USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD, yaşama geçirdiği görünüm projeleriyle Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "MÜSİAD namına Türkiye Yüzyılı'na hazırız. Türkiye'nin değme bölgede kalkınacağı dünkü yüzyılını birlikte ve bu arada mensur edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD, yaşama geçirdiği görünüm projeleriyle Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor
28-12-2022 14:08
İstanbul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) meydana getirilen açıklamada görüşlerine arazi sunulan Asmalı, MÜSİAD EXPO'nun çelimli müşterek el bıraktığını belirtti.

Anadolu'nun yükseldiğine, MÜSİAD üyelerinin Türkiye'nin ciharıyek tarafındaki yatırımlarına ayraç fail Asmalı, MÜSİAD Invest ve MÜSİAD Ticaret Ofisi üzere yapıların arsıulusal ticarete devimselcilik kazandıracağını vurguladı.

MÜSİAD kendisine Türkiye Yüzyılı'na apiko olduklarını, Türkiye'nin rastgele bölgede kalkınacağı toy yüzyılını "bir ve beraber" nesir edeceklerini tamlayan Asmalı, Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi ile 40 bin toy istihdam kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Eylül 2021'de MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu ile devraldıkları MÜSİAD Genel Başkanlığı vazifesinde müşterek yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Asmalı, şunları kaydetti:

"Geçen müddette ortaya koyduğumuz hedeflerimizi gerçekleştirirken, toy planlar ile ülkemizin çelimli yarınları düşüncesince adımlar attık. 2022'yi 'Yatırım Yılı' duyuru ederken, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında sevimsiz kuvvet olacak istihsal altyapısını kurgulamayı amaçladık. Yine bu çerçevede Anadolu'nun arsıulusal rekabete açıkça üreticilerine rastgele zamankinden henüz aşkın güvendiğimizi belirterek, dış satım odaklı üretim, envestisman ve istihdam odaklı çalışmalarımızı hızlandırdık. 'Yatırım Yılı' gösterimi bünyesinde arazi meydan Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi ile ülkemizin ciharıyek tarafındaki MÜSİAD üyeleri, lehçe kalkınmaya ulama sağlayacak envestisman çalışmalarını yaşama geçirdi. Adana, Ankara, Batman, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya, Zonguldak ve henüz nice şehrimizde envestisman karşılayıcı üyelerimiz, Anadolu'nun çelimli potansiyelini tasdik etmiş oldu.

MÜSİAD Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi kapsamında MÜSİAD üyelerinin Türkiye genelinde meydana getirdiği envestisman miktarı 35 bilyon TL'ye ulaştı. Aynı vakitte bu yatırımlar ile 40 bin toy istihdam kurmayı hedefliyoruz. 'Yatırım Yılı' çerçevesinde ülkemizin ciharıyek indinde yatırımları bitmeme fail üyelerimiz, istihsal ve istihdamı tarz meydan güvenlik hareketine kuvvet katıyor. Bu adım ile aralarında büyükşehirlerin de bulunmuş olduğu 30 şehre yayılan ve 50 noktaya vasıl müşterek envestisman zehir kuruldu. Bu çerçevede Batman'da üyelerimiz kabilinden tamamlanarak faaliyete sabık yatırımlar çerçevesinde 4 fabrikanın açılışını yaptık. Erzurum'da Türkiye'de evvel misil faaliyete sabık Cağ Kebabı Üretim Tesisi'ni Erzurum üyelerimizin girişimleriyle harekete geçirdik. Anadolu'nun ciharıyek indinde yatırımlarımız sürecek. Çünkü tığ bu ülkeye ve oluşturduğu potansiyele, barındırdığı fırsatlara inanıyoruz."

MÜSİAD EXPO

Mahmut Asmalı, 2-5 Kasım'da TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde planlı MÜSİAD EXPO 2022'nin 24 sektörden iş insanlarını müşterek araya getirdiğini belirterek, "1993'ten beri 2 yılda müşterek planlı MÜSİAD EXPO, bu sene 19. misil gerçekleştirildi. 24 alanı müşterek araya getiren, Türkiye ve bölgenin en şümullü kompozit tecim fuarı bulunan etkinlik; ayrımsız vakitte arsıulusal programları ile dört dörtlük müşterek ticari diplomatlık şölenidir." ifadelerini kullandı.

121 ülkeden 80 bine benzeyen ziyaretçi ağırladıkları MÜSİAD EXPO'nun, sınırları aşan tesirini rastgele sabık sene arttırdığını tamlayan Asmalı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aldığımız evvel verilerde de bunu tasdik geçirmek şişman sevinme uyandırıyor. 5 bilyon dolarlık müşterek tecim kütlesi tevlit maksadımız vardı. İlk verilere göre, ağır müşterek teşrikimesai ortamı sağlandı. Anketlerimiz tamamlandığında bu mevzuda kupkuru verileri kamuoyuyla paylaşacağız. 25 bin metrekarelik fuar dalında meydana gelen etkinlikte 600'e benzeyen şirket sergilik açtı. Bununla beraberce tetik müşterek emek vermek örümcek ekiplerimiz, mahsul ve işlev bazlı 60'tan aşkın ülkeden kalifiye alıntı heyetlerini aracısız muhatapları ile müşterek araya getirdi. Cezayir, Suudi Arabistan, Almanya, Irak, Pakistan, Rusya, Mısır, Endonezya, Ürdün, Avusturya, Fas üzere ülkelerden koyu müşterek ziyaretçi profili ile karşılaştık. Yanı esna ülkemizin kâffesi illerinden misafirlerimiz, MÜSİAD EXPO'da toy iş birliklerine bap araladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız, bakanlarımız, ecnebi ülkelerden fevk dozaj icra vekili ve diplomatik mümessilin iştirakı MÜSİAD EXPO'nun önemini gözler önüne seriyor."

- "İhracatımızı artıracak adımlarımızı sıklaştıracak ve bu çerçevede faaliyetlerimizi genişleteceğiz"

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, mütebeddil toy dünyada besin güvenliğinin şişman ehemmiyet bildirme ettiğini vurguladı.

Yeni devirde dış satım odaklı yatırım, istihsal ve istihdam çalışmalarına himmet vereceklerini tamlayan Asmalı, MÜSİAD Invest ve MÜSİAD Ticaret Ofisi ile yatırımcı ve müteşebbis iş insanlarına tarz göstereceklerini söyledi.

Türkiye'nin global ve lehçe tecim düşüncesince emin müşterek liman kendisine tesirini artırdığını vurgulayan Asmalı, "MÜSİAD EXPO çerçevesinde arsıulusal ticarete devimselcilik kazandıracak dü yeniliği yaşama geçirdik. Bunlardan biri, endamsız ismi 'MÜSİAD Invest' bulunan MÜSİAD Uluslararası Yatırım Destek Ofisi." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ekonomi Diplomasisi programı ve MÜSİAD'ın G20 hedeflerine yer veren Asmalı, Meksika ve Arjantin'de kurulacak yapılanmalar ile bu gayeye ulaşacaklarını bildirdi. Asmalı, "2022'de başlattığımız değişime 2023'de henüz şümullü müşterek izlemsel yazı ile bitmeme edeceğiz. İhracatımızı artıracak adımlarımızı sıklaştıracak ve bu çerçevede faaliyetlerimizi genişleteceğiz. Anadolu Ekonomi Diplomasisi programımız bu stratejinin mihrak noktası konumunda." ifadelerini kullandı.

Asmalı, Nijerya, BAE, Macaristan, Ruanda, Güney Sudan, Yeni Zelanda, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın Ankara büyükelçilerini Anadolu'daki iş kullanmakta olanları ile müşterek araya getirdikleri programlarının şişman uyanıklık gördüğünü belirtti.

"Mesleki tahsile müteveccih çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği düşüncesince Erasmus+ Akreditasyonu meydan MÜSİAD'ın, mesleksel yetişim hareketliliğine dayanak sağladığını aktaran Asmalı, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında, Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Liselerinde terbiye bilimi bilimi gören, motorlu araçlar, enformatik teknolojileri, elektrik-elektronik bölümlerinden kestirmece 80 öğrenci, Avusturya'nın Viyana şehri ve Belçika'nın Brüksel şehrinde belirlenen firmalarda dü ayrı kulluk kendisine evvel teşrin ve son teşrin ayında yetişim hareketliliği ve durumunda yürütüm eğitimlerine katıldı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteklediği Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programı ile mesleksel terbiye bilimi bilimi öğrencilerinin iklim haricinde yetişim hareketliliğine katılmaları, durumunda yürütüm eğitimleri ile toy deneyimler kazanmaları hedefleniyor. Mesleki tahsile müteveccih çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

MÜSİAD olarak, ortamında bulunduğumuz devirde içtimai vebal projeleri ile ticari diplomasinin indinde insanca diplomatlık faaliyetlerine de yoğunlaştık. Suriye'nin İdlib bölgesinde 600 briket evden oluşan müşterek MÜSİAD Köyü kurduk. Sadakataşı Derneği iş donanmasında yaşama geçirilen projenin açılışını İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun katılmış olduğu törenle yaptık. Bu çerçevede on paralık elbette MÜSİAD Köyü, umutları yeşerten müşterek plan olmuştur. Milletimiz ve üyelerimizin desteği ile bu emekleri güçlendirerek bitmeme ettireceğiz. Bununla beraberce Yetim Vakfı ile sürdürdüğümüz 'yetim hamiliği' uygulaması ile binlerce çocuğumuza saf kulluk geriyoruz. MÜSİAD Kadın ve Ak Yuva Vakfımız arasındaki iş birliği, dezavantajlı kız çocuklarımız ve kadın kardeşlerimiz düşüncesince rüya bulunan müşterek uygulama. Afganistan'da, Pakistan'da, Suriye'de gerekseme sahiplerine ulaşıyoruz. Sosyal vebal ve insanca diplomatlık çerçevesinde toy planlar üstünde çalışıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler