USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

SİHA'ların 'gözlerinde' ulusal değişim

Hava platformlarının hedefleme, sezme ve erkete gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince ASELSAN çeşidinden ulusal yerine geliştirilen CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi'nin Türk defans sanayisi ürünü insansız/silahlı iklim araçlarında kullanması yaygınlaşıyor.

SİHA'ların 'gözlerinde' ulusal değişim
01-12-2021 11:54
Ankara

AA muhabirinin almış bulunduğu bilgiye göre, diyar dışından satın alınırken kısıtlamaya özellik edilen elektro-optik sistemlerin yerini ulusal analizör alıyor.

Baykar ve ASELSAN teşrikimesai kararı 1 maaş çalışmayla Bayraktar TB2'ye bütünleşmiş edilen CATS, diyar ortamında ve haricinde kullanılmaya başlandı. CATS, Bayraktar TB2 ile baş başa 5 ülkeye ihraç edildi. Geçen ay meydana gelen SAHA EXPO'da da Baykar ile ASELSAN arasında, Bayraktar TB2 düşüncesince CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi Sipariş Sözleşmesi imzalandı. İki şeriklik arasındaki teşrikimesai CATS'in toy versiyonlarının geliştirilmesine müteveccih adına sürdürülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) kabilinden başlatılan projeyle ortaya çıkan CATS'in Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin ürettiği Anka platformlarında yaygınlaştırılması düşüncesince de icraat yapılıyor. Bu kapsamda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde Anka-S platformuna bütünleşmiş CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi ile 11 saatlik pervaz testi Batman'da yürütme edildi. Test kapsamında CATS kullanılarak dü cephane atışı gerçekleştirildi.

Test sonunda, CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi'nin ortaya koyduğu başarım bakımından operasyonel faaliyetleri adına getirebilecek ölçüde bulunduğu Hava Kuvvetleri ve SSB temsilcileri kabilinden bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının talebi ilişkin Anka-S konfigürasyonunda CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi onama testleri yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler