USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST amudi inişli füze yarışması başvuruları bitmeme ediyor

TEKNOFEST kapsamında ve dünyada evvel kere planlı “Dikey İnişli Roket Yarışması” düşüncesince müracaatlar bitmeme ediyor.

TEKNOFEST amudi inişli füze yarışması başvuruları bitmeme ediyor
18-02-2022 14:51
İstanbul

TEKNOFEST'ten meydana getirilen açıklamaya göre, ülkemizin doğacak 10 yıldaki teknolojik gelişim tarz haritasında toprak düzlük “Roket İtkili İniş Sistemleri” için lisans ve erdemli lisans seviyesinde pedagoji bilimi görmektedir bulunan öğrencilerin bilgelik edinmesini bildirmek ve gençlere değişik disiplinlerde bilgelik ve tecrübeye erbap üyelerle ekip şeklinde dizayn ika kabiliyetini kazandırmayı amaçlayan yarış TUBİTAK SAGEyürütücülüğünde düzenleniyor.

Yarışmada takımlardan tasarlayacakları roketin yarış komitesi kabilinden sağlanacak bulunan havada askıda sübvansiyon sistemi ile adaptasyonunu sağlamaları ve roketin başıboş bırakılmasının peşi sıra antipatik doğal taş yağı lambası lambası tepi sistemi kullanarak kontrollü halde yere inmesi bekleniyor. Yarışmaya müracaatlar 28 Şubat geçmişine denli yapılabiliyor.

TEKNOFEST yarışmaları kapsamında bu sene önceki kere planlı yarışmaya iklim içi ve iklim haricinde tahsil gören lisans ve lisansüstü öğrencileri ve başkaca mezunları katılabiliyor.

Yarışmaya dahil bulunan takımların 22-26 Ağustos 2022 tarihleri ortada Ankara’da yarışacağı Dikey İnişli Roket Yarışmasında birincilik ödülü 40 bin TL, ikincilik ödülü 30 bin TL ve üçüncülük ödülü 25 bin TL yerine belirlendi. Yarışmada dereceye giren ekipler ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül 2022'de Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler