USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tümüyle evcil ana paraya dönüştü, evvel işi Hürjet ve MMU olacak

Havacılık ve savunma piyasasına Türk-İngiliz ortaklı yerine yardım sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri yerine bitmeme edecek.

Tümüyle evcil ana paraya dönüştü, evvel işi Hürjet ve MMU olacak
25-12-2022 13:05
Ankara

Havacılık ve savunma endüstrisine Türk-İngiliz ortaklı şekilde yardım sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri şekilde bitmeme edecek, Hürjet ve Milli Muharip Uçak (MMU) planlarına yardım sağlayacak.

Nurol Holding ve İngiliz BAE Systems ortaklığı şekilde çalışkanlık yayınlayan savunma ve havacılık firması BNA'da iştirak yapısı değişti. BAE Systems'ın yüzdelik 49 hissesinin Nurol Holding'e devriyle şirket, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ ismi ve yüzdelik 100 Türk sermayeli şekilde bitmeme edecek.

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ Genel Müdürü Eray Gökalp, AA muhabirine, firmanın dünkü yapısının sağlayacağı avantajlar, bitmeme fail ve planlanan planlara ilişikli açıklamalarda bulundu.

Nurol-BAE Systems eş girişiminin 2016 yılının ikinci yarısında faaliyetlerine başladığını tabir fail Gökalp, bu iştirak süresince, şirkette havacılık dalının mecburi kıldığı topu topu altyapının başarıyla kurulduğunu, hedeflenen ciddi teknolojilerin kazanımı düşüncesince yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Son dönemde, hem Türkiye'de faziletli müşterek ivmeyle geliştirilmekte bulunan dünkü evlat havacılık teknolojilerinin, bununla birlikte BAE Systems'ın faziletli ek değeriyle başlatılarak sürdürülen ecnebi dünkü evlat havacılık programlarının yetenek ihtiyaçlarının, sektörde hâlâ çalışan edinmek hesabına rastgele dü ortağın da odağını gine gözden geçirmesini mecburi duruma getirdiğini vurgulayan Gökalp, şöyleki konuştu:

"BNA'nın iş stratejisi, rastgele dü ortağımızın da değerlendirmeleri ile baştan şekillendirilmek kıl payı gine ele fiş ve iştirak dönemi müzakereleri sonunda başlatıldı. BAE Systems, Türkiye pazarındaki stratejisi ile ahenkli olarak, topu topu hisselerini Nurol Holding'e havale ait oydaş oldu. Böylelikle, rastgele dü eş da öz stratejilerine akıllıca yolu belirleyerek Türk havacılık sektörüne değişik yardım sağlamaya bitmeme ika amacında anlaşmaya vardılar. Ancak senelerce açılan bu kıymetli ve çelimli işbirliği, havacılık sektöründe değişik platformlarda ve akıllıca zamanlamada gine alevlendirmek kıl payı rastgele devir bitmeme edecektir. Nurol Holding, savunma ve havacılık sektöründeki ulusal hamleye aldırmaz tükenmek üzere, gelişen teknolojileri yakından kovuşturma etmekte, lüzumlu yatırımları yapmakta ve daima gelişmeyi hedeflemektedir. Nurol Holding, savunma sanayisinde FNSS, Nurol Makina, Nurol Teknoloji kıl payı esaslı ve kalburüstü girişimlerinin beraberinde ülkemizin esbak 100 salname havacılık isteği ve doğacak hedeflerinde en çalışan halde katkıyı iletmek kıl payı BNA'ya bulunan erkincilik ve desteğini temdit kararlığındadır. Yüzde 100 domestik kapital yapısıyla zımnında bitmeme fail şirketimiz, hem Nurol Holdingin çelimli repertuvar ve altyapısıyla, bununla birlikte büsbütün domestik ve nitelikli mühendislik iş gücüyle, Savunma Sanayii Başkanlığının stratejilerine akıllıca müşterek halde Türk havacılık ve savunma sanayisi planlarına dayanak noktası sağlamaya bitmeme ediyor. Sektörel deneyimimizin Nurol Grubunun çelimli yapısıyla birleşmesi ve sonunda savunma sanayimize domestik katkının en yukarı kurda sağlanabilecek olması hepimizi heyecanlandırıyor."

- orijinal analizör artacak, uygulayım bilimi ülkede kalacak

Hisse dönemi sonra firmanın ismi ve logosunun daima değiştiğini tamlayan Gökalp, "Yeni unvanımız, şirketimizin iş odağıyla ahenkli olarak, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ (Nurol Controls & Avionics Systems-Nurol CAS) şekilde belirlendi. Yönetim Kurulundaki 7 üyemizin hepsi Nurol Holdingin muhterem yöneticilerinden ve sektörde görmüş geçirmiş hevesli kişilerden oluşacak." dedi.

Gökalp, devim bilimi ve elastik yapıyı, inovatif düzentileme yaklaşımını, bulunan kapital ve insanoğlu kaynaklarını hâlâ da geliştirerek bitmeme edeceklerini tabir etti. Gökalp, "Karar mekanizmalarımızın hâlâ çabuk işleyeceği, BNA kurgusundaki hedefleri ön planda tutarık hemen havacılık dalında değil, feza ve öteki savunma sanayi platformlarında yenilikçi, kompetitif ve emin çözümlere odaklanacağımız müşterek devre olacak." sanarak konuştu.

Yüzde 100 ulusal müşterek ortaklaşa iş yapısının sağlayacağı avantajlara müteallik ise Gökalp, "Savunma sektöründeki en ehemmiyetli meselelerden biri, dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak diyar süresince ibdai mahsul ve analizör oluşturmak. Yüzde 100 domestik müşterek ortaklaşa iş olduğumuzda bunu iletmek ve ortaya çıkan değişen teknolojinin devletimizde kalmasını iletmek baş döndürücü hâlâ mümkün. Öte taraftan birtakımı gaye devletlerde Türk savunma sanayisi ürünlerine bulunan merakı kullanmak mümkün. Zamanı ulaştığında öz tasarımımız bulunan birtakımı mamüllerin bu devletlerde de istihsal altyapısını ihdas etmek bu pay yapısıyla baş döndürücü hâlâ bedava olacaktır. Nurol Holdinge ilişikli kuruluşlarının, ıpıssız el altında diyar haricinde kurmuş bulunduğu iş birliklerinin de bizlere yardımı müşterek tomar olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- Hürjet teslimatları başladı

Şirketin kuruluşunda havacılıkta güvenlik kritiklik seviyesi faziletli bulunan kontrol, özerklik ve birtakımı aviyonik sistemlere odaklandıklarını özetleyen Eray Gökalp, bu çalışkanlık alanları kapsamında arama teknolojileri altında yazılım ve tesisat koyu pervaz kontrol, motosiklet arama ve fariza arama sistemleri ilkin edinmek üzere, öteki tayyare sistemleri arama birimleri, uçucu kabini arama üniteleri ve arttırma şekilde yakıt, hidrolik, iklimlendirme cümle ast birimlerinin geliştirilmesine müteveccih icraat yaptıklarını söyledi.

Almanya'ya ihracatı kapsayan, baş döndürücü gayeli doğal kavara türbin motosiklet arama sisteminin geliştirmesini tamamlayıp MTU-Safran ortaklığı ile müesses AES firmasına teslimatları tamamladıklarını tabir fail Gökalp, Uçuş Kontrol Sistemi teknolojileri geliştirilmesi düşüncesince hassaten pervaz arama bilgisayarı ve enerjik uçucu kumandaları ile ilişik enfrastrüktür ihya çalışmalarına koyu iş ve eşme harcadıklarını belirtti.

BAE Systems'ın İngiltere'de yürüttüğü "sanal gerçeklik" tabanlı insanoğlu makina arayüzü ast çatı ihya ve birtakımı insansız iklim uzlaştırıcı konsepti emek harcamaları ile araştırı ihya planlarında toprak aldıklarını dile getiren Gökalp, "sanal gerçeklik" ihya projesi ile BAE Systems Chairman Ödülleri'nde "Business Leader" ödülüne müstahak görüldüklerini aktardı.

FNSS düşüncesince esenlik kovuşturma ve arama sisteminin ihya projesinin ikrar evresine geldiğini bildiren Gökalp, şunları kaydetti:

"Hali el altında Hürjet programı düşüncesince aviyonik arama panelleri ihya kapsamında TUSAŞ'a huzur mahsul teslimatlarımıza başlamış durumdayız. Milli Muharip Uçak Programı kapsamında gine TUSAŞ'a mahrukat sistemleri cümle mühendisliği desteği sağladık ve aviyonik sistemler ile ilişik şekilde bilirkişi mühendislik desteği çalışmalarımız bitmeme ediyor. Yakıt cümle birimlerinin yerlileştirme planlarında toprak edinmeyi hedeflemiş durumdayız. Verdiğimiz ayrışık tekâlif var. Ülkemizdeki havacılık programlarında hâlâ müşterek tomar toprak ikrar etmek ve ek bedel iletmek kıl payı yaptığımız ve değişik kalan girişimlerimizin benzeyen çağda çıktılarını görmeyi istek ediyoruz."

Gökalp, AR-GE gayeli başlattıkları Alesta adlı insansız iklim uzlaştırıcı mazmun çalışmasının arama ve özerk teknolojiler düşüncesince baş döndürücü güzel müşterek ortam oluşturduğunu tabir ederek, bu platformu hâlâ çalışan kullanarak, cümle uygulayım bilimi tedbir seviyelerini artırmayı planladıklarını kaydetti.

Eray Gökalp, arama ve özerk sistemler mevzusunun yürütüm sahası müşterek tomar olduğundan, geliştirdikleri altyapıyla, havacılığın indinde otomotiv, feza sanayisi kıl payı değişik çırçıplak ve askeri platformlarda da toprak edinmeyi amaçladıklarını vurguladı.

- Almanya ve İngiltere ihracatlarını yollama hedefi

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemlerinin, havacılık, feza ve savunma sanayisinin gerekseme duyduğu, hâlâ teşebbüste bulunulmamış ve dışa bağımlılığı geçindiren ciddi teknolojileri ülkeye vermek düşüncesince çalışacağını dile getiren Gökalp, toptan rakiplik gücüne kazanmış ve geliştirdiği ürünler ile dış satım yapabilen müşterek kululuş edinmek hedefleriyle zımnında bitmeme edeceğini söyledi. Gökalp, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ana hedefimiz, devletimizde çabucak gelişen havacılık, feza ve savunma programları için, odaklandığımız teknolojiler ile, ana cümle üreticilerimizin emin ve nitelikli ast yüklenicisi olabilmek. Bunu gerçekleştirebilmek ve sürdürülebilir duruma getirebilmek hesabına lüzumlu kurumsal adımları atacağız. Almanya ve İngiltere'ye hazırlamaya başladığımız dış satım niteliğindeki projeleri, hâlâ da uzun uzadıya sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu manada kululuş yeteneklerimizi ve ürünlerimizi tanıtabilmek düşüncesince ilişik kümelenme, fuar ve etkinliklerde toprak alacağız. Üniversite sanayi iş birliklerimizi, ilmî dünkü yaklaşımlar üretme, araştırma-geliştirme projelerimize dayanak noktası ve nitelikli insanoğlu deposu yetiştirme gayeli şekilde genişleteceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler