lirayı geçmemek kabil heveslendirme kapsamına alınacak dergilerin minimal hasiyet kıymeti dikkate alınarak Başkanlık kabilinden belirlenecek. Sağlık bilgi ve teknolojileri dalında yenilikçi, yayılmış tesiri olan, ek kıymeti yüksek, arsıulusal bölgede rakiplik enerjisini artıracak çalışmaların sahibi dünyadaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da TÜSEB hususi Ödülü verilebilecek. Bu ödül, bire ortak insana en aşkın ortak defa verilecek ve ihsanıhümayun miktarı, 100 bin liralık ile onurluk ve antlaşma kendisine verilecek.

Sağlık bilgi ve teknolojileri dalında yenilikçi, yayılmış tesiri olan, ek kıymeti faziletkâr Türkiye'nin arsıulusal bölgede rakiplik enerjisini artıracak mamüllerin ve süreçlerin değerlendirilerek ödüllendirilmesi amacıyla Türkiye merkezli kapital şirketlerine ise TÜSEB Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü verilecek. Bu ödül, bire ortak kapital şirketine en aşkın dü defa kendisine onurluk ve antlaşma gibi verilecek. Bu ihsanıhümayun düşüncesince müracaat alınmayacak.

TÜSEB kabilinden planlı yahut TÜSEB'in hissedar bulunduğu esenlik bilgi ve teknolojileri alanındaki yarışmalar sonucu önceki üç sırayı meydan yarışmacılara yahut takımlara da TÜSEB Yarışma Ödülleri verilebilecek. Yarışmalar kararında gelişigüzel ortak müsabakanın birincisine 60 bin lirayı, ikincisine 40 bin lirayı, üçüncüsüne ise 20 bin lirayı aşmamak kabil Başkanlık kabilinden belirlenecek oranda ihsanıhümayun verilebilecek.

Ödüllere bağlı duyurular, TÜSEB kabilinden belirlenen tarihlerde kurumsal genel ağ sitesinde yayımlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler