USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele etmek istiyor

Kovid-19 salgını ilkin blokzincir ve NFT'ler edinmek gibi az daha hepsi devre içi hizmetlere müteveccih talebi artırırken, teknolojiden mülk kazanmanın toy yollarını arayan iri firmalar "metaverse" ile "fiziksel dünyayı" ele geçirmeye hazırlanıyor.

Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele etmek istiyor
29-10-2021 11:18
Washington DC

Facebook, Microsoft, Roblox ve Epic kabil kuruluşların milyarlarca dolarlık envestisman planıyla gündeme gelen metaverse konsepti, internetin gelişimindeki müşterek ahir adım kendisine görülüyor.

Facebook, firmanın adını Meta kendisine değiştirecek

Teknolojiden mal kazanmanın toy yollarını arayan şirketler, metaverse ile insanlara genel ağ üstünden erişebilecekleri düşüntülü müşterek kâinat vadediyor.

Son çağda metaverse'e müteveccih küsurat uyanıklık Kovid-19 salgının da müşterek kararı kendisine görülüyor. Daha müşterek tomar insanoğlunun açıktan çalışmaya başlamasıyla devre içi etkileşimin elan realist bir vaziyete getirmeye müteveccih ilginin arttığı belirtiliyor.

Kurgusal müşterek asıl bulunan Metaverse konsepti, müşterek ahir etabın parçası olgunlaşmak talip yatırımcılar ve şirketlerden şişman uyanıklık görüyor.

Metaverse nedir?

Sanal asıl teknolojisinin geliştirilmiş kûhi kendisine tanıdık metaverse, düşüntülü kâinat kendisine da tanım ediliyor.

Metaverse'te şahısların alım satım yapabileceği, hizmetlere sürdürümcü olabileceği, iş dostlarıyla baş başa çalışabileceği, düzen oynayabileceği ve ayrıca çevresindeki görüntüyü zatî zevklerine ve ihtiyaçlarına layıkıyla özelleştirebileceği paylaşılan 3D mevhum müşterek düz sunuluyor. Metaverse, insanoğlunun sayısal alandan çok sayısal dünyanın içerisine girmesine müsaade veriyor.

Örneğin, kullanıcılar çıkarlarını müşterek hologram halinde bambaşka bölgelere yansıtabiliyor. Metaverse, ferdin elden beslemek hesabına içerisine girebildiği somutlaştırılmış müşterek genel ağ kabil manzara edilebileceği belirtiliyor.

Gerçeğe alakadar olacak metaverse'in, ilkin oluşmuş mevhum dünyalardaki karikatürize avatarların bilakis kullananların esas fiziki çevrelerini dijitalleştirerek, birbirleriyle esas insanoğlu görüntüleriyle etkileşime girebilmelerine İmkan sağlayacağı kaydediliyor.

Metaverse teriminin The Matrix, Pokemon Go, Minority Report, Ralph Breaks The Internet, Black Mirror kabil sayımsız film ile videoteyp oyununda betim edilmiş bulunduğu biliniyor.

Facebook yöneticileri, metaverse'i şahısların düzen canlandırırken veya araştırı yaparken birlikteymiş kabil hissedebilecekleri müşterek düz kendisine tanımlıyor.

Facebook, metaverse şirketine dönüşmeyi hedefliyor

Facebook, metaverse dalında art arda meydana getirdiği atılımlarla öne çıkıyor.

Son kendisine Facebook şirketinin adının Meta kendisine değiştirileceğini duyuran Facebook Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, şirketi doğacak 5 sene zarfında müşterek toplumsal komünikasyon araçları şirketi olmaktan çıkarak müşterek metaverse şirketine dönüştürmeyi hedefliyor.

Zuckerberg, orak ayı ayında, son kullanıcıların salt firmanın platformlarında seksiyon açacakları değil, ayrımsız sürede bu sayısal dünyada yaşayacakları, çalışacakları ve düzen oynayacakları metaverse'i Facebook'un ve netin geleceği düşüncesince müşterek görünüş kendisine pazarlamaya başlamıştı.

Metaverse'in yapımı düşüncesince Avrupa genelinde 10 bin erkek istihdam edeceğini duyuran Facebook, metaverse ile ayrımsız fiziki bölgede sıfır şahısların oluşturabileceği ve keşfedebileceği müşterek paradigma mevhum düzlük sunmayı planlıyor.

Zuckerberg, metaverse'i cep telefonlarından veya ekrandan beslemek hesabına şahısların parçası olabileceği, içerisine girebileceği müşterek genel ağ kendisine tanımlıyor. Evden düzentileme taraftarı kendisine tanıdık Zuckerberg, metaverse’in işe gidip yetişme ihtiyacını ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor.

Facebook, edisyon altında

Zuckerberg, 2004’te Facebook'u kurdu ve borsada tahminî müşterek trilyon dolar mesabesinde müşterek şeriklik biçimine getirdi.

Başta Avrupa olgunlaşmak az daha kâinat çapında düzenleyiciler ve politikacılar, meydan enerjisini dizginlemek, hata bilim ve tiksinti söylemine sonuç özgülemek düşüncesince Facebook ve Zuckerberg’ı edisyon altında tutuyor. Facebook'u kârı güvenliğin önüne koymakla suçlayan emektar etkin Frances Haugen'in iddiaları da şu anda Facebook düşüncesince dava oluşturuyor.

Facebook, adını Meta kendisine değiştirerek şeriklik karşı aksi haberlerden uzaklaşmayı ve imajını iyileştirmeyi de hedefliyor.

1 Aralık 2021'den sonraları paylar "MVRS" sembolü altında muamelat görecek. Facebook, "metaverse" düşüncesince aut pınar kullanacağını duyurdu. Şirket yapısında bambaşka müşterek başkalık beklenmiyor.

Zuckerberg, eleştirilerden ırak eğlenmek düşüncesince "metaverse" de “mahremiyet ve güvenliğe” elan da ehemmiyet vermeyi hedefliyor.

Teknolojinin liderleri netin metaverse ile genişleyeceğine inanıyor

WhatsApp, Instagram ve Messenger'ı da içerisinde barındıran Facebook, toy sayısal dünyayı şahıs başına peyda etmek istemiyor fakat merkezi müşterek gösteriş oynamayı hedefliyor.

Zuckerberg, şahısların doğacak yıllarda Facebook'u tedricen elan müşterek tomar müşterek "metaverse şirketi" kendisine görmelerini beklediğini tabir ediyor. Şu anda Facebook’un personellerinin bu teknoloji üstünde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Facebook, metaverse ile ayrımsız fiziki bölgede sıfır öteki şahısların oluşturabileceği ve keşfedebileceği müşterek paradigma mevhum düzlük sunmayı hedefliyor. Şirket, reklam sabah akşam iş modelinde tek nesne değişmese üstelik metaverse'te toy "ekonomik fırsatlar" görüyor.

Diğer teknoloji şirketlerinin yöneticileri de netin metaverse ile genişleyeceğine inanıyor. Bunlar ortada Microsoft Üst Yöneticisi Satya Nadella ile elektronik beyin oyunu geliştiricisi Epic Games'in başkanı Tim Sweeney da bulunuyor.

Sony Electronics yöneticilerinden Tyler Ishida ise çağımız teknolojisinin çözünürlük kuru ve kalitesi sebebiyle metaverse'in katılımcılar düşüncesince "gerçek hayat" denli esas görünebileceğini belirtiyor. Ishida, metaverse'in topu topu duyuları harekete nâkil elan dinamo müşterek "eğlence deneyimine" ayraç ettiğini belirtiyor.

Silikon Vadisi'nde pop bir vaziyete geliyor

Metaverse, Silikon Vadisi'nde tedricen popülerleşen müşterek anlam olurken, Microsoft, Nvidia ve Unity Software kabil kuruluşların de metaverse düşüncesince araçlar, hizmetler yahut muhteva geliştirdikleri belirtiliyor.

Çevrim içi düzen platformu ve düzen yaratış sistemi Roblox da kendini müşterek metaverse şirketi kendisine tanımlarken, Epic Games'in Fortnite'ı da mataverse'in müşterek parçası kendisine benimseme ediliyor.

GameStop'ın da yakında verdiği "Web3 Gaming" iş ilanıyla metaverse'e gireceği, firmanın "Web3 Gaming" konumu düşüncesince Ethereum, NFT'ler ve blokzinciri tabanlı düzen platformları dair görmüş geçirmiş müşterek etkin aramış bulunduğu kaydediliyor.

Uzmanlar, metaverse'in müşterilerini esas dünyadan elan da koparabileceği uyarısında bulunarak, Facebook'un hata bilim ifşa kabil bulunan sorunlarının artabileceğini belirtiyor.

Metaverse'in Facebook çeşidinden tüketicilerden elan müşterek tomar mal düzeltmek düşüncesince kullanılacağı anlamında şüpheler de uzmanlar çeşidinden dile getiriliyor

"Kombinatoryal trend örneği"

Teknoloji Araştırma ve Danışmanlık şirketi Gartner Analisti Tuong Nguyen, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, metaverse'i enformasyon düşüncesince daha belirlenmemiş protokolleri kullanacak, ari fakat birbirine ilişkin ağların mihman ve dinamo "dijital ortamı" kendisine tanımladı.

Nguyen, "Fiziksel dünyanın esas zamanlı, uzamsal kendisine yönlendirilmiş ve dizine kırgın içeriğiyle kesişen, kalıcı, merkezi olmayan, işbirlikçi, baş başa çalışabilir sayısal muhteva sağlar." dedi.

Metaverse konseptinin sonuç senelerde pop bir vaziyete gelmesinin nice sebebi bulunduğunu tamlayan Nguyen, metaverse'in ferdî kendisine önemli, çarpık ve ari kendisine gelişen müşterek paradigma trend ve değişen teknolojinin bambaşka müşterek trendi ortaya boşaltmak düşüncesince birbirleriyle etkileşime girmiş bulunduğu kombinatoryal trendin müşterek örneği bulunduğunu tabir etti.

"İnternetin geleceği"

Nguyen, şöyleki bitmeme etti:

"Örneğin, metaverse'i deneyimlemenin müşterek yolu, artırılmış asıl ve mevhum gerçekliktir. Artırılmış asıl ve mevhum gerçeklik, metaverse düşüncesince hem lensler hem de deneyimler kendisine işlev edebilir. Bu sebeple metaverse'in popülaritesi artırılmış asıl ve mevhum gerçekliğe bağlandı. Metaverse mahsus ayrımsız sürede sayışma edilemez tokenleri de içerecektir. Benzer şekilde, metaverse'in popülaritesi NFT'ler çeşidinden da desteklendi. Bunlar, metaverse'in sonuç senelerde sebep pop bir vaziyete geldiğinin dü örneği."

Büyük teknoloji firmalarının sebep metaverse ihdas etmek istediğini değerlendiren Nguyen, "Pek çoğu, internetin, bilişimin, sayısal ve fiziki etkileşimlerin geleceğinin metaverse kendisine değerlendiriyor. Eğer gestalt buysa, topu topu teknoloji şirketleri bu doğacak dönemin ön saflarında arazi benimseme etmek istiyor." dedi.

Nguyen, metaverse'in insanoğlu yaşamını nite etkileyeceğine de değinerek, şunları kaydetti:

"Bu probleminin tek müşterek yanıtı yok. İnterneti düşündüğünüz kabil düşünürseniz, karşılık mahsus buna benzeşim olacaktır. Hayatı nite etkileyeceğini şümullü müşterek biçimde tanım etmek düşüncesince banko aşırı erken. Muhtemelen yaşamın nice tarafını etkileyecektir. Kalıcı, merkezi olmayan, delege ve baş başa çalışabilir müşterek sayısal ortamla belkili olabilecekleri elden zaman bildiklerimize isnaden tesirini şekillendirebiliriz yahut anlayabiliriz."


- "Metaverse'in asliye konsepti derinlemesine süredir var"


Gelişen teknolojileri strateji fail çözümleyici Victoria Petrock da metaverse'in nice değişik tanımı olduğunu, fakat bunu netin toy nesli kendisine düşündüğünü söyledi.

Metaverse'in genel ağ üstünden erişilebilen mevhum 3 boyutlu müşterek düz bulunduğunu tamlayan Petrock, bunun kullananların avatarları yahut kendilerinin öteki sayısal temsilleri kanalıyla buluşabilecekleri ve etkileşime girebilecekleri, alım satım yapabilecekleri, çalışabilecekleri, teşrikimesai yapabilecekleri, eğlenebilecekleri, tüketebilecekleri ve düzen oynayabilecekleri türlü birbirine ilişkin mevhum alanlar ortada problemsiz müşterek biçimde akıntı etmelerini sağlayacağını aktardı.

Petrock, "Metaverse'de toplumsal medya, mevhum toplantılar, oyun, e-ticaret, çevrimiçi ortaklaşa iş kabil şu anda mevcud türlü sayısal platformların hepsi nazari kendisine müşterek araya doğacak ve mevhum asıl başlıkları, artırılmış asıl gözlükleri, çokbilmiş telefon uygulamaları yahut daha buluş edilmemiş öteki cihazlar kanalıyla erişilebilir olacak. Metaverse'te insanlar, mevhum yaşamlarını sayısal ikizler kanalıyla zatî yaşamlarına koşut kendisine yaşayacaklar ve ayrıca bu yaşamları birleştirecekler yahut birleştiremeyecekler." dedi.

Büyük teknoloji şirketlerinin metaverse'i netin evriminde "bir ahir şişman şey" kendisine tanıttığını tamlayan Petrock, "Metaverse'in asliye konsepti derinlemesine süredir var, Second Life ve The Sims'i düşünün, fakat müstevli ve iş ile toplumsal deneyimler düşüncesince mevhum ikameleri baştan yaratış gereksinimi onu ihya ve bundan faydalanma çabalarını hızlandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Şirketler teknolojiden mal kazanmanın toy yollarını bulma arayışında

Petrock, metaverse'in sonuç senelerde pop olmasının mevhum gerçeklikle de ilgilisi olduğuna ayraç ederek, "Facebook ve öteki firmalar mevhum gerçekliğe şişman envestisman yapmış oldu ve artırılmış asıl demin interneti müşterek ahir bağlanak ve kâr düzeyine taşıyabilecek o görkemli uygulamayı anımsamak düşüncesince çabalarını dü katına çıkarıyor. Kişisel deneyimlerin yerini benimseme etme gereksinimi ve mevhum asıl ile öteki gelişen teknolojileri elverişli ve karlı bir vaziyete getirme gereksinimi metaverse'in arkasındaki sevimsiz güçler kendisine öne çıkıyor." niteleyerek konuştu.

Facebook kabil kuruluşların teknolojiden mal kazanmanın toy yollarını anımsamak ve üstünde toy döl ürünler, hizmetler ve deneyimler oluşturabilecekleri müşterek vasat peyda etmek istediklerini vurgulayan Petrock, bireylere gidecekleri elan müşterek tomar sayısal arazi ve bu yerlerde yapacakları elan müşterek tomar sayısal nesne verilebilirse, reklamlar ve toy hizmetlerle onların önüne devrolmak düşüncesince elan müşterek tomar okazyon olacağını anlattı.

Petrock, "Fiziksel kaynaklar şu anda sınırlıdır, fakat sayısal kaynaklar bitmeyen olabilir. Bir erkek biraz değişik kimliğe erbap olanaklı ve metaverse'te doyumsuz oranda eşyaya erbap olabilir." dedi.

İnsanları elektronik beyin korsanlığına verilen salıverme potansiyeline sahip

Büyük teknoloji şirketlerinin çoğunun, manalı ve birbirine ilişkin müşterek "metaverse" oluşturmasının uğrunda derinlemesine müşterek sefer bulunduğunu tamlayan Petrock, şahısların müşterek yahut elan müşterek tomar şişman teknoloji şirketinin haklarında ne denli bilim sahibi bulunduğu dair aşırı tetik olmaları gerekeceğini aktardı.

Petrock, toplumsal medya, e-ticaret, iş, düzen ve öteki ortaklaşa iş araçlarını birbirine bağlamanın müşterilerini etiket hırsızlığına, elektronik beyin korsanlığına ve öteki çirkin şeylere verilen salıverme potansiyeline erbap bulunduğunu dile getirdi.

Metaverse'in şahısların Zoom yahut Teams'den elan realist ve ahenkli yollarla açıktan çalışmasına imkân tanıyacağına ayraç fail Petrock, "Avatarlarımız yaşamın sayısal alanları ortada problemsiz müşterek biçimde akıntı ederken, etkileşimlerimizde bundan sonraları fiziki engellemeler olmayacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler