USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Spacemag Türkiye'de Metaverse Gecesi

Soğuk ve bayağı birlikte hanuman ayının sabahında, Güneş doğmadan geçmiş gözlerimi açtım. Saate baktığımda 06: 14'ü gösteriyordu.

Spacemag Türkiye'de Metaverse Gecesi
30-01-2022 11:41

Soğuk ve bayağı müşterek hanuman ayının sabahında, Güneş doğmadan evvela gözlerimi açtım. Saate baktığımda 06: 14'ü gösteriyordu. Yatağın sıcaklığı kalkmamı istemezken alışkanlığım beni gayri ihtiyari müşterek halde ayağa dikti. Kalkmamla beraberce aklımdan fikriyat hızlıca geçmeye başladı. Düşünceler, çağ içerisinde yapacaklarım idi. Üzerimde müşterek mahmur ıssız yoktu. Sabah kahvemi hazırlamaya, mutfağa akilane akım ettim.

Hangi çağ olursa olsun benim düşüncesince ayırt etmez. Sahip olduğum alışkınlık gereği çağ içerisinde yapılacaklar sıralaması yaparım. Bir cins arama sıralaması diyebilirsiniz. Bu listeye uyamadığım vakitler oluyor. Beklenmedik müşterek iş yahut çabucak gitmeniz müstelzim müşterek toprak bulunduğu devir arama listenizi baştan konfigürasyon zımnında gitmeniz gerekebiliyor. Bazen bu hayret sanarak ifade ettiğim durumlar, eksiksiz anılara dönüşebiliyor. Bugün de anca oldu.

Saatler 11: 00'i gösterdiğinde telefonuma müşterek ileti geldi. Mesajı gönderen Emre Ergül hocamdı ve "İstersen bu geceleyin ezanı görüşebiliriz" dedi. Çok sevindim ve doğrudan eşyalarımı hazırladım. Haliyle çağ içerisinde yapacaklarım da değişmişti. Kontrol sıralamasında revizyonlar masnu yerinde eğleşme etmek uğur boncuğu bu denli dobra olmamıştı. Saat 19: 00'da İstanbul, Kadıköy'de kavuşmak kıl payı sözleşmemizi yaptık lakin ego Kadıköy'e iyice ırak müşterek açıklık bulunan Tuzla'da oturuyorum. Dolayısıyla, 19: 00 bulunan iltisak saatimizi 19: 30 olacak halde güncelledik.

BULUŞMA NOKTASI KADIKÖY

Bilirsiniz, İstanbul iyice kalaba müşterek yerdir. hususi anahtar ile müşterek yerden müşterek yere kullanmak birtakım hallerde can alıcı kabil lakin otopark yeri sorununu da düşündüğünüzde, ilkin Kadıköy'de, dobra geçireceğiniz anıların süresi kısalabilir. Biz bu hali düşünüp şişman erişim ile Kadıköy'e ulaşmaya değişmeyen verdik. 17: 30'da evimden çıktım ve Aydıntepe Marmaray İstasyonu'na akilane yürümeye başladım. Evimden istasyonuna bulunan fersah piyon yerine kısaca sıhhatsiz sayaç sürüyor. Emre hocamın eğleşme etmiş bulunduğu lokasyon Kadıköy'e hâlâ yaklaşan bulunduğu düşüncesince benden az buçuk sonradan yola çıkacaktı. Buluşma saatinde bire müşterek anda Kadıköy'e varacaktık. İstasyona vardım ve hocama bilim verdim. Halkalı yönüne gidecek bulunan metronun gelmesine altı dakika vardı. Hava soğuktu lakin içinize işleyecek cinsten değildi. Hatta eskiden günlere nazaran iklim hali aşırı iyiydi. Montumun cebinden kulaklığımı çıkarıp telefonumdan kullandığım uygulamaya tıkladım ve aşırı sevdiğim Pearl Harbor Original Movie Soundtrack albümünden "Attack" parçasını açtım. Bu janr parçalar görüntü gücümü geliştirmemde aşırı asistan oluyor. Peronda az buçuk turladıktan sonradan raylar titremeye başladı ve anahtar geldi. Kapılar açıldı ve yirmi dü durgunluk yol başlamış oldu.

Araç hareketine başladığında yolcuğum tahmini müşterek sayaç sürecekti ve bu müddet içerisinde liet dinlerken yanımda getirdiğim kitabı okumaya başladım. Uzun zamandır envestisman dalında acemi yerine icraat yapıyordum ve okuduğum iz aşırı ilgimi çekmişti. Merak ediyorsanız, bahsettiğim iz Peter Lynch&John Rotchild'in "Kazanmayı Öğren" angın eseridir. Zamanın kesinlikle geçtiğini uğur boncuğu anladım. Öyle ki servet aktarımı yapacağım istasyonu az kalsın kaçırıyordum. Neyse ki oturduğum kırmızıfener perondaki istasyon isimlerini görebilecek konumdaydı. Ayrılıkçeşmesi istasyonunu görür görmez doğrudan araçtan indim.

Ellerim cebimde çabuk adımlarla servet aktarımı yapacağım yöne akilane yola koyuldum ve havanın soğuduğunu ayırt ettim. Araç içerisinde geçirdiğim kısaca müşterek saatlik yol nihayetinde iklim sıcaklığı beni üşütecek düzeye gelmişti. Kadıköy – Tavşantepe metrosuna inzimam etmek kıl payı turnikeden geçtim ve Kadıköy yönüne bulunan perona gittim. Şanslıyım ki toprak altında iklim aşırı antipatik değildi ve otomobilin gelmesine müşterek dakika vardı. Bu müşterek dakikalık müddet içerisinde kulaklığımı montumun cebine yerleştirdim ve mevrut vasıtaya bindim. Bir durak sonradan Kadıköy'de indim.

Telefonumdan saate baktığımda 19: 10 bulunduğunu gördüm ve iltisak saatinden evvela Kadıköy İskelesi'nde yerimi almıştım. Emre hocamı arayıp geldiğimi söyledim ve müşterek dü dakika içerisinde orada olacağını söyledi. Bu müddet içerisinde az buçuk benimsemek düşüncesince iskelede mevcut büfeden çayımı aldım, müşterek bankta oturdum ve iskeleden dört başı mamur güzelliğiyle İstanbul'u seyrettim. O denli güzeldi ki değişik devir dilimlerinde gelişigüzel bakmış olduğunuzda değişik müşterek zevk alıyordunuz İstanbul'dan. O an aklıma "Meta evreninde İstanbul kesinlikle olur?" Düşüncesi yerleşti. Bir anda gözlerim açıldı ve bu eksiksiz fikri hamiş edecek müşterek şuurluluk aradım. Bereket versin, çantamda yanımda taşıdığım hamiş defterini çıkardım ve doğrudan düşüncelerimi işledim. Yazmayı tamamladıktan sonradan telefonum çaldı. Arayan Emre hocaydı, Kadıköy'e gelmişti ve nerede olduğumu sordu. Nerede olduğumu tanım fail müşterek el hareketiyle kendimi gösterdim. Sıcak müşterek istikbal ile birbirimizi kucakladık.

GERÇEK DÜNYA VE METAVERSE

Şimdi tarihte az buçuk geriye gidelim.

Tarihler 2019 Temmuz ayını gösterdiğinde, Çernobil Nükleer Güç Santrali'ne ilmî yol yapmıştım. Benim düşüncesince iyice enteresan müşterek deneyimdi. Fotoğraf, video, dimdik kabilinden nice dokümanı biriktirerek Türkiye'ye döndüm. Bir ay sonra, defans sanayide yetişim yaparken LinkedIn platformunda müşterek ileti aldım ve mevrut ileti Emre hocaya aitti. Tanışma ve lakırtı üstüne gerçekleştirmiş olduğumuz müşterek dü günden sonradan Çernobil üstüne müşterek makale yaban dizisi üstüne konuşmaya başladık ve böylecene 2020 senesinde bu makale yaban dizisini spacemagturkiye.com'da yayınladık.

Bunu bozukluk anlattım biliyor musunuz? Çünkü Emre öğretmen ile tanıştığımız 2019 yılından beri uğur boncuğu beniz yüze görüşmedik. Çernobil ile başlamış bulunan makale yaban dizisini izlem fail nice makale yaban dizisi he ve birbirimizi uğur boncuğu görmesek de daim beraberce çalıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz buluşma, kısaca dü buçuk salname tanışıklığımızın evvel buluşması olmuştu. Dolayısıyla, uğur boncuğu hatıra kaldırmak istemiyorduk. Birbirimizi karşıladıktan sonradan yürümeye başladık ve yolda az buçuk lakırtı ettik. Kadıköy'ün içerisine akilane yürüdükçe insanoğlu popülasyonu artıyordu. Ara sokaklardan geçtikçe kahkahaların, neşeli sohbetlerin çoğalma gösterdiğine kulaklarımız tanık oluyordu. O yetkin Emre öğretmen müşterek arkadaşının dükkanında oturabileceğimizi anlattı lakin hâlâ dükkanına varmadığını söyledi. Emre öğretmen "Arkadaşım gelene denli ayrıksı müşterek yerde oturalım mı?" teklifinde bulunmuş oldu ve ayrıksı müşterek yerde oturduk. İçeceklerimizi seçtik ve yoldaki sohbetimize bitmeme etmeye başladık. Konular birbirini izlem ediyor, devir çabucak akıyordu. Ancak müşterek noktada durduk. Durduğumuz bekçi anca müşterek noktaydı ki şu anda Dünya üstünde canlı hepsi insanlığı tesiri dibine alabilecek, hayatlarını değiştirebilecek müşterek noktaydı.

Bu nokta, metaverse ile ilgiliydi.

Saatler 21: 30'u gösterdiğinde, Emre hocanın telefonu çalmaya başladı. Arayan arkadaşıydı. Dükkanına geldiğini bizleri beklediğini söyledi. Oturduğumuz yerden hesabı ödeyerek kalktık ve çelimsiz müşterek yürüyüşle bitme noktasına ulaştık. Kapıdan cezaevi girdikten sonradan ısıdam müşterek atmosfere erbap ortamın varlığını uyumak imkansızdı. Oturduk ve sohbetimize kaldığımız yerden bitmeme etmeye başladık. Tabii ki sohbetimize haremlik fail biralarımız ve dükkanın sahibi Osman Onart olunca vaktin kesinlikle geçtiğini anlayamadık.

METAVERSE KORKUSU

Saatler 22: 00'yi gösterdiğinde metaverse mevzusuna gine art döndük ve spacemagturkiye.com'u sermaye evrenine karışma etmemiz gerektiği dair oydaş olduk. Bu, öylesine müşterek kararmış oldu ki şu anda bu satırları okuyanlar caba bu evrene karışma olacaklar. Tüm yenilikleri içerisinde barındıracak bulunan bu ortaklık yardımıyla spacemagturkiye.com sermaye evreninde meslek açacak. Düşüncelerimi sıralarken Osman Bey de şahıs düşüncelerini sıraladı ve az buçuk korktuğunu söyledi. Korkuları ortada sanallaşma, çabuk tüketim, insanoğlu ilişkilerinde yaşanacak zedelenme ve ahlaki sorunları dile getirdi. Not defterimi çıkarıp yazamadım lakin söylediklerinin hepsini aklımda müşterek yere yazdım. Açıkçası Osman Bey'in belirtmiş bulunduğu sorunları aşırı ehemmiyetli buluyorum.

Neticede metaverse dediğimiz; Henüz nice ferdin caba kusursuz yerine anlamadığı, ne bulunduğunu bilmediği müşterek kavram. Arsa alıntı satımı caba yapılıyor şu anda. Sebebi ise aşırı basit! Tamamen çabuk ve havadan yoldan paraya anlayış tutkusu yatıyor bu işlemlerin altında. Bu eylemler çabuk ve şuursuz tüketime kez açıyor. Doğal yerine çevre satın edinmeyi planlayan yahut arsayı satın meydan şahıslar "Nasıl olsa değerlenecek, değerlendiğinde satarım, keyfime bakarım" psikolojisi içerisinde bulunuyor. Elbette ki toy oluşumlarda evvel edinmek çıkar kapısını hâlâ aşırı aralar. Ancak, şuursuzca meydana getirilen bu istihlak karabulut kapılarını aralayabilir. Az müşterek oranda yapılan, tecrübe gayeli yatırımlarda müşterek dava görmüyorum. Gerçek yaşamda erbap olduğunuz gayrimenkul, anahtar vb. kabilinden maddesel karşılığı bulunan metaları ağız ağıza satıp sermaye evrenindeki arsalara envestisman yapmamanız gerekmektedir. Tabi bu benim düşüncem, envestisman tavsiyesi değildir.

ELBETTE SORUNLAR OLACAK

İnsan ilişkilerinde yaşanacak zedelenme ve ahlaki mesail herkesin bilmiş bulunduğu ve olması beklenen olgulardır. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn kabilinden içtimai iletişim araçları platformlarında doğrusu insanoğlu ilişkilerinde yeteri denli zedelenme yaşandı ve yaşanmaya da bitmeme ediyor. Zedelenmeden kastım; hakaret, küfür, aşağılama, rencide ika ve öbür sayamadığım gelişigüzel şey. Beğeni alabilmek, pop olabilmek yahut ilişik görebilmek düşüncesince "Bu da yapılmaktadır mı yahu!" diyebileceğimiz gelişigüzel şeyi görüyoruz. Gerçekçi olalım, bu herkesin beklediği müşterek nesne idi. Günlük yaşamda yolda yürürken rastgele bir tanesi size kalay etse anlaşılan en yaklaşan polis kuvvetinden dayanaklık etmek istersiniz ve kalay fail can üstüne prosedür başlatmanız gerekebilir.

Spacemag Türkiye'de Metaverse GecesiArda Alkaç (soldaki) ve Emre Ergül.

Sosyal medyada nazarıitibar edin, müşterek husus üstüne ağız dalaşı caba gerçekleştirilememektedir. Birçok insanoğlu birbirilerine dirlik ağza alınmayacak laflar anlatmaktadır ve işin en enteresan tarafı bu konuşmaların görüntülük görüntüleri alınıp muhtelif kullanıcılar kabilinden güya fars içerisinde ne bulunduğu haiz müşterek şeymiş kabilinden paylaşım yapılması ise incelenmesi müstelzim ayrı müşterek konudur. Ahlaki yerine problemlerin yaşanması da direnerek beklenen gerçekleşecektir. Örneğin, günce yaşamda yapılması töhmet onama edilen fiiller de sermaye evreninde gerçekleşecektir. Ne de olsa sermaye evreni her insana açıktır ve mütebeddil yegâne nesne değişik müşterek etabın bize sunulmasıdır. Bu bağlamda ben, kişilerin sermaye evreninde gine bire müşterek halde davranacaklarını öngörüyorum. Bu öngörüm hızla gelişen teknolojinin değişmesi ile beraberce aykırı fikre de intikal yapabilir. Ek olarak, iş yitirme korkusu doğrudan sadece hepsi iş sahalarında uygulanan müşterek düşünce olmakla bu arada bu janr müşterek korkunun gereksiz bulunduğunu düşünüyorum. Dokuma tezgahı müşterek aralar en flaş iş alanıyken Sanayi Devrimi'nin başlaması nesiç tezgahını ortadan kaldırmış lakin nice iş sektörü yaratmıştır.

Meta evreninde tabii ki ahlaki, beşeri, maddesel ve tinsel mesail yaşanacaktır. Bu janr sorunları önceleri kestirim edebilmek ve sorunları eş müşterek akılla çözebilmek hepsi insanlığın görevidir. Bu fariza bilincine karışma edinmek dilek ettiğimiz noktalardan birisidir. Bu noktada, sermaye evreniyle alakadar hepsi haberleri, gelişimleri ve geleceğe müteveccih emekleri yegâne müşterek iç kulak altında toplayan müşterek meslek yaratabilmek ve hepsi platformlara bütünleşmiş edebilme amacıyla spacemagturkiye.com yerine müşterek emek vermek başlattık. Sadece Türkiye'de değil, hepsi dünyaya iş edecek bu dev ortam dalında kılavuz gemisi olacaktır. Böylelikle sermaye evreninde anahtar gösteriş oynayacak bu sistemin adımları İstanbul'da atık oldu.

Saatler ilerledikçe sohbetimizin derinliği artmakta idi. Saatime baktığımda 23: 29 bulunduğunu gördüm ve eve kullanmak düşüncesince akıbet otomobilin vaktinin geldiğini ayırt ettim. Tekrar mülakat dileğiyle ayrıldım ve Kadıköy İstasyonu'na akilane yürümeye başladım. Çevredeki insanlara, hayata, hareketliliğe, gökyüzüne, ışıklara ve hâlâ nice şeye baktım ve aklımdan şu fikriyat geçti:

Bir ayrıksı sermaye evreninin içerisinde kabil miydik?

Muhalefete AK Parti Genel Sekreteri’nden “Kolpaçino’lu“ gönderme saat 11:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın twitter paylaşımı: Masaya kesinlikle oturacaklarına müşterek muhtelif değişmeyen veremiyorlar saat 09:29 Buzlanma dolayısıyla İstanbul’da polisleri haiz servis minibüsü devrildi: 2’si ciddi 10 gaileli var saat 09:56 WhatsApp grubuna ileti attı, ödence alamayacağına değişmeyen verildi saat 11:10 Kredi kartı işlemlerinde ayırt yapılmış oldu Yeni maksimum repo payı belirlendi saat 09:10 Galatasaray, Barcelona’dan almış bulunduğu kaleci düşüncesince ne denli ifa meydana getirecek İşte transferin detayları saat 11:22 Alacak verecek meselesi cinayetinde toy sahneler Yaşlı eş yerde sürünerek akıbet nefesini verdi saat 11:22 Ece Erken’den benzeri tan Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümü sonrası toy paylaşım: Kocamın duasını yaptık saat 11:12 Başakşehir’e bomba taşıma Premier Lig’den eli uz cenah geliyor saat 11:01 Suriye’deki sakıncasız alanlarda 15 çocuğun donarak öldüğü iddialarına AFAD’dan yalanlama saat 10:37 Gonca Vuslateri, Serdar Ortaç’ın “Kürtaj oldular“ laflarına kaba çıktı: Bu kesinlikle leşlik saat 10:23 Kas hastası benzeri düşüncesince mevrut yorumlara başkaldırma etti: Cinsel yaşamımız aşırı iyi, bizi şen bırakın saat 10:19 Ekrem İmamoğlu, MOBESE görüntüleri üstüne konuştu: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kellesini aldı saat 09:11 Haberler.com hususi İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’ndan Ece Erken’in “Ambulans 40 dakikada geldi“ iddiasına cevap saat 08:39 ABD’de 4 eyalette acele boyut anons edildi Kar 100 binden müşterek tomar kişiyi de elektriksiz bıraktı saat 08:39 Eski HDP’li mebus Hasip Kaplan’dan nazarıitibar çekici video: Artık birleşmeliyiz saat 08:35 Canlı yayında gülme tufanı Yılmaz Vural, Ali Koç anısıyla stüdyoyu yıktı saat 00:59 Karantinada bulunan 4 şahsiyet eş sobadan zehirlendi Anne ve 1 yaşındaki bebeği yaşamını kaybetti saat 00:22 Böyle müşterek serveti rüyasında caba göremezdi Çıplak fotoğraflarını satan eş topçu paraya servet demiyor saat 00:02 Avrupa’da bu görüngü konuşulacak Fenerbahçe “Harika çocuk“ düşüncesince harekete geçildi saatDün 23:21 Nisa Bölükbaşı’ndan Survivor’da müsabık bulunan emektar sevgilisi Barış Murat Yağcı üstüne ruzname olacak itiraflar saatDün 22:45 Kalp krizi nâkil hekim evinde geberik yerine bulundu saatDün 22:05 Dereli’ye meydana getirilen konutlar riskli öz yatağına mı nesir edildi TOKİ’den iddialara cevap saatDün 22:04 Galatasaray, Muslera’nın yerini nihayetinde doldurdu Yeni ellik Barcelona’dan geliyor saatDün 22:03 Acun Ilıcalı’nın “Salah“ı olacak Eski Fenerbahçeli, Hull City müsabakasını tribünden izlem etti saatDün 22:01 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 .bx-slider-sondakika .bx-pager a { color: rgb(62 62 62); border-bottom: 1px solid rgb(210 210 210); padding-top:6px; } .bx-slider-sondakika .bx-pager .active{ background-color: rgb(151 151 151) } .bx-slider-sondakika .bx-caption { font-size: 20px; } @media only screen and (min-width: 1100px) { .bx-slider-sondakika { width: 100%; } .bx-slider-sondakika .bx-wrapper { height: 350px; width: 100%; } .yukselt { height: 400px; } .bx-wrapper img { max-width: 100%; height: 100%; } .bx-slider-sondakika .bx-caption { font-size: 24px; bottom: 10px } .bx-slider-sondakika .bx-pager { width: 100%; } .bx-slider-sondakika .bx-pager a { width: calc(100% / 25); font-size: 12px; } } @media only screen and (max-width: 1100px) { .bx-slider-sondakika .bx-caption{ bottom:0px; } } @media only screen and (max-width: 760px) { .bx-slider-sondakika .bx-wrapper { display:flex; height: calc((411/730) * 100vw); background-color:#000000; } .bx-slider-sondakika .bx-pager a { border-bottom:0; } .bx-slider-sondakika .bx-caption { padding-bottom:0px; margin-bottom: -2px; } } YORUMLAR Kullanıcı Adı 500
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler