USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Microsoft Türkiye AR-GE Merkezi açıldı

AR-GE merkezi içerisinde amme paydaşları ve Türkiye'nin start-up ekosistemi ortak araya getirilerek domestik yazılım ve inovasyonda Türk kuruluşların potansiyelini ortaya çıkaracak icraat yürütülecek.

Microsoft Türkiye AR-GE Merkezi açıldı
17-03-2022 14:46
İstanbul

Türkiye'ye yatırımlarını sürdüren Microsoft, Microsoft Türkiye içerisinde çalışkanlık gösterecek AR-GE merkezinin açılışını yaptı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin'in ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter'in katılımıyla planlı açma töreninde AR-GE merkezinin yapılış gayesi ve odaklanacağı çalışkanlık alanlarıyla ait bilgiler paylaşıldı.

Verilen bilgiye göre, AR-GE merkezi içerisinde amme paydaşları ve Türkiye'nin start-up ekosistemi borda bordaya araya getirilerek yerel yazılım ve inovasyonda Türk firmaların potansiyelini ortaya çıkaracak icraat yürütülecek.

Microsoft Türkiye düşüncesince önemli ciddiyete ehil bulunduğu vurgulanan AR-GE merkezi çatısı altında açıkça kaynaklı data tabanları (PostgreSQL), düşünce üstünde ölçeklenen demci sistemler ve erdemli performansta iri data el işi sahalarına odaklanılacak.

AR-GE merkezi yardımıyla Türkiye'nin elektronik beyin mühendisliği dalında yetiştirdiği kabiliyetlere çıkarlarını ihya ve arsıulusal kurda uzmanlarla düzentileme fırsatı sunulacak.

Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter, AR-GE merkezinin açılışında meydana getirdiği konuşmada, Microsoft'un Türkiye'ye bulunan inancına ayraç ederek, "Global vizyonumuz, müşterilerimizle teşrikimesai süresince inovasyon yapmamızı kolaylaştırıyor. Merkezimiz Washington'da bulunmasına karşın Estonya'dan Hindistan'a dünyanın ciharıyek indinde bilgi müşterilerini ve mühendisler istihdam ediyoruz. En olgun insanoğlu kuvvetiyle müşterilerimizin çeşitliliğini yansıtıyoruz. Türkiye'deki AR-GE merkezi yatırımımız da bu ekranların borda bordaya parçası. Türkiye'de değişik büyüyen ekibimiz açıkça pınar üzere önemli mevzularda AR-GE çalışmalarına çoktan başladı." ifadelerini kullandı.

"AR-GE merkezindeki mühendis kadromuzu en çelimsiz sürede 100'e çıkarmayı hedefliyoruz"

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin de bu sene 30 mühendisle çalışkanlık göstermeye süregelen AR-GE merkezinde önümüzdeki 5 sene arasında 100'ün üstünde mühendis istihdam edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"AR-Ge merkezimiz ile Türkiye'nin en güzel elektronik beyin mühendislerine istihdam sağlayarak yazılım dalında kabiliyet gelişimini müzaheret geçirmek ve yerel yazılım çözümlerimizin dünyada yayılmasına önderlik geçirmek istiyoruz. AR-GE merkezimizin şu anki mihrak alanları hem Microsoft hem Türkiye düşüncesince önemli ciddiyete sahip. Açık kaynaklı data tabanları (PostgreSQL), düşünce üstünde ölçeklenen demci sistemler, erdemli performansta iri data el işi alanları... Burada geliştirilecek bulunan mahsulat Microsoft'un toptan Azure platformu üstünden 200 ayrımlı ülkeye sunulacak. AR-GE merkezimizi planlamaya başladığımız evvel günden buyana ülkemizin önde mevrut üniversiteleri ve akademisyenleri ile teşrikimesai süresince olmayı hedefledik. Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde AR-GE merkezimizin faaliyetlerini genişletmeyi, doktora ve master öğrencilerini de arsıulusal araştırma, yazı ve konuşma çalışmalarımıza yardım sağlamaları düşüncesince istihdam etmeyi planlıyoruz."

AR-GE merkezi düşüncesi

Verilen bilgiye göre, Microsoft, Türkiye'deki mühendislik çalışmalarının aslını 2019 senesinde Citus Data şirketini satın alarak attı.

Citus Data'nın açıkça kaynaklı dünkü çocuk data tabanı dair dünyada mürşit çalışmalarını bitmeme ettirme anlamında almış bulunduğu önemli kararla baş başa Microsoft Avrupa ve Türkiye Mühendislik Ekibi Yöneticisi Utku Azman'ın liderliğinde Türkiye'deki mühendislik ekibine Türkiye'nin önde mevrut elektronik beyin mühendisliği programlarından dünkü kabiliyetler katıldı ve bu grup Microsoft süresince dalında mürşit borda bordaya araştırı ve verim ihya kadrosu durumuna geldi.

Ekibin gösterdiği muvaffakiyet hesabına Türkiye'ye meydana getirdiği yatırımları açıkça belirgin tezyit sonucu düzlük Microsoft, AR-GE merkezini yaşama geçirerek Türkiye'yi derinliğine vadede hayattaki önemli mühendislik merkezlerinden birisi durumuna getirmeyi hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler