USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Milli Deniz Topu'nun sınav atışı başarıyla tamamlandı

Milli Deniz Topu’nun sınav atışı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın "ateş serbest" emirinin peşi sıra başarıyla gerçekleştirildi.

Milli Deniz Topu'nun sınav atışı başarıyla tamamlandı
02-12-2021 14:53
Ankara

Akar, yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile 76/62 mm Milli Deniz Topu’nun imtihan atışı düşüncesince Karapınar Atış Alanı’na geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videoteyp ileti gönderilmiş olduğu törende mütekellim Milli Savunma Bakanı Akar, Milli Deniz Topu’nun Türk Silahlı Kuvvetlerine iyi olması temennisinde bulundu.

Yeni tabanca sisteminin imalatında emeği geçenleri kutlayan Akar, "Yapılan bu çalışmaların hiçbiri akıbet değil. Bunların gelişigüzel birisi birlikte ahir etabın başlangıcıdır. Çalışmalarımızı küsurat birlikte çabucak sürdürerek Silahlı Kuvvetlerimizin gereksinimlerini karşılayacağız." sanarak konuştu.

Bir yandan personel temini, eğitimi, gayrı yandan da araç, gereç, silah, mühimmatın yerel ve milli imkanlarla yapılmasına müteveccih çalışmalarına bitmeme ettiklerini anlatım fail Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki, desteği ve sağlamış olduğu fırsatlarla yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80’lere dayandı. Hiçbir şeyden yılmadan ülkemizin, egemenliği, bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın güvenliği için, hak, ilgi ve menfaatlerimizi destek olmak ve gözetmek düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise yapacağız." ifadelerini kullandı.

Geçmişte parası verildiği biçimde alınamayan tabanca sistemlerinin bulunduğunu hatırlatan Akar, şunları söyledi:

“Bu sebeple yerel ve milli istihsal bizim düşüncesince birlikte yeğleme değil, birlikte zorunluluktur. Şu anda bile arkadaş ve müttefiklerimizden maatteessüf temin, hazırlık etmeye çalıştığımız nice materyal ile ilgili bariz birlikte biçimde olmasa bile gizli birlikte biçimde kimi ihtiyaçlarımızın karşılanması geciktirilmekte, onlara yanıt verilmemekte, icraat yavaşlatılmakta. Dolayısıyla ağır birlikte sınırlama ile gönül rahatlığı karşıyayız. Onun düşüncesince arazide Silahlı Kuvvetler çalışanı canı, kanı ile 'ölürsem martir kalırsam gazi' anlayışı ile iri alplık ve fedakarlıklar yaparken savunma sanayinde çalışanlarımızın da onlara benzeri biçimde fedakarlık ve kahramanlıkla üretim, planlama ve dizayn faaliyetlerine gece gündüz bitmeme etmeleri birlikte mecburiyettir. Daha düne derece yaya tüfeklerimiz bile öz üretimimiz değildi ancak demincek ferah silahlarımızın tamamı, zırhlı araçlarımız, helikopterlerimiz, İHA, SİHA, gemilerimiz, Fırtına toplarımız… Bunların imdi da ötesine devrolmak neredeyse çalışmalarımız koyu biçimde bitmeme ediyor. Bu mevzuda kararlıyız, azimliyiz ve bugüne derece başardıklarımız, artık başaracaklarımızın ehemmiyetli birlikte göstergesidir."

"Türkiye çelimli birlikte ülke"

Dost, bağlaşık ve karındaş devletlerin de Türkiye’den iri beklentileri bulunduğunu aktaran Akar, "Önümüzdeki engelleri aşarak inşallah Silahlı Kuvvetlerimizin gereksinimleri her neyse bunu rastgele birlikte tahdide alan vermeksizin karşılayacak noktaya geleceğiz." dedi.

MKE’nin meydana getirilen çalışmalarda ehemmiyetli görevi bulunduğunu vurgulayan Akar, şöyleki konuştu:

“Yeni kimliği ile MKE aşırı imdi süratli. Bunun örneklerinden birisi şu anda karşımızda. Rekabetçi, güçlü, çalışan biçimde çalışmalarını sürdürecek ve faaliyetlerini aşırı imdi efdal boyutlara taşıyacaktır. Çeşitli yorumlar yapılmakta. MKE’nin sermayesinin tüm Hazineye ait. Bunun haricinde buradaki halis muhlis denetim, arama bütünü de Bakanlığımıza ait. Burada rastgele birlikte biçimde kimi yorumlar gerçekleştirmek anlamsız, yersizdir. Burada yapılması gereken, geç üstelik kalındığını her insanın görmesidir. Bu şekliyle MKE aşırı imdi güzel olacak, aşırı imdi iri hizmetleri yapacak. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın."

Yerli ve milli savunma piyasasının önemine birlikte kere imdi aksan önleyen Akar, "Türkiye tarihi, değerleri, coğrafyası ve Silahlı Kuvvetleriyle birlikte halis muhlis şeklinde çelimli birlikte ülkedir. Bunun bilinmesi, görülmesi lazım. Bugüne derece iklim adına azimli duruşumuzla, azim ve kararlılıkla doğruluk ve menfaatlerimizi gelişigüzel bölgede koruduk, korumaya bitmeme ediyoruz. Haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmemekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Milli Deniz Topu’nun önemine değinerek, “Denizdeki gücümüze çelim katacak ehemmiyetli birlikte muvaffakiyet hikayesinin gerçekleşmesine şehadet ediyoruz. Milli Deniz Topu, yerel ve milli savunma sanayimizin geldiği seviyeyi göstermesi açısından iri başarıdır." sanarak konuştu.

Üretimin çelimsiz müddette tamamlanmasının ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Özbal, buradaki testlerin peşi sıra Milli Deniz Topu’nun liman, tempo testlerinin yapılacağını belirtti.

Akar'a manalı hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videoteyp mesajının yayımlanması daha sonra Bakan Akar kabilinden maruz "ateş serbest" buyruğu ile Milli Deniz Topu’nun imtihan atışı gerçekleştirildi.

Başarıyla meydana getirilen atışın peşi sıra Akar ve TSK'nın kumanda kademesi anı fotoğrafı çektirdi. MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, Milli Deniz Topu ile meydana getirilen geçmiş atışın gereksiz kovanını Bakan Akar’a armağan etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler