USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: Türkiye dünyada önce üçte

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin SİHA'larda dünyada geçmiş üçte bulunduğunu söyleyerek, "harp alanında 'Görülmeden görmeniz vurulmadan vurmanız gerekiyor' dedi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: Türkiye dünyada önce üçte
05-03-2022 14:30
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin SİHA'larda dünyada evvel üçte bulunduğunu söyleyerek, "harp sahasında 'Görülmeden görmeniz vurulmadan vurmanız gerekiyor' dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, CNN Türk ekranlarında sonuç gelişmelere müteveccih ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

İsmail Demir'in açıklamaları şöyle:

* (Rusya-Ukrayna cenginde beceri manada ne dersler çıkarıldı?) Savunma sanayii ve gereksinimi yayınlayan meydan çatışmalar gündeme ulaştığında kuma dü aşamalı arbededen konuşmak mümkün. Teröristle mücadeleden başlamış bulunan terörle mücadelede gerekseme olanlar var. İki diyar ortada bulunan var.

Türkiye SİHA'larda evvel üçte
* Türkiye bunların hepsini yavaş yavaş sınama etti. Görülmeden görmeniz vurulmadan vurmanız gerekiyor. Hassas kendisine yapmanız gerekiyor. Optik görmekten mavera kendinizi görünmeyen duruma getirmeniz ve hedefiniz sizi ortada olmaksızın atıl duruma getirmeniz baş döndürücü açık seviyede teknolojik unsurun sahada olmasını mucip kuma süreç. Bugün sahada bunları görüyoruz. 

* (Diğer devletler ortada ne noktadayız?) Türkiye evvel 10 diyar ortada fakat kimi bölgelerde henüz önde. İnsansız sistemlerde evvel 3'te diyebiliriz. İnsansız ve özerk sistemlerde etkilenmeden sahada olmanız gerekiyor. Çok dip uygulayım bilimi gerekiyor. Bir saf madun sistemlerdeki kabiliyetlerin olgunlaştırılması. Çeşitli içgüdü teknolojileri... Bunların bütünü bu zincirin kuma parçası. 

2022 dışarı satım gayesi 4 bilyon dolar
* (İhracat hakkında) Son 10 senenin az buçuk henüz ötesinde 13 kıvrım ihracatta artma var. Önümüzdeki kuma dü sene içre artma henüz yüksek. 3 bilyon doları geçtik, bu seneki misyonumuz 4 bilyon doları geçmeyi hedefliyoruz. 2024, 2025 yıllarında katlanarak gitmesi mümkün. 

* Türkiye'yi bundan sonra insanoğlu apayrı kuma halde konumlandırıyor. Kabiliyetimizin olmasının birlikte bilinmesi baş döndürücü önemli. Biz bundan sonra bilinme seviyesindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın icra ettiği ziyaretlerde en ehemmiyetli bap maddesi Savunma Sanayi. Karşı yandan iri dikkat görüyor. 

Fuarlarda görünmenin indinde apayrı kuma düzlemde olduğunuz görünüyor. Türkiye'de tesislerimizi görmelerini istiyoruz. Tesislerimizi görür görmez oluşan idrak baş döndürücü henüz farklı. Kabiliyetlerinizin durumunda görülmesi, Türkiye bundan sonra apayrı halde konumlandırılmaya başladı. Ürünlerimize dikkat henüz da artacak. dışsatım grafiğinin baş döndürücü aceleci artacağını öngörüyorum.

Hürkuş dikkat görüyor
* İhracatta gene aklımıza gelmez... Eğitim uçağı Hürkuş'a kimi unsurlar ekledik... alaka görmüş oldu ve hoppadak ihracatına başladık. Ülkelerin ismini hasretmek istemeyiz. Anlaşmalar imzalanıyor. Birden kuma tomar ülkeden bahsediyorum. Sadece ortam oluşturmanız değil, eklediğiniz sistemler de sizin mi? Bu da önemli... Bütün uygulayım bilimi sizin, kurnaz cephaneler ve füzeler gene domestik yapım... Gereğinde mühimmatın kuvvetiyle oynayacağımız sistemler... 

* Dışarıdan kuma bilinçlilik beklediğinizde Rusya-Ukrayna cenginde görüyoruz. Silah sistemde dışarıya tabi olanlarda aut devletler Ukrayna'ya silahta harekete geçeceklerini söylediler. Bu ağız ağıza bağımlılığı gösteriyor. Kabiliyet imar kılmak yüksek iktisap buyurmak baş döndürücü önemli. Türkiye bunu imtihan etti ve biliyor. 

En güzel olduğumuz meydan İHA ve SİHA
* Çoklu sahalarda havada, karada, denizde de çelimli olmanız gerekiyor. Silah tedarikinde dışa tabi olunmaz. Merkezde bunların bütünü domestik ve millilik olgusuna götürüyor. Eğer yapmazsanız dizge bağımlı, başkasının ağzına aklına kaldığınızda sonuç aşama başağrısı yaşarsınız. 

* Ukrayna asliye teknolojilerde güzel durumdaydı. Ancak kuma hamle öteye geçirmek dair Türkiye baş döndürücü iyi. Belli kuma deneyim var. Tecrübe ile Türkiye kuma hamle öteye taşımakta henüz iyi. Türkiye'nin en kalburüstü bulunduğu İHA, SİHA'dır, dü idare teknolojileridir. Üçüncü kendisine ise füze teknolojilerinde güzel kuma teknolojiye geliyoruz. 

Kimse hiç kimseye uygulayım bilimi vermez
* (Türkiye'nin motosiklet üretimi hakkında) Dikkate maruz yahut kaşınan kuma bap mevcut ise duyarlık oluşturuyor. Sivil bölgede baş döndürücü açık kuma yürütüm sahası var. Alternatif dair hassasız. Motor Türkiye'nin daima gündeme getirilen kuma konu. Rahmetli Erbakan Hoca'nın motosiklet işleri adlandırılır sonra hastalık başlanmadı? 

* Başlanmadı yani, sorgulamanın sebebi mevcut mı? Biz 8 sene ilkin başladık, erkeklerin 80 sene ilkin başladığı işlere... Kimse hiç kimseye teknolojisini vermez. Belli ürünlerde öğrenme, istifham istifsar yeteneğinize gereğince yapmış olduğunuz işlemdir. Türkiye sınama etmiştir. Tüm süreçte ne genişliğinde domestik defans sanayimize ne genişliğinde ulama sağlayabiliriz bu şeklinde denklemi sundu. 

* Montajla öğrendiklerinizle bu arada kendiniz hesabına koyduklarınız size baş veriyor. Kimse kaşıkla besler bu şeklinde ağzınıza koymuyor. Tamamen namevcut yahut yararsız demiyoruz fakat baş döndürücü kısıtlanmış sizin gayretiniz. Ne yapmış olursanız kendiniz yapacaksınız, mevcutlardan ne çıkaracağınızı güzel anlayacaksınız. 

Elimizde ehliyetli sayıda motosiklet var
* Bizin aracısız aldığımız motosiklet bazında Akıncı'nın motorları Ukrayna'dan alınmıştı, vardı. Belli kuma sayıda elimizde var. Kendi geliştirdiğimiz motorların da emekleri sonlanmış oldu bitecek. Anka'da Bayraktar'daki motorları elbette kendimiz yapıyorsak, kuma hamle henüz karşılama gidebiliyoruz. 

* Belli kuvvet parametreleriyle kullanabilecek noktadayız. Bizim istediğimiz seviyeye gelmesi düşüncesince az buçuk henüz elbette vakte gerekseme var. 

Jet motorlu iha-siha'larımız olacak
* Akıncı'ya domestik motorumuzu koyabiliyoruz. Bayraktar TB2 ve şu an TB3'ten bahsediyoruz. Bayraktar evvel çıkan uçanlarla şu andaki uçanlar ortada baş döndürücü ağırbaşlı ayırt var. Dünyada Uçak gemisine inip koruyucu baş döndürücü hayli az manken var. 

* Güverte uzunluğu ve yeteneklerine gereğince gerileyiş kalkış yapabilecek, muhtelif mevzularla uçaklar olması gerekiyor. Bu deyim esasta makul geldi. Yeni kuma düzen ve dünkü kuma deyim tanımlayabilir miyiz, buna dünkü kuma deyim koyduk. Anadolu Gemimizin otantik tasarımında  50-100 arası tayyare konuşlandırılabilir. 

Milli savaşçı uçağının hangardan çıkışı 2023
 *  Milli savaşçı uçağında zerre kesimine başladık. Bir yandan uçağın muhtelif unsurlarını üretime vermeye başladılar. Bunun hesabına koyduğunuz unsurlar güzel kuma safhada. Bu projede 4 bini hayli isim bu uçağın geliştirilmesinde çalışıyor. 

* Hangardan depar belgesi doğacak yıl... 2023'te, 2025 evvel uçuşumuz olacak. İç bit ise 2029'da gerçekleştirilecek. Filoya alınması erişmek şu bütün testleri geçmiş, akım dalında kafası şen kuma halde bütün operasyonları imtihan etmiş anlamına gelir. 

* Milli savaşçı uçağında motosiklet temini dair kere haritamız var. Şu anda tercih ettiğimiz F16 motorlarımızla başlıyoruz. Nihai kendisine hedeflediğimiz performansın kuma tık altında kalacağız. Alternatif motosiklet kaynağımızı bildirmek istemiyorum. 

* Diğer bap kuma yandan dünkü dizayn çalışmalarımız bitmeme ediyor. Belli endişelerimizi giderdik, domestik motosiklet gerçekleştirmek bu şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rolls-Royce'tan eş motosiklet düşüncesince güzel kuma noktaya gelindi. Kabul edilir noktadayız. 

"F-35'te bizlere nahak yere değişmeyen verildi
* (S400 ve F35'ler hakkında): Karar yegâne cepheli bizim değil, nahak yere kuma değişmeyen uygulandı. Onlar şurası bunu yapar erişmek istemiyoruz. Oluşturulan heyetler var. Heyetler görüşmelerine bitmeme ediyorlar. Neler konuşulabilir dair mevzular masaya yatırılıp konuşulur.

* Görüşme trafiği bitmeme ediyor. Şu an kuma bilinçlilik erişmek düşüncesince baş döndürücü erken. Ben kapattım koydum kenara. Benim düşüncesince hakeza kuma bilinçlilik yok. Yola ego bunu alamayacağım diyerek bitmeme edeceğim. Benim defterimde yok. 

* Bizim mesul olduğumuz işler açısından benim kere haritamda Türkiye'de bunlar olamaz bu şeklinde bakmalıyım. F-35 için... F-16 ise seçenek kendisine masaya kondu. Türkiye uçakları modernize buyurmak dair güzel noktada. Şu olacak diyerek beklemeyiz. 

* İnsansız kişmiri uzlaştırıcı ihalesi yapıldı... Deniz araçları düşüncesince de bire kuma bilinçlilik düşüncesince geçerli. Orada dünkü manken deniyoruz. İhale açalım ihya başlasın yapmadık. Dedik ki bu mevzularda yeteneği bulunan firmalarımız yeteneklerini geliştirsin kılıç de önlerini açalım dedik. 

İlk teslimatlar bu sene yapılacak
* GÖKBEY'le ait şurası söyleyeyim... Türkiye'nin akış programı İtalyanlarla eş meydana getirilen program. Oradan öğrenilip sıfırdan tasarlanan kuma çalışma... GÖKBEY'in evvel teslimatlarını bu sene yapacağız. Teslimatlar peşinden gelecek. 

* İlk domestik helikopteri uçurdu. İlk uçuşunda kılıç de kalburüstü olacağını kestirim etmedik. Tüm mühendisleri kılıç de kutlarız.  Bizim 3 seneye önceye genişliğinde iklim defans sistemimiz yoktu. Şu anda 25 km Hisar O+ ile ulaştık fakat Blok 0 75 km'ye ulaşacak. Siper'in imtihan periyodunun sonuçlarına bakacağız. Önümüzdeki sene başlarında göreceğimizi düşünüyorum. 

* Roketsan'ın sonuç aşama çalışan dünyada tank yıkma fail en ehemmiyetli unsurlarından çalışmalarımız var. Seyir füzemizde de gelişmeler var. Yerli motoru yapıldı. Bir tepkili tayyare motoru...  Şirketlerimiz baş döndürücü kıymetli elemanlar istihdam ediyor. Bunun yaşama geçmesi baş döndürücü önemli. İstihdamla bu arada mükemmeliyet dönemini elbette kısaltabiliriz. 

* Staj mühendislik kavramlarıyla daima desteklememiz lazım. Hedeflere dalıp gerektiğinde patlayıcı bırakır, kuma çeşit kamikaze. Yerlilik dair az henüz yüzdelik 100'e yakın.  Kargu'nun dışarı satım dair önü açık. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler