USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom, 5G'de oyunun kuralını değiştirmeye hazırlanıyor

Türk Telekom ile Net Insight'in geliştirdiği, ürünleştirme süreci başlamış olan acemi patentli teknolojiyle Türk mühendislerinin başarısı baştan evren sahnesine çıkacak.

Türk Telekom, 5G'de oyunun kuralını değiştirmeye hazırlanıyor
12-12-2021 10:53
İstanbul

Türk Telekom, geleceği 5G ve dünkü çocuk teknolojilerle biçimlendirmek kıl payı dünyanın önde mevrut uygulayım bilimi şirketleriyle iş ortaklıklarına bitmeme ediyor.

Şirket, bu kapsamda, telekomünikasyon, enerji, para kabilinden sektörlerin en ehemmiyetli ihtiyaçlarından “senkronizasyon” dair Net Insight ile müşterek iş birliğini yaşama geçirdi.

Anlaşma ile Türk Telekom ve Net Insight'in 5G devir ve sıklık senkronizasyonu dalında geliştirdiği patentli teknoloji, Türk Telekom ve Net Insight ortaklığı ile ürünleştirilerek Türkiye karışma hepsi dünyaya pazarlanacak.

Söz konusu iş birliğinin imzaları, İsveç'in Stockholm kentinde planlı etkinlikte Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal ve Net Insight CEO'su Crister Fritzson çeşidinden atıldı.

İmza töreninde iş birliğinin detaylarına müteallik bilim verici Ümit Önal, Türk Telekom olarak, Türkiye'nin sayısal dönüşümüne önderlik buyurmak ve geleceği, 5G ve dünkü çocuk teknolojilerle biçimlendirmek düşüncesince çalıştıklarını belirterek, müşterek uygulayım bilimi firması olmanın da ötesinde, ulusal vebal anlayışıyla teknolojiyi insanoğlunun iyiliği ve faydası düşüncesince üreten, geliştiren ve tüketicilere bedel katan hayattaki stratejik operatörler ortada arazi almaktan alım çalım duyduklarını anlatım etti.

Önal, şunları kaydetti:

“İştiraklerimiz ile beraberce 5G alanındaki tam mühendislerimiz, teknolojilerimiz, ürünlerimiz ve testlerimizle kabala arenada 5G’nin gelişmesinde deli dolu gösteriş alıyoruz. Mobil operatörler ve ciddi devir senkronizasyonu ihtiyaçı bulunan hepsi sektörler düşüncesince maliyetleri düşürecek, servis sürekliliğini artıracak bu yenilikçi hal düşüncesince kabala pazarda ehemmiyetli müşterek gizil görüyoruz. 5G’nin eşleme ihtiyacı düşüncesince müstelzim 1.500 nano saniye keskinliğin aşırı altında müşterek değere cemaat bulunan ürünümüzle hepsi bu gereksinimleri karşılayabiliyoruz. Bu uygulayım bilimi ile beraberce Türk mühendislerimizin şişman başarısını göstererek ülkemizi arsıulusal arenada en güzel biçimde özümleme edeceğiz. Net Insight ile yaşama geçirdiğimiz teşrikimesai ile bu değişen teknolojinin ürünleştirilmesini ve dünyaya ihracını gerçekleştireceğiz."

"Projenin mahsul düşüncesi ve patenti Türk Telekom namına bizlere ait"

Ümit Önal, senkronizasyonun 5G düşüncesince ciddi ciddiyete cemaat bulunduğunu vurgulayarak, icra ettikleri çalışmalara ek namına tüketicilere kazandırdıkları dünkü çocuk teknolojilerle 5G yolculuğunda Türkiye’yi mürşit tasni uğrunda çabucak ilerlediklerini söyledi.

Sadece Türkiye’de değil, ABD’de de 5G ve ötesi dünkü çocuk teknolojilerle ilgilendiren aşırı ehemmiyetli icraat yaptıklarını aktaran Önal, şu biçimde bitmeme etti:

“Net Insight ile yaptığımız anlaşma, öz mühendislerimiz çeşidinden 5G devir ve sıklık senkronizasyonu dalında geliştirdiğimiz patentli teknolojinin, Türk Telekom ve Net Insight ortaklığı ile ürünleştirilmesi ve Türkiye karışma hepsi evren pazarına sunulmasını kapsıyor. Projenin mahsul düşüncesi ve patenti Türk Telekom namına bizlere ait. Altyapımızı açarak imtihan süreçlerini tığ gerçekleştirdik. Nihai mahsul ortaya çıkacak sürecinde ve sonra da Türk mühendislerimiz ile şebekelere uyarlanması ve yazılım geliştirmeleri ile yardıma bitmeme edeceğiz. Ayrıca, bu ürünü kullanacak önceki telekom operatörü olacağız.

İş birliğimizi, Türk Telekom ve Net Insight namına eş geliştireceğimiz bu ürünün yerli ve toptan pazara satışından değme dü tarafın da sağlık elde edeceği müşterek manken namına kurguladık. Operatörlerin eşleme maliyetlerini ehemmiyetli seviyede düşürecek, küreselde hareketli operatörler düşüncesince servis sürekliliğini artıracak 5G'nin pazara sürülmesini hızlandıracak bu yenilikçi ve nazirsiz hal düşüncesince ehemmiyetli müşterek piyasa potansiyeli görüyoruz.”

"Şirketimiz düşüncesince hususi müşterek manası da Türk mühendislerinin başarısını dünyaya göstermeye bitmeme ediyor olmamız"

Türk Telekom CEO’su Önal, 5G’nin yaygınlaşmasıyla data konveksiyon hızının yüksekliği ve az gecikmenin hâlâ da ehemmiyet kazanacağına ayraç ederek, 5G’nin istihsal sektörlerinde, fabrikalarda, cerrahi operasyonların açıktan yapılmasında ve başta yaygınlaşacak hareketli düzen pazarında inkılap yaratacak yenilikleri yanı esna getireceğini söyledi.

2020 yılı bakımından çabucak ABD’de kurulan mini 5G sahalarının (small cell) sayısının 400 bini aştığını anımsatan Önal, şu detayları verdi:

“Dünyadaki 5G inkılap ihtiyacına müteallik namına endamsız ve ölçülü vadede bu teknolojiye gerekseme duyacak milyonlarca uç benek olacak. Bu da ne denli ehemmiyetli müşterek ihtiyacı bertaraf buyurmak kıl payı yola çıktığımızı ve tüketicilere ne denli şişman müşterek yardım sağlayacağımızı açık müşterek biçimde gözler önüne seriyor. Üstelik bu uygulayım bilimi arı 5G ile de sınırlanmış kalmayacak, 6G ve ahir teknolojilerin gereksinimlerine müteveccih mahsul geliştirmeleri bitmeme edecek. Bu açıdan da uygulayım bilimi desteğimizi ve mahsul ortaklığımızı derinlemesine vadeli namına sürdürmeyi hedefliyoruz.

Net Insight ile yaptığımız bu ehemmiyetli iş birliği, dünyaya uygulayım bilimi ihraç ika dair ABD’deki Netsia-Juniper iş birliğimiz gibi, kararlılığımızı yayınlayan konkre müşterek adım. Şirketimiz düşüncesince hususi müşterek manası da Türk mühendislerinin başarısını dünyaya göstermeye bitmeme ediyor olmamız. Bunu hem Türk Telekom aynı zamanda türkiye düşüncesince aşırı giranbaha müşterek üstünlük namına görüyor, Türk mühendislerinin ürettiği bu teknolojileri dünyanın hizmetine sunmaktan şişman alım çalım duyuyoruz."

Önal, 5G eksiltme sürecine müteallik müşterek istifham üzerine, resmi müşterek izah olmasa da hâlâ evvela açıklayan takvim çerçevesinde eksiltme yapılmış ihtimali bulunduğunu söyledi.

"Birlikte geliştirdiğimiz ürün, lağım döşemi üstünde olacak ve teslimatı 2023 sonu olacak"

Net Insight CEO'su Crister Fritzson da Türk Telekom ile hareketli cerrah ağlarına uyarlanacak teknolojiler ihya dair derinlemesine ve yarayışlı müşterek iş donanmasına imza attıklarını anlatım ederek, “Birlikte 5G ağları ve devir senkronizasyonu dalında çelimli ve nazirsiz müşterek yetkinliğe ve deneyime sahibiz. 5G’de meslek anahtar bu dünkü çözümümüz düşüncesince kabala ölçekte şişman ve ehemmiyetli müşterek piyasa potansiyeli görüyoruz." dedi.

Fritzson, geliştirilen değişen teknolojinin sonuncu mahsul biçimine ne devir istikbaline müteveccih müşterek istifham üzerine, "Net Insight namına bugün itibarı ile esasen nakliyesini sağladığımız eşleme ürünümüz var, dördüncü çeyrekte Türk Telekom’a nakliyesini yapmayı planlıyoruz. Ama bizim beraberce geliştirdiğimiz ürün, lağım döşemi üstünde olacak ve teslimatı 2023 sonu olacak. Bu da Türk Telekom'un 5G sistemleri gelişimi ve benzerleri ile mevzun olacak. Ürün ihya süreci tahminî namına 18 ila 24 ay sürüyor." biçiminde konuştu.

"Adana-İstanbul arası yaptığımız testte 50 ila 150 nano saniye arası değerlere ulaştık"

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç ise ürünün hisse senedi sürecine müteallik bilim verdi.

Patent başvurusunun yapıldığını anımsatan Kıraç, "Önce düşün bulunmuş oldu ancak bunu network'e uygulayabilmek düşüncesince müşterek operatör, müşterek de yetiştirici inisiyatifi lazım. Türk Telekom namına tığ tek obje masraftan Adana-İstanbul ortada denemesini yaptık. İstanbul'da 5G temel istasyonu ve Adana'daki fiber üstünden yaptık bu testi. Biz Adana-İstanbul arası yaptığımız testte 50 ila 150 nano saniye arası değerlere ulaştık. Açıkçası ürünün düzen değiştirici noktası bu." ifadelerini kullandı.

Yeni çözüm; operatörlerin 5G'ye geçişinde maliyetleri azaltacak, GPS bağımlılığı kalkacak

Verilen bilgiye göre, eşleme çözümü, enformasyon sektöründe 5G ve ötesi teknolojiler ile bu ürüne gerekseme duyan gayrı sektörler düşüncesince GPS bağımlılığı olmadan, bulunan lağım döşemi ekipmanlarının da değiştirilmesine icap kalmadan, devir ve sıklık senkronizasyonunun lağım döşemi üstünden iletiminde nazirsiz müşterek formül sunuyor.

Bu uygulayım bilimi sebebiyle 5G’ye sabık operatörlerin karşılaşmış olduğu en şişman sorunlardan bir tanesi bulunan GPS sinyali kesilmelerine müteallik namına yaşanabilecek servis kayıplarını karşılamak düşüncesince mürşit müşterek hal üretiliyor.

Çözümün çabucak Türk Telekom şebekesinde değil, hepsi hayattaki hareketli operatörlerin ve eşleme ihtiyaçı bulunan sektörlerin kullanımına sunulması, ehemmiyetli devir ve maliyet tasarrufu sağlamasının yanı esna misyon sürekliliğini de artıracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler