USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Oyun geliştiricileri, dünya meselelerini oyuna dönüştürüyor

Bahçeşehir Üniversitesi, Amerika İstanbul Başkonsolosluğu teşrikimesai ile meydana gelen kombinezon oyun geliştiricilerini ortak araya getiriyor. ‘TechCamp İstanbul' ismi altında gerçekleştirilecek izlence ile dünya meseleleriyle ilgilendiren oyunlar geliştirilerek farkındalık olu

Oyun geliştiricileri, dünya meselelerini oyuna dönüştürüyor
25-02-2022 17:29

Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG), ABD İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle meydana gelen organizasyonda oyun geliştiricileri ortak araya geliyor. ‘TechCamp İstanbul 2022' programıyla; hava değişikliği, kadının güçlendirilmesi, iletişim araçları okuryazarlığı ve dezenformasyonla savaşım kabil mevzularda oyunlar geliştirilecek. ‘TechCamp İstanbul' programları ile dünya meseleleriyle ait farkındalık oluşturulması hedefleniyor. 25-26-27 Şubat tarihlerinde bitmeme edecek programın tanıtımı Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Programın lansman etkinliğine; ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, BAU Global Başkanı Enver Yücel ile BAU Oyun Laboratuvarı (BUG) Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Güven Çatak katıldı.

“Oyunlar, duygudaşlık ve diyalog aracı”
ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake meydana getirdiği konuşmada, "Bu izlence ve bu katılım bizi aşırı bahtiyar etti. Teknoloji ve inovasyonun kesinlikle kullanılması gerektiği bu programda öğretiliyor, bu manada ehemmiyetli ortak adım'' biçiminde izah yaparken, ABD İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Dave Panetti ise, “ABD İstanbul Başkonsolosluğu namına Bahçeşehir Üniversitesi ile TechCamp etkinliği çerçevesinde ortaklık yapmaktan aşırı memnunuz. Gençlerin dünyanın karşılaşmış olduğu ağır sorunlara seslenme eden, akıbet odaklı oyunlar üretmesi oyunların ne derece iri ortak duygudaşlık ve diyalog uzlaştırıcı bulunduğunu ispatlıyor” dedi.

“Eğitimin paradigmalarının değişmiş olduğu ortak dönemdeyiz”
Programda mütekellim BAU Global Başkanı Enver Yücel, ‘'Küçük ortak etap atıyoruz kabil gelebilir. Eğitimin paradigmalarının değişmiş olduğu ortak dönemdeyiz. Artık oyunla da öğreteceğiz. Dünyanın en ehemmiyetli meselelerini gürbüz oyunla söylemeye başlayacağız. Belki bundan böyle oyunla henüz dobra şeyler yapabileceğiz. Çocuklara 3-4 yaşından itibaren bunları öğreteceğiz. Oyunlar henüz alımlı geldiği düşüncesince öğretmede henüz sansasyonel olacak. ABD Birleşik Devletleri Büyükelçiliği'ne Türkiye'de bu işi baş başa yaptığımız düşüncesince teşekkürname ediyorum'' ifadelerini kullandı.

“Amacımız oyunların birer diyalog uzlaştırıcı bulunduğunu göstermek”
TechCamp İstanbul programı ile ait bilgelik sağlayan BAU Oyun Laboratuvarı (BUG) Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Güven Çatak, "Kadını güçlendirme, hava değişikliği, dezenformasyon mevzuları ile ait oyunlar geliştirilecek. Bu mevzularda farkındalık tekvin etmek düşüncesince oyun geliştiricilerini ortak araya getiriyoruz. Amacımız oyunların birer diyalog uzlaştırıcı bulunduğunu göstermek. Hep baş başa farkındalık kazandıracak, ön yargıların aşılmasını sağlayacak, duygudaşlık kurduracak oyunlar geliştirmeyi hedefliyoruz. Etkinliğimiz üç güneş sürüyor. Programda önce namına STK'ların da desteği ile oyun geliştiriciler farkındalık kazanacak, ikinci kısımda katılımcılar oyun fikirleri geliştirecek. Sonraki etapta oyun fikirleri sunulacak ve arka dönüşler olacak. Bu oyun fikirlerinin demolara dönüştürülmesini isteyeceğiz. En dobra demolar seçilecek ve üç projeye ihya desteği vereceğiz'' diyerek konuştu.

Tech Camp Istanbul 2022 hakkında
TechCamp Istanbul 2022, global sorunlara yenilikçi teknolojik analizör araştırmak ve gelmek kıl payı hususi sektörden uygulayım bilimi uzmanlarını gazeteciler, çıplak maşer kuruluşları, çıplak maşer savunucuları ile ortak araya getiren uygulamalı, delege eksenli çalıştaylardan oluşuyor. TechCamp, Sivil Toplum Kuruluşları ve uzmanlardan alınacak eğitimlerin yanı sıra; oyun fikirlerinin de üretilip sunulacağı ortak ideathon (fikir maratonu) da içeriyor. Kamp sonrası ekipler çalışmaya bitmeme ederek fikirlerini prototiplere dönüştürecek ve bu hallerini esasen sunacaklar. Program ile oyunların ne derece çelimli ortak diyalog ve duygudaşlık uzlaştırıcı olabileceğinin gösterilmesi amaçlanıyor.

Murat Ergin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler