USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli aracın cenk testleri bitmeme ediyor

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, evcil aracın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonradan aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz." dedi.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli aracın cenk testleri bitmeme ediyor
04-10-2021 20:54
Bursa

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, yerel aracın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonradan aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne denli buna ihtiyacımız olmadı. O manada da iyice keyifliyiz." dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde planlı 2021-2022 Akademik Yılı açılış törenine dahil bulunan Karakaş, sayısal dünyada siber asayiş dair ağır birlikte boşluğun olduğuna dikkati çekerek, gençleri buraya odaklanmalarını kaynak etti.

Nesnelerin interneti, siber asayiş konularının dışında parlak erke çözümlerinin de ehemmiyetli birlikte husus bulunduğunu vurgulayan Karakaş, parlak erke çözümleriyle ilişik TOGG'un güzeşte hafta ecnebi ortakla birlikte şeriklik kurduğunu anımsattı.

"Doğru sürede akıllıca yatırım"

Aracın malzemesinden anahtar entegrasyonuna ve pil dümen sistemlerine denli değme noktada dünyada ağır potansiyelin bulunduğunu tamlayan Karakaş, "Avrupa'da üç yıl ilk yerleşmiş lityum pil kapasitesi 50 megavat (MW) saatin altındaydı. Şimdi 600'ün üstünde ve bine akıllıca gidiyor. Geçen birlikte görüşmede sorulmuş olduğu düşüncesince o halde anlatım etmiştim. Bugün birlikte kamga krizi var. Eğer yetenek açıkları aldığı kadar aceleci kapatılmazsa yakız sürede göze krizi de çıkar. Çünkü elektrikli araçlara o denli aceleci dönüşülüyor ki bunun altını kaplamak şu an az buçuk güç gözüküyor ancak kılıç akıllıca sürede akıllıca birlikte envestisman yaptığımızı düşünüyoruz." diyerek konuştu.

Karakaş, pandemi sürecinde değme muhtelif riyazi modelleme, öğrence ve engin emek vermek yöntemlerini sonuna denli kullandıklarını vurguladı.

Aracın uran tasarımlarını eş paydaşlarla geliştirdiklerini özetleyen Karakaş, "Numune ve ilk örnek emekleri da bitmeme ediyor. Hatta gelecek günlerde cenk testleri karışma icraat bitmeme edecek ve bu sürecin küçük ay sonuna denli sürmesini bekliyoruz. Kış testleri de var. Her testten sonradan aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne denli buna ihtiyacımız olmadı. O manada da iyice keyifliyiz." diyerek konuştu.

"Gelecek yılın sonuna akıllıca dizi üretime başlarız"

TOGG tesislerinde hoppadak üretimin olmayacağına dikkati çekici Karakaş, şöyleki konuştu:

“Tesisimizde hoppadak istihsal yok. Bunun altını yemek istiyorum. 'Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir' demiştik inşaata başlarken. Tesisin içinde dizayn merkezi, prototiplerimizin testlerinin yapılabildiği birlikte özek kendisine düşünüyoruz. Bir bina altında etraflı yetkinliklerini toplandığımız birlikte toprak kendisine düşünüyoruz. Boyahanenin çatısının ve taraf panellerinin kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde doğrusu tesisin içerisine ekipmanlar yerleşmeye başlayacak. Bizim buradaki planımız şu şekilde, yılın sonuna akıllıca imalat kısmının aşırı iri bölümü tükenmiş olacak. Önümüzdeki yılın ortasına denli da ekipmanları tamamlanmasından sonradan geriye istasyon ve güzergâh bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Burada da planladığımız kabilinden ilerliyoruz. Gelecek yılın sonuna akıllıca dizi üretime başlarız."

Karakaş, TOGG bünyesine şu an üniversitelerden toy izinli almadıklarını ancak ilerleyici süreçlerde toy izinli ve yetişmen dair da alımların olabileceğini laflarına ekledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da üniversitelerin topluma sırtını dönen değil, camianın birlikte ferdi bulunan ve camianın eş aklı vazifesini ödeme fail birlikte darülfünun olması icap ettiğini belirtti.

Konuşmaların peşi sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Rektör Kılavuz, Karakaş'a onurluk ve çiçek sunma etti.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, şehremaneti başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler