USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Netflix'in acemi bombası Squid Game üzerine bilmeniz gerekenler

Akış hizmeti Netflix'te 1 hile bulunan Kore dizisinde arı bebek oyunları ölümsek duruma geliyor.

Netflix'in acemi bombası Squid Game üzerine bilmeniz gerekenler
16-10-2021 04:02

Şu anda Netflix'teki 1 numaralı dizi, ismi antika bulunan birlikte Kore dizisidir. Squid Game şu demek oluyor ki Kalamar Oyunu, evlat oyunlarının ölümsek birlikte çözüm almış olduğu birlikte evren kendisince huzursuz edici dokuz bölümlük birlikte dizidir. Squid Game, yayınlanmasından mutlak dört güneş sonraları dönüm noktasına vasıl Netflix'te 1 numaraya vasıl huzur Kore draması ve deminden firmanın şu anne kadarki en iri cenah film film lansmanına ulaştı. Kanlı ve şiddetli, fakat ayrımsız sürede bağımlılık yapar ve birlikte gecede aktarmak istetir. İşte bu şaşkın pop cenah film film kendisince bilmeniz gerekenler.

Uyarı: Önümüzde önemsiz spoilerler var, fakat kimin yaşadığını yahut hayatını kaybettiğini değil, mutlak dizinin temellerini açıklayacağım.

Kalamar Oyunu ne hakkında?

17 Eylül'de yayınlanmaya süregelen Squid Game, Güney Kore'de umutsuzca verecekli birlikte kadro kişiye odaklanıyor. evvel ölümsek birlikte evlat oyunları turnuvasına katılırlar, fakat hâlâ sonraları çokları arka ayrım kılmak düşüncesince fahri evet zira oyunların yaşamda ikamet kılmak düşüncesince gerekseme duydukları parayı yöneltmek düşüncesince yegâne şansları olabileceğini ayırt ederler. Büyük nukut dönmektedir -- 45 bilyon Güney Kore wonu, bu da 38 milyon ABD Doları anlamına geliyor. Ama ölüm kalım ihtimalleri sağlam de güzel değil. Sadece Kırmızı Işık, Yeşil Işık ve zıpzıp az daha yarışmaların arazi almış olduğu Açlık Oyunlarını düşünün.

Muhtemelen Squid Game seyrederken birtakımı Açlık Oyunları flashback'leri alacaksınız ve birlikte kadro maskelenmiş varlıklı VIP'nin ölümler dair bahse girip gösteri hazırlamaya vardığında Hostel'e ve başka bulut filmlerine birtakımı referanslar farkedeceksiniz. Ama Squid Game birlikte primat az daha gelmiyor - güzel mamul birlikte drama/korku dizisi. Zengin eski hikayeler mutlak nevmit yarışmacılar düşüncesince değil, oyunu yönetenler düşüncesince de geliştirildi. Gerçek birlikte roller coaster bulunan sonuç kısmı kaçırmayın.

Fragmanı buradan izleyebilirsiniz:

Kalamar Oyunu ismi ne derk geliyor?

İlk bölümde, anne cibilliyet Seong Gi-hun (Lee Jung-jae kabilinden oynanır), Squid Game'in vaktiyle mahallesindeki evlatların kalamar şeklindeki birlikte sahada oynadığı birlikte hile bulunduğunu açıklar. Bir cins Red Rover yahut ebelemenin etraflıca birlikte versiyonu gibi. Spoiler yok, fakat Kalamar Oyununun kendisi böylece ölümsek turnuvada ortaya çıkıyor.

Squid Game'i bozukluk izlemelisiniz?

Dizinin ziyasız birlikte teması olduğuna ve kanın serbestçe aktığına şek yok. Ölümcül savaşlara dönüşen evlat oyunlarını eğlenmek asap bozucu ve bu hepsi düşüncesince değil. Ancak karakterler güzel mütekâmil ve zelzele aceleci aşama kaydediyor ve katiyen etraflıca müddet boşluk vermiyor.

Ana cibilliyet Seong Gi-hun, elden ısınacağınız nevmit birlikte babadır, fakat birlik değildir - eylemlerinin canevi burkan birlikte kayba sefer açmış olduğu canevi burkan birlikte departman vardır. ve o bekâr da değildir -- başka yarışmacılar ortada grubun büyükbabası bulunan nemli birlikte adam, Kuzey Koreli birlikte mülteci, yüzünde uzun hayvan dövmesi bulunan birlikte gangster ve memleketinin gururu olan, fakat potansiyelini dünyasına yansıtamamış erdemli eğitilmiş birlikte eş var. ' .

Karakterler aceleci ve problemsiz birlikte biçimde tanıtılıyor ve peşi sıra oyunlar açılıyor. Bir departman izledikten sonra, birlikte ahir ayrık oyunda kimin yaşamda kaldığını kıymetlendirmek düşüncesince caba hâlâ ilavesi düşüncesince arka gelmemek zor. ve sonra... o son.

Squid Game'yi tam olarak izleyebilirsiniz?

Dokuz bölümlük diziye uzlaşma gelmek düşüncesince Netflix'e ihtiyacınız olacak.

Squid Game, Güney Kore'de yapılan, fakat İngilizce dublajlı bulunan birlikte Netflix otantik dramasıdır. Ancak dublajın istenilen etkiyi yapamadığı birtakımı şovların aksine, bu birlikte numara derslik birlikte iş. İzleyiciler, dizinin orijinalinin Korece bulunduğunu katiyen unutmazlar, fakat çokları Kore menşeli tecrübeli Amerikalı dublaj sanatçıları bulunan dublaj sanatçıları mükemmel. Şov İngilizce izlendiğinde ateş vermiyor.

Netflix'in toy bombası Squid Game kendisince bilmeniz gerekenler

Squid Game 2. mevsim doğacak mi?

Squid Game'in dokuz bölümünün topu topu elhak Netflix'te, bundan dolayı yersiz dokuz saatiniz varsa, bitmeme edin ve birlikte oturuşta bitirin. İçerik uyarısı: İnsanlar bu tertemiz evlat oyunlarını kaybettiğinde, çoğu kez özlem birlikte biçimde ölürler. Bunu dokuz saatlik birlikte tıkanıklık süresince kıymetlendirmek isteyip vazgeçtiğiniz yahut izlemenize boşluk vermeniz ve zihnî afiyet molaları vermeniz gerekip gerekmediği size kalmış. (Misket kısmı başta ağırdır.)

Tüm seriyi izledikten sonraları ikinci mevsim düşüncesince umudunuzu kaybetmeyin. Yazar/yönetmen Hwang Dong-hyuk, Variety'ye birlikte Squid Game bitmeme filmi irtical evvela iri görüntülük filmlere dönebileceğini söyledi.

Variety'ye "Squid Game 2 düşüncesince güzel geliştirilmiş planlarım yok" dedi. "Düşünmek caba aşırı yorucu. Ama meydana getirecek olsam banko yegâne başıma yapmazdım. Bir edip odası kullanmayı düşünürdüm ve çabucak birlikte tomar tecrübeli direktör isterim."

Squid Game seviyorsanız, şunları da beğenebilirsiniz...

Kalamar Oyunu, konkur formatında Açlık Oyunları unsurlarına sahiptir. Aynı zamanda, rüştiye öğrencilerinin her silahlar kullanarak ölümüne savaşmaları müstelzim 2000 Japon filmi Battle Royale'ı da andırıyor. Aynı zamanda, şahısların camit birlikte afet dünyasında buharlaşan hiçbir durmayan birlikte trende yaşamda ikamet kılmak düşüncesince savaştığı 2014 filmi Snowpiercer'a benziyor. (Snowpiercer hâlâ sonraları birlikte TV dizisi oldu.) ve üç bölümlük Japon dizisi Alice in Borderland, yaşamda ikamet kılmak düşüncesince hile oynamaları müstelzim koşut birlikte dünyaya taşınan öğrencileri bap alıyor.

Bazıları, Squid Game'in Takashi Miike kabilinden yönetilen 2014 Japon filmi As The Gods Will'e şüpheyle benzeri bulunduğunu tez ediyor. Bu filmin kendisi Japon mangasına dayanıyor. Aynı sürede çocukluk oyunlarını kullanan birlikte ahiret yolculuğu turnuvası kendisince ve etrafta dönen ve aktörleri akıntı şeklinde yakalamaya etkin birlikte oyuncak evlat de karışma gelişmek az daha aşırı benzeri sahnelere erbap az daha görünüyor.

Squid Game'e ne asıl dirim vakaları esin verdi?

Yaratıcı Hwang Dong-hyuk, IndieWire'a gösterinin peşindeki düşüncesi azda olsa asıl dünyadaki vakalardan ilham alınarak 2008'de bulduğunu söyledi.

"O vakitler Lehman Brothers krizi vardı, Kore ekonomisi biçimsiz etkilendi ve ego de hesaplı kendisine savaş ediyordum" dedi. "Geçtiğimiz 10 yılda nice dava vardı: Dünyanın ciharıyek tarafındaki insanların, başta de Kore'deki gençlerin, bütün paralarını saklı yazı dünyalık birimlerine yatırdığı ve bütün paralarını saklı yazı dünyalık birimlerine yatırdığı saklı yazı dünyalık ünitesi patlaması vardı. Facebook, Google az daha BT devleri ve Kore'de Naver hayatımızı baştan yapılandırıyorlar. Bu yenilikçi lakin bu BT devleri de aşırı varlıklı oldu."

Ve 2016'da toy birlikte evren etkinliği, Hwang'ı diziyi hâlâ da geliştirmeye heveslendirme etti.

"Ve sonraları Donald Trump ABD Birleşik Devletleri başkanı beli ve bence Kalamar Oyunundaki VIP'lerden birine benziyor" dedi. "Neredeyse birlikte diyar değil, birlikte konkur programı yürütüyor gibi, bireylere bulut veriyor gibi. Tüm bu mesail olduktan sonra, bu dizinin dünyaya açılmasının döneminin geldiğini düşündüm."

Squid Game asıl dünyaya tam olarak sızdı?

İnsanlar Squid Game'deki birtakımı vakaları benzetmek istiyor -- kıya hariç. Abu Dabi'de, gösterinin ölümsek turnuvası, oradaki Kore Kültür Merkezi'nde asıl dünyadaki birlikte aktiflik düşüncesince baştan tasarlandı. 15 şahsiyet dü takım, şovun logosunu haiz tişörtler giyerek Red Light, Green Light, Dalgona diyabet hastalığı yarışması, misketler ve kağıt yöneltme oyunu Ddakji oynadı.

Bu ahenkli kabil lakin birlikte Belçika mektebinde işler sarpa sardı. Gösteriyi yetişkinlere müteveccih bulunmasına karşın izleyen çocuklar, Kırmızı Işık, Yeşil Işık oynadı ve kaybedenleri dövdü. Okul velileri uyardı ve bu davranışa gönül rahatlığı tedbir alıyor. Oyuna hala müsaade var, fakat sonrasındaki kavgalara müsaade yok.

Bu sene sokaklarda ve Cadılar Bayramı partilerinde dolgunca çokça eşofmanlı yarışçı ve kırmızılı kolcu görmeyi bekleyebiliriz. Büyük kostüm şirketlerinin vitese geçmesi düşüncesince ehliyetli ihtar yoktu, bundan dolayı insanoğlu giysileri kendileri dikiyor. Netflix'in toy bombası Squid Game kendisince bilmeniz gerekenler

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler