USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sivil dronelar düşüncesince ilk önce drone izleme sistemleri ihdas etmek gerekiyor

Kaspersky Anti-Drone İş Geliştirme Müdürü Kleshnin, "Herhangi ortak İHA'nın sapmayla amme güvenliğini tehlikeye atıp atmadığını tanıtlamak düşüncesince uçuşa haram yerleri ihlal yazar etmediğini fark edebilmek baş döndürücü önemlidir." dedi.

Sivil dronelar düşüncesince ilk önce drone izleme sistemleri ihdas etmek gerekiyor
23-12-2022 16:05
İstanbul

Kaspersky Anti-drone İş Geliştirme Müdürü Vladimir Kleshnin, "Düzgün drone strateji sistemleri yapılmaksızın kanuncu ve asayiş problemlerini halletmek imkânsız kendisine tanımlanıyor. Herhangi birlikte İHA'nın sapmayla amme güvenliğini tehlikeye atıp atmadığını yahut tehdidi kuvvetsiz bir duruma iletmek ve birlikte uçuşun kanun dışılığını tanıtlamak düşüncesince uçuşa haram yerleri ihlal yazar etmediğini fark edebilmek aşırı önemlidir." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda mevcut Kleshnin, daim büyüyen insansız iklim araçları (İHA) pazarı ve tarımdan tıbba ve üretime denli yaşamın nice dalında beğenilen drone'ların fütüristik cihazlar kategorisinden çıkarak yaşamın içerisine bütünleşmiş bulunduğunu söyledi.

Bu sene haziran ayında duyurulan ve etraflıca süredir muhtemel Amazon drone teslimat hizmetinin gizil kendisine gayrı e-ticaret şirketlerinin de önünü açtığına yer veren Kleshnin, "Prime Air'in başarısıyla, gayrı firmalar de Amazon'un deneyiminden yararlanacak ve kişi insansız taşımalık hizmetlerini DOĞRU gelecekte tanıtmış olacak kabil gözüküyor. Drone teslimatının muvasala düşüncesince devir ve maliyeti ehemmiyetli seviyede azalttığı cezaevi önüne alındığında, bu uygulayım bilimi çabucak günce rutinimizin birlikte parçası biçimine gelebilir." sanarak konuştu.

Gelecek vaat fail bu piyasanın gizil riskleri

Vladimir Kleshnin, İHA'ların yeteneklerinin dört dörtlük kendisine akıcı pervaz yeteneğine erbap olması ve akilane konumlandırma ile donatılmış olması zımnında elhak faziletli seviyeye ulaştığına değinerek, drone teslimatı uygulamasının önündeki en iri engellerin ise hükümler ve asayiş faktörleri bulunduğunu anımsattı.

İnsansız iklim araçlarının hala sıfırdan geliştirilmekte bulunan birlikte mevzuat gerektiren, görülmemiş birlikte muvasala çeşidi kendisine tanımlandığına dikkati çekici Kleshnin, "Kanun yapıcıların görevi, insansız iklim araçlarının sahadaki durumun gerektirdiği asayiş ihtiyaçlarını ihlal etmemesini ısmarlamak düşüncesince İHA'lar ile gayrı iklim ve esmer taşımacılığı ortada problemsiz birlikte proses yaratmaktır. Ayrıca kesinleşmemiş hadisat düşüncesince başlangıçta mücehhez analizör de gerekiyor." halinde konuştu.

Kleshnin, güvenliğin drone operasyonunun kanuncu yönleriyle de aracısız irtibatlı olduğuna ayraç ederek, ticari firmalar ve drone kullanan bireylerin birlikte İHA'nın gayrı şahısların güvenliğini yıldırma etmediğini ve şirketlerin uçtuğu piyasası negatif açıdan etkilemeyeceğini tasar çizim fail projeler yapması icap ettiğini söyledi.

Eğer birlikte cihazın kişi irtifasında, hususi kendisine tahsis edilmiş birlikte aralık süresince uçuyorsa, drone operatörü İHA'nın o koridoru kullanmayacağından emniyetli olunması icap ettiğinin altını çizen Kleshnin, huysuz hâlde gayrı uçar araçlarla cenk olasılığının faziletli bulunduğunu anlattı.

Kleshnin, oluşabilecek ihlallerle ait de konuşarak, "Sahada ayrıca, birlikte sınırı gayrikanuni birlikte halde ihlal etmeleri, ehemmiyetli süreçlere (yolcu uçuşları gibi) karışma etmeleri yahut bir tanesini tehlikeye atmaları yerinde (İHA'nın itfaiyecilerin çalışmasını engellediği ansızın birlikte tomar vaziyette bulunduğu gibi) uçar nesneleri nazik kuvvetsiz bir duruma getirme fırsatları olmalıdır. İnsansız iklim uzlaştırıcı avlayan kartalların daha verimliliklerini kanıtlayamadıklarını düşünürsek, demincek biricik umudumuz teknolojik birlikte çözüm." ifadelerini kullandı.

"Drone strateji sistemleri yapılmaksızın kanuncu ve asayiş problemlerini halletmek imkânsız"

Düzgün drone strateji sistemleri yapılmaksızın kanuncu ve asayiş sorunlarının çözmenin imkânsız kendisine tanımlandığına ayraç fail Vladimir Kleshnin, gökyüzünde İHA tespitinin emeksiz birlikte iş olmadığına aksan yaptı. Kleshnin, "Sistem, değişik üreticiler yahut kaslı drone meraklıları kabilinden imal edilen değişik uygulayım ve görsel özelliklere erbap dronları fark etmelidir. Teknoloji, başkaca İHA'nın ticari yahut mahveden pervaz amacını belirlemeli ve makul birlikte bölgede müsaade verilip verilmediğini belirlemelidir. Tüm bunlar, çabuk cereyan fail drone'a kadem söylemek düşüncesince acilen yapılmalıdır." dedi.

Kleshnin, drone strateji ile ait birlikte apayrı yaklaşımın on paralık kaydedilmemiş sayımsız drone'u dikkate kabul buyurmak olduğuna yer vererek bundan dolayı tamamı İHA sahiplerinin ani cihazlarına birlikte biykın eklemelerini beklemenin çetin bulunduğunu vurguladı.

İzleme teknolojilerinin verimliliğinin drone ekipmanına ilişkin olmaması gerektiğine aksan önleyen Kleshnin, şunları söyledi:

"Bu çeşit birlikte ekosistem yetiştirmek düşüncesince elan birlikte tomar vakte gerekseme duyulsa da bu aşırı elan cihanşümul ve dişi olacaktır. Zaten iklim alanının korunması düşüncesince birlikte hal geliştiren ve bu bölgede aşırı sayıda buluşun patentini meydan Kaspersky, demincek de bu konsepti yaşama görmek düşüncesince çalışıyor.

Kaspersky, kaslı radyo frekansı algılama, sevkitabii algılama, lidar, yankı bilimi ve optikçi tarama karışma iktisap buyurmak az daha türlü strateji yöntemlerini birleştirirken, türlü şartlarda kullanılabilen birlikte uygulayım bilimi yaratıyor. Bir dronun çeşidini ve modelini birlikte saniyeden elan endamsız müddette saptama buyurmak ve belirleme edilen İHA'ları bölümlendirmek düşüncesince otomobil öğrenimi ve bireşimli asap ağları da gereklidir. Sistem, yeni, ek sensörler munzam yahut dronları belirleme buyurmak ve bölümlendirmek düşüncesince ansızın aşırı tesisat çözümüyle birleştirebilme kabiliyeti yardımıyla esnekliğini koruyor ve ayrıca, ferah uçaklar düşüncesince strateji ve arama sistemlerini bütünleşmiş edebiliyor. Bu, kullananların ağ izlemeyi giderek elan açık ve elan dişi bir duruma getirmelerini sağlayacak."

Kleshnin, sivil polis polis insansız iklim araçlarının yaşamı elan emeksiz ve yaşanabilir bir duruma iletmek düşüncesince iri birlikte potansiyele erbap bulunduğunu belirterek, fakat bu acemi endüstrinin acemi riskleri de birlikte getirebileceğini anlattı. Günün mütebeddil iklim alanının acemi asayiş çözümlerini gerektirdiğine yer veren Kleshnin, bunları geliştirmenin şu anda en akıbet teknolojik edinimler kullanılarak çözülmekte bulunan iddialı birlikte fariza bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler