USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye, elektrikli otobüs üretiminde vites yükseltti

Elektrikli otobüs üretiminde ehemmiyetli noktaya vasıl Türkiye, dünyanın aşırı sayıda ülkesine ihracatını artırarak bitmeme ettirirken, yetiştirici firmalar, ilkin belediyeler peyda etmek kabilinden dünya içerisindeki iş birliklerini de sürdürüyor.

Türkiye, elektrikli otobüs üretiminde vites yükseltti
02-02-2022 12:02
İstanbul

Türkiye, elektrikli otobüs üretiminde hem emlak içre bununla birlikte dünyada büyümeye bitmeme ederken, müstahsil şirketler da Türkiye ekonomisine ehemmiyetli yardım sağlıyor.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berkan Bayram, AA muhabirine, Türkiye'de elektrikli otobüs üretebilme potansiyeline sahip, altyapısı makul 6 firma bulunduğunu belirterek, "Bunlar, Bozankaya, Temsa, Karsan, Otokar, BMC ve Anadolu Isuzu. Fabrikalarımızın şişman sığa oranlarının indinde yüzdesel kendisine ne denli miktarda kusursuz sığa çalışabildiği ve istihsal yapabildikleri de önemlidir. Ayrıca otobüs markalarımızın yekdiğeri arasındaki iş birlikleri de önemlidir. Örneğin, Bozankaya elektrikli otobüsleri Karsan ile meydana getirilen teşrikimesai çerçevesinde Karsan fabrikasında üretilmektedir." sanarak konuştu.

Türkiye'nin otobüs istihsal sisteminin, evren çapında cevap bulmuş kalburüstü müşterek istihsal modeli olduğuna ayraç fail Bayram, Avrupa'nın otobüs tedarikçisi olmakla beraberce emlak içerisine çevrilmiş istihsal kapasitesinin de arttığını dile getirdi.

Bayram, elektrikli otobüs tarafında ise istihsal fırsatını sınırlandıran en ehemmiyetli dü maliyet kaleminin, pil paketi ve yükleme altyapısı bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Bu dü meydan akla yatkın değerlendirilebilirse, şehirlerimizin mefkûre gerekseme talepleri ve pres şartları altında akıllıca değerli erişim konseptleri ortaya konulabilir. Bu nedenden dolayı memleketimiz elektrikli otobüs konsepti, şehirlerimizin şartlarına ilişkin kendisine harici hızlı geçek üstünde erke beslemeli elektrikli otobüs ve elektrikli metrobüs anne kategorileri üstünde yükselebilir. Elektrikli site içi erişim dediğimizde odağımız çarpıcılık motoru kullanan topu topu taşıt yelpazesi olmalıdır. Yani vatanımızda ulusal elektrikli otobüs üretebildiğimiz gibi, elektrikli minibüs, midibüs, sefer araçları ve kargo araçları da üretebiliyoruz. Burada üretimimizi tetikleyecek yegane eleman piyasa fırsatları ve siparişlerdir. Ülkemizde bugüne denli 32 adeti telli otobüs peyda etmek neredeyse ayrışık ebatlarda 116 sayı elektrikli otobüs alımına müteveccih 9 şehremaneti anlaşması mevcuttur."

Berkan Bayram, bu belediyelerin de Malatya Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Elazığ Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bulunduğunu aktardı.

"Şehirler arası gezi düşüncesince tasarladığımız elektrikli aracımız Silikon Vadisi'nde tayyareci uygulamalarına bitmeme ediyor"

Temsa Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, elektrikli vesait mevzusundaki bilgelik birikimi, teknolojik altyapısı ve halihazırda dizi üretime müheyya duruma getirmiş olduğu çabucak müşterek tomar modelleriyle çağ dünyada bu bölgede en bilirkişi kuruluşların başlangıcında geldiklerine ayraç etti.

Yerli mühendis ve yazılımcılar kabilinden tasarlanan elektrikli vasıtaların kalbi kendisine nitelendirebilecek pil paketlemelerini de Adana'daki hususi tesiste gerçekleştirerek hem Türkiye bununla birlikte Türk sanayisi düşüncesince baş döndürücü şişman müşterek ilişik bedel yarattıklarını tamlayan Doğancıoğlu, şu teferruatları verdi:

"Bu sayede bundan sonra rastgele şehre ibdai müşterek yükleme sistemi, pil kapasitesi, yükleme süresi derece teferruatları kestirim ika ve diyet becerimiz var. Temsa'nın etraflıca yıllara yaslanan elektrikli taşıt yolculuğunun geçmiş meyvesini geçtiğimiz sene içre aldık ve Temsa tarihinin geçmiş elektrikli taşıt teslimatını geçtiğimiz sene içre İsveç'e gerçekleştirdik. Diğer yandan, ahi şirketimiz Skoda ile beraberce geliştirdiğimiz elektrikli araçlarımızı da Adana'daki fabrikamızda imal ederek Prag’a konfirmasyon ettik. Yine Romanya, Sırbistan, Buzau, Arad, Druskininkai ile yaptığımız anlaşmalarla Temsa'nın elektrikli araçları bu devletlerde de yollarda olacak.

Ayrıca kentler arası gezi düşüncesince tasarladığımız elektrikli aracımız çağ ABD'nin California eyaletinde, evren uygulayım bilimi devlerine ev sahipliği karşılayıcı Silikon Vadisi'nde tayyareci uygulamalarına bitmeme ediyor. Yurt haricinde bunları yaparken, emlak içre de ASELSAN ile beraberce geliştirdiğimiz Türkiye’nin geçmiş yüzdelik 100 domestik elektrikli otobüsünün yollara çıkması düşüncesince Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile imzaları attık. Umuyoruz andıran sürede öbür belediyelerimizle eş vizyonda buluşarak, Türkiye’nin geleceği düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atacağız."

"İhracatımızın şu an yüzdelik 6'sı bu kullanılmamış emisyonlu elektrikli araçlardan geliyor"

Doğancıoğlu, elektrikli vesait dair kendilerine baş döndürücü ehemmiyetli hedefler koyduklarını aktardı.

İhracatlarının şu an yüzdelik 6'sının kullanılmamış emisyonlu elektrikli araçlardan oluştuğunu bildiren Doğancıoğlu, bu payı rastgele sene artırarak 2025’te yüzdelik 80'e emisyon hedefinde olduklarını söyledi.

Doğancıoğlu, "Ayrıca 2025 senesinde bütün otobüs hacmimizin yarısından fazlasını elektrikli araçlarla karşılayacağız. Elektrikli vasıtaların Türkiye'nin yazacağı dünkü muvaffakiyet hakkında başrol oyuncularından bir tanesi olacağına kalben inanıyoruz. Biz teknolojimizle, altyapımızla, insanoğlu kaynağımızla buna hazırız. Türk sanayisi, Türk otomotiv endüstrisi buna hazır." ifadelerini kullandı.

Şirketten sunulan bilgiye göre, Temsa, Adana’da mevcut 555 bin metrekarelik bölgeye erbap istihsal tesislerinde, 1.500’den müşterek tomar çalışanıyla 4 bin sayı otobüs, midibus ve 7 bin 500 sayı geniş kamyon peyda etmek neredeyse yılda yegâne vardiyada, bütün 11 bin 500 sayı taşıt istihsal kapasitesine erbap bulunuyor.

Karsan 2021'de 133 sayı elektrikli taşıt ihracatı gerçekleştirdi

Karsan'ın ise 90 bin metrekaresi mestur meydan peyda etmek neredeyse bütün 200 bin metrekareye müesses fabrikasında 3 posta ile salname 65 bin adede denli istihsal kapasitesi bulunuyor.

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, Romanya, Fransa, Almanya, Portekiz, İspanya, Norveç, Amerika'ya dış satım karşılayıcı Karsan, 2021 senesinde 133 sayı elektrikli taşıt ihraç etti.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Karsan doğacak teknolojili vesait dalında Türkiye'nin kılavuz firması. Elektrikli JEST’in segmentinde piyasa liderliği bunun en ehemmiyetli göstergesi. Karsan'ın 250’nin üstünde elektrikli ara bulucu Avrupa’da yollarda işlev veriyor. Elektriklinin bizim düşüncesince müşterek ahir adımı bulunan özerk ve elektrikli vesait dair da biçim aldık ve Avrupa ve Amerika'nın geçmiş özerk kusursuz destan otobüsünü hazırladık. Bu arabanın Romanya satışının ardından, ABD Michigan State Üniversitesi’nde işlev özgülemek neredeyse hazırız. Çok geçenlerde öğrencileri taşımaya başlayacağız.

Norveç'te ise özerk e-ATAK site içre geçici taşıyacak, bu manada geçmiş defa müşterek özerk otobüs site içi biçim kullanımına geçecek ve bunun gerçekleştiği toprak elektrikli taşıt pazarı yönünde kılavuz ülkelerden Norveç olması da başkaca çarpıcı. Fabrikada üretim, kaynak, boya ve anahtar çizgileri mevcuttur. Kataforez havuzu ve sınav pisti de fabrikamız içre bulunmaktadır."

Bozankaya AŞ'nin Türkiye'de 70'den müşterek tomar elektrikli otobüsü işlev veriyor

Bozankaya AŞ'den meydana getirilen açıklamaya göre, firmanın Sincan OSB'de 100 bin metrekare mestur bölgeyi mevcut elektrikli vesait istihsal merkezinde, salname 360 e-bus, 360 troleybüs, 150 tramvay ve 120 mevzi altı treni istihsal kapasitesi bulunuyor.

Aynı tesiste hem sargaç tekerli bununla birlikte raylı manzume araçları üreten firma, bu mevzuda dünyanın mahdut firmaları ortada toprak alırken, gene Ankara'da mevcut ve 40 bin metrekare mestur bölgeye erbap Saray tesisinde MAN düşüncesince canlı kendisine günce 17 sayı otobüs bedeni üretip konfirmasyon ediliyor.

Verilen bilgiye göre, müşareket bugüne denli Almanya ve Lüksemburg ilkin peyda etmek neredeyse 60'ın üstünde elektrikli otobüs ihracatı gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine yardım sağlamaya da bitmeme ediyor.

Bozankaya AŞ'nin ihraç etmiş olduğu vasıtaların yanı esna Türkiye'de 70'den müşterek tomar elektrikli otobüsü işlev verirken, bunlara ek kendisine Türkiye’de işletmede bulunan topu topu elektrikli otobüsler de Bozankaya'ya ait.

İmzaladıkları sonuç sözleşmeler ile beraberce emlak içre araçlarını kullanan şehremaneti sayısının 13'e ulaşacağını bildiren şirket, bununla bu arada Ostim Teknik Üniversitesi ile öğrencilerin yetişim ve istihdam edilmesi dair müşterek iş birlikleri bulunduğunu aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler