USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin gailesiz başvurdu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki uygulayım bilimi yarışmalarına gelişigüzel gözyaşı grubundan 600 bin dinç kardeşimiz başvurdu." dedi.

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin gailesiz başvurdu
30-08-2022 17:04
Samsun

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda planlı TEKNOFEST KARADENİZ'in açılışında meydana getirdiği konuşmada, zaman ehemmiyetli beraberinde zamanı günün yaşandığına ayraç etti.

TEKNOFEST KARADENİZ başladı

Büyük Zafer'in 100. yılı bulunduğunu tamlayan Bayraktar, "100 sene ilkin mükemmel da zaman obstrüksiyon ve esaret altında yaşam sürmeyi onama etmeyen eren Türk milleti, Samsun'da yanan istiklal ateşinin arkasından koşarak yurdumuzu düşmanlardan kurtardı. Bu mücadeleye önderlik fail özellikle Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarını, dar düşüncesince canını ortaya koyan milletimizin herhangi beraberinde birlik ferdini, bu okazyon ile ebediyete ölüm etmiş kâffesi martir ve gazilerimizi beraberinde el henüz yağmur ve gönül borcuyla yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 100. yılı hümayun olsun." sanarak konuştu.

"Rahmetli babam Özdemir Bayraktar ve ekibimizle tek sorunda vazgeçmedik"

İlk evcil İHA denemelerinden lakırtı fail Bayraktar, karşılaştıkları kâffesi zorluklara karşın vazgeçmediklerini vurguladı.

Bayraktar, 2005 yılında, Türkiye'nin önceki ulusal İHA'sı olacak Bayraktar Mini İHA'nın önceki prototipini imar etmek düşüncesince önemsiz beraberinde ekiple aylarca çalıştıklarını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Uçuş denemelerimizde siz değerli üyelerimizin de yaşamış bulunduğu kabil yazılımdan donanımına, mekanikten airodinamiğine denli ayrışık çeşitli problemlerle boğuştuk. Program kapsamında demonstrasyon uçuşuna hazırlamış olduğumuz dü uçağımız vardı. Onlardan beraberinde tanesi devletin resmi heyetleriyle yapılacak demoya mükemmel 12 sayaç kaldığında imtihan uçuşunda ilçe geçirerek kırıldı. Rahmetli babam Özdemir Bayraktar ve ekibimizle tek sorunda vazgeçmedik, pes etmedik. Zira en çetince anda güçlü savaş edersek, yürümeye bitmeme edersek, çalışmaktan vazgeçmezsek Cenab-ı Mevla'nın iane edeceğine inanmıştık."

Ankara'daki uçuşta, Bayraktar Mini İHA'nın değerli olduğunu, o an bu işin önünün ne denli bariz bulunduğunu hissettiğini tabir fail Bayraktar, evcil ulusal hızla gelişen teknolojinin önemine dikkati çekti.

"Kendimizi koruyacak gücümüz eğer olmazsa bizi bu coğrafyada şen bırakırlar mı?"

Gücü elinde bulunduran devletlerin henüz güçsüz vaziyetteki ulusları tek doğruluk ve ahbaplık gözetmeden ezdiğine ayraç fail Bayraktar, bunun Filistin'de, Karabağ'da, Afganistan'da, Irak'ta, Ukrayna'da görüldüğünü belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Kendimizi koruyacak gücümüz, kuvvetimiz eğer olmazsa bizi bu coğrafyada şen bırakırlar mı, hayat hakkı tanırlar mı? Kovid-19 salgınıyla evlere hapsolduğumuz devri hatırlayın. Bütün evren içerisine kapandı. Tek işveli kalık medeniyetin flaş devletleri birbirlerinin teneffüs cihazlarına, ayrıca maskelerine bile el koydu. 'Benden sonrası' tufan dedi. Ülkemiz ise medeniyetimizin değerlerinden almış bulunduğu ilhamla hem teneffüs cihazını geliştirdi tıpkı sürede bu cihazları olanağı sıfır devletlere göndererek mazlum coğrafyalara dem oldu. 100 sene ilkin de dar doğrudan giderken bağımsızlık, ırak dağların peşinde beraberinde hayale dönmüşken, öz yurdunda antika olmaya, öz vatanından ayaktakımı olmaya kendisince çıkan bu milletin kadını, bayı ayrıca evlatları güçlü cepheye koşarak vatanı savundu. Samsun'da başlamış bulunan Milli Mücadele dalavere dalavere vatanın herhangi beraberinde köşesine ulaştı. Tam da ayrımsız ruhla bu vatanı henüz yaşanılır beraberinde toprak durumuna getirmek, egemenliğimizi pekiştirmek bizlerin elinde. Hayattaki düsturumuz yalnızca vatanımızı değil, hem inancımızın tıpkı sürede kadim medeniyetimizin bizlere öğrettiği kabil dünyayı adaletin, hürriyetin ve merhametin egemenlik sürdüğü beraberinde toprak durumuna getirmektir."

"TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin gailesiz başvurdu"

Geçen sene rahmetlik bulunan babası Özdemir Bayraktar, ulusal İHA'ları yaparken, "Birilerinin taşınmazlar dışına basıcı olma zorunluluğu milletimize bulunan sorumluluğumuzun önüne geçemez" nasihatı verdiğini tamlayan Bayraktar, "Tam da bundan dolayı efdal uygulayım bilimi imar etmek herkesin milletimize kendisince iri sorumluluğu. Bu sebeple durmayacağız, yılmayacağız, pes etmeden yürüyeceğiz. Sizler yürüdükçe gündüz doğacak, şems açacak, ilkbahar gelecek. Ekip arkadaşlarımızla TEKNOFEST düşüncesince çalışmalara önceden mükemmel istiklal düşüncesince beraberinde seferberliği, zihinlerde gerçekleşecek beraberinde devrimi hayalet etmiştik. Bundan yalnızca 5 sene ilkin Türkiye'de, merkezinde uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğu beraberinde organizasyona Türk gençleri akış cereyan yüzbinlerce müracaat meydana getirecek deseydik, herhalde en bol tabirle alaya alınırdık. Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki uygulayım bilimi yarışmalarına herhangi beraberinde gözyaşı grubundan 600 bin gailesiz kardeşimiz başvurdu." ifadesini kullandı.

Selçuk Bayraktar, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"600 binden beraberinde tomar genç. Hayatın herhangi beraberinde dalında mükemmel özgür beraberinde dar hedefiyle, milletimize ve insanlığa görev edecek teknolojiler imar etmek düşüncesince aha zihinlerde başlamış bulunan bükülme budur. Öğrenilmiş çaresizliğe tahripkâr taassuba ayaklanma budur. Ancak, bu kadarı da yetmez. Gün henüz beraberinde tomar savaş ika günüdür. 2023'te, 2024'te, 2053'te ve ayrıca 2071'de TEKNOFEST'leri hazırlamaya bitmeme etmeliyiz. 600 binleri aşan müsabık sayımız, milyonları geçmeli. Bu yarışmalarda yeşermeye başlamış bulunan fidanlar büyümeli, köken salıp ürün vermeli. 2005'teki hissiyatımın beraberinde benzerini, T3 Vakfı ekibimizle TEKNOFEST düşüncesince önceki sene yola çıktığımızda yaşadık. 2018'de yapı yeri halindeki İstanbul Havalimanı'nda planlı beraberinde manken tayyare yarışmasına hakem heyeti adına katılmıştık. Aynı sürede orada, ' Böylesine beraberinde festival, dünyada aynısı benzer sıfır beraberinde uygulayım bilimi festivali acep düzenleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtlamak içindi bu ziyaretimiz. Orada mevcut Savunma Sanayi Başkanımız gene aramızda ve zaman paydaşlarımız bulunan bazısı kurumlarımızın yöneticilerine TEKNOFEST fikrini önceki anlattığımızda aşırı heyecanlandılar. Ekip adına yalnızca 4 koldan çalışmaya başladık. Bugün siz değerli üyelerimizin de yaşamış bulunduğu kabil aşırı iri stres, dip emek, uykusuz geceler. Daha da önemlisi hafızamızda daima şu istifham vardı. 'Acaba, milletimiz TEKNOFEST'e haz gösterecek mi?' Şükürler olsun. Adeta beraberinde yanardağ patlaması kabil insanlarımız akış cereyan TEKNOFEST'e geldi. O anı ve hissiyatını tek unutamam, tek unutamadım. Allah'a şükürler olsun. Yine beraberinde TEKNOFEST açılışında sizlerle birlikteyiz."

"Bu hümayun gayeye revan yolda yitirmek yok"

Bilimde, kültürde, sanatta, teknolojide, inovasyon ve teceddüt getiremeyenlerin menzile varmasının katiyen beklenen olmadığının altını çizen Bayraktar, eskiden ve zaman bulunduğu kabil gelecekte de yürüdükleri yöntemleri yalan, kara ve düzen taşlarıyla durdurmak düşüncesince çalışanların olacağını dile getirdi.

Bu bireylere kendisince baş başa savaş edeceklerini vurgulayan Bakyraktar, şunları kaydetti:

"Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, ulusal teknolojileri engel olmak düşüncesince idam sehpası kurmaya çalışanlar, tığ yolumuzda metin savaş ettikçe ve yolumuzdan dönmedikçe katiyen kazanmayacaklar. Durmadan, yılmadan, katiyen pes etmeden mükemmel özgür ve gönençli beraberinde Türkiye düşüncesince azim ve gayretle yürüyeceğiz. Biz yürüdükçe dobra vatanımıza, ahi Azerbaycan'a ve mazlumların yaşamış bulunduğu kâffesi coğrafyalara güneş, en hamam en aydın haliyle doğacak. Asla yeise kapılmayın. Bu hümayun gayeye revan yolda yitirmek yok. Biliyorum ki şems yüzlü evlatların aydınlığı, balçıkla sıvanamaz. İşte umut, aha hedef, aha istikamet, kâffesi insanlığın onur, geçim ve sulh süresince yaşamış bulunduğu beraberinde 'Kızılelma'"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler