USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk Telekom Genel Müdürü Önal: 'Türkiye'yi 5G'de kılavuz gerçekleştirmek düşüncesince çalışıyoruz'

Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal, Türkiye'yi 5G'de mürşit gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalara çaba verdiklerini belirterek, "Türkiye'de 5G yolculuğunda yerlilik oranının artırılmasına çevrik çalışmalara odaklanmış durumdayız." dedi.

Türk Telekom Genel Müdürü Önal: 'Türkiye'yi 5G'de kılavuz gerçekleştirmek düşüncesince çalışıyoruz'
02-03-2022 12:25
Barselona

Önal, AA muhabirine, İspanya'nın Barselona kentinde planlı GSMA Mobil Dünya Kongresi'ne bağlı değerlendirmelerde bulundu.

GSMA Mobil Dünya Kongresi'nin hareketli muhabere alanının en iri mukarenet bölgeyi bulunduğunu anlatım fail Önal, kongrenin, kürevi ve evcil oyuncuların rastgele sene ortak araya geldiği, geliştirdikleri akıbet teknolojileri, maharetlerini güneş yüzüne çıkardıkları, dünyanın en iri uygulayım bilimi etkinliklerinden biri bulunduğunu söyledi.

Türk Telekom kendisine piyasası ve ülkeyi rastgele sene bu ehemmiyetli etkinlikte anabolizma etmeye çalıştıklarını özetleyen Önal, "Bu sene da uygulayım bilimi eğilimlerini izleme etmek, kürevi uygulayım bilimi şirketleriyle ilişkilerimizi geliştirmek, evcil ve ulusal teknolojilerimizi dünyaya öncelemek düşüncesince iş ortaklarıyla buradayız." niteleyerek konuştu.

Fuarın ve kâffesi dünyanın odağında 5G teknolojilerinin bulunduğunu dile getiren Önal, sağlayacağı faziletli çabukluk ve düşüt teehhür kabil avantajlarıyla kâffesi sektörleri etkileyecek 5G ile ait kâffesi gelişimleri yakından izleme ettiklerini kaydetti.

Önal, kürevi iş birlikleri aracılığıyla dünyaya sundukları evcil ve ulusal teknolojilerle hayattaki 5G stratejilerinin belirlenmesinde de ön sıralarda toprak aldıklarını bildirerek, "Mobil Dünya Kongresi ise hem bu kürevi ve evcil iş birliklerimizi açıklamak hem de dünyanın ciharıyek yanından mevrut uygulayım bilimi firmalarıyla müzakere noktasında bizim düşüncesince iri ortak gizil barındırıyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin sayısal dönüşümü düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz"

Türk Telekom kendisine Türkiye'nin sayısal dönüşümüne önderlik ika ve geleceği 5G ve ötesi teknolojilerle biçimlendirme sorumluluğuyla iştiraklerle mevcut kuvvetleriyle çalıştıklarını vurgulayan Önal, şöyleki konuştu:

"Türk Telekom İnovasyon Merkezi'nde acemi soy sop hareketli danışma teknolojileri geliştiriyoruz. IoT, bireşimli zeka ve ICT kabil mihrak alanlarımız var. Bu manada sağlıktan enerjiye, öğrenimden otomotive halis muhlis sektörlerde sayısal inkılap noktasında ehemmiyetli analizör üretmeye çalışıyoruz. Sadece Türkiye'de değil, ABD'de de 5G ve ötesi acemi soy sop teknolojilerle ait aşırı çelimli Ar-Ge çalışmalarımız var. İştirakimiz Argela ve onun Silikon Vadisi'ndeki inovasyon kolu Netsia ile 5G üstünde çalışmalarımız var. Dünyaca onama görmüş 57 patentimiz bulunuyor. Yeni soy sop kanalizasyon çözümlerine değgin vRAN, RIC, SEBA kabil aşırı ehemmiyetli planlar üzerinde, dünyanın mahdut operatörleriyle geliştirmeler yapıyoruz. Bu sene gine hem kürevi oyuncular hem de evcil girişimlerle iş birliklerimizin çıktılarını fuarda sektörle paylaşıyoruz."

Önal, Huawei, Nokia, Korea Telecom, Juniper, Parallel Wireless, Mavenir, ONF, TIP kabil kürevi oyuncuların yanı esna TARNET, i2i, Compro, Odine Solutions ile teşrikimesai anlaşmaları imzaladıklarını söyledi.

Yerli teknolojiyi ivmelendirecek, Türkiye'nin sayısal dönüşümünü merkeze düzlük rastgele bölgeye odaklandıklarını dile getiren Önal, TT Ventures ile PİLOT atak programına dahil bulunan birtakımı girişimlere envestisman yaptıklarının altını çizdi.

Akıllı fabrikalar konsepti çalışması

Türkiye'yi Endüstri 4.0'a anık bir duruma sağlamak ve Türkiye'yi 5G'de mürşit gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalara çabukluk verdiklerinin altını çizen Önal, 2019'dan buyana zeki fabrikalar üstünde oluşturdukları konseptle denemeler yaptıklarını kaydetti.

Önal, Arçelik ile bu manada teşrikimesai yaptıklarını dile getirerek, ağız ağıza evcil ve ulusal kendisine ürettikleri teknolojileri, evvel kişi altyapılarında kullandıklarını, bire ortak sürede kürevi iş birlikleriyle ilkin başka operatörler iktisap etmek neredeyse RIC ve SEBA ürünlerini dünyanın hareketli muhabere anlamındaki mürşit oyuncularına da sunmaya himmet ettiklerini söyledi.

Bu projelerle Türkiye'nin dışa bağımlığını rastgele güzeşte güneş azaltmaya odaklandıklarına ayraç fail Önal, potansiyeli faziletli girişimleri keşfetmeye ve bunları da evren pazarına açmaya bulunan motivasyonlarının bitmeme edeceğini kaydetti.

Türk Telekom kendisine temel istasyonlarının yarısına yakını fiberleşen cerrah kendisine 5G noktasında ortak aşama önde olduklarını anlatım fail Önal, "Bununla beraberce evcil ekosistem 5G çözümleri, 5G yazılım tabanlı ağlar ve bu ağlara revan yolda bileşenler düşüncesince evcil ekosistemle Türkiye'de 5G yolculuğunda yerlilik oranının artırılmasına çevrik çalışmalara odaklanmış durumdayız." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler