USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metaverse: Herkes Kendi Matrıx'ini Yaşayacak

Hayatımız süresince değişmeyen vermekte baş döndürücü zorlandığımız nice an yaşamışızdır.

Metaverse: Herkes Kendi Matrıx'ini Yaşayacak
11-03-2022 05:34

Hayatımız süresince değişmeyen vermekte aşırı zorlandığımız nice an yaşamışızdır. Bazen vereceğimiz kararların sonucunu önden kestirim geçirmek aşırı güç olabilir.

Uzun birlikte akıl fırtınası sürecinden sonraları sunulan kararlar hayret neticelere faktör olabilir. yahut on paralık irtical verebileceğimiz kararlar, almış olduğumuz en lojik kararlar da olabilir.

Bazen anca birlikte an olabilmektedir ki, bu sonucu biricik başımıza özgülemek alegori maşer şekilde özgülemek mecburiyetinde kalırız. İşte bu tür hallerde vereceğimiz kararın neticeleri elden biraz bireyi değil; birlikte topluluğu, birlikte ülkeyi, ayrıca topu topu dünyayı etkileyecek birlikte potansiyele ehil olabilir.

Bir müddet ilk insanlığın geleceği hesabına aşırı ehemmiyetli birlikte değişmeyen verdik. Mavi ve al mülevven haplardan bir tanesini seçtik.

Uzun birlikte devir ilk Neal Stephenson'un 1992 senesinde çıkardığı "Snow Crash" isimli romanında bizlere sunmuş bulunduğu ve düşüntülü birlikte dünyadan bahseden "Metaverse" terimi bugünlerde aşırı pop birlikte madde durumuna büründü. Dünyaca isimli sanlı iri firmalar kabilinden tahsil edilen kararlar doğrultusunda, zat evrenimiz haricinde mevhum evrenler teşekkül başlandı.

Sanal kişiliğimiz ile birlikte şeyler mensur yazar onları yıkabileceğimiz, saklı yazı nukut ile eşyalar satın alabileceğimiz yahut satabileceğimiz, makine kullanıp binlerce kilometrelik yollarda dolaşabileceğimiz, ayrıca etkinliklere gidebileceğimiz birlikte sanallıktan bahsediyoruz.

Böyle birlikte mevhum evrenin, 1999'da gösterime giren Matrix filmine madde bulunan mevhum dünyaya aşırı benzediğini ayırt etmişsinizdir. İnsanoğlu, bundan sonraları zat Matrix'ini fotoğraflamak istiyor. Gerçek dünyadan uzak, özgürcesine yaşayabileceğimizi düşündüğümüz birlikte meta-evren...

Dünyamızdaki gerçeklikten kopup mevhum dünyada oluşturduğumuz kişilikler ile yaşayabileceğimiz acemi birlikte evren, nice insanoğlu düşüncesince aşırı alımlı birlikte öneri durumuna gelmeye başladı. Peki kılıç bu mevhum dünyaya kesinlikle geçebiliriz?

Matrix filmindeki kabil kafamızın art tarafında bağlayabileceğimiz birlikte borazan vasıtasıyla mi? Böyle birlikte yöntemi ikrar edebilecek insanoğlu sayısının düşüt olabildiği aşırı muhtemel. Bunun alegori Virtual Reality (VR) denilen gözlükler ile mevhum dünyaya intikal yapabileceğimiz düşünülmektedir.

METAVERSE'E ÖNYARGI MI VAR?

Meta'nın (eski adı ile Facebook) satın almış bulunduğu Oculus firmasının çıkardığı Meta Quest 2 VR gözlükleri ile mevhum dünyada dolaşabilmemiz beklenen birlikte duruma geldi. Önümüzdeki yıllarda bu gözlükler, yerini insanoğlu beynine takılabilecek mikroçiplere bırakabilme ihtimalinin bulunduğunu da beyan geçirmek aşırı güç olmamalı. Elon Musk'ın sahibi bulunduğu Neuralink şirketi, insanoğlu beynine yerleştirilebilecek birlikte mikroçip ile insan-bilgisayar etkileşimini amaçlamaktadır.

Şu an maymunlar üstünde sınav edilen bu çipler hakkında, Covid-19 aşılarında üstelik bulunduğunu kanıt fail şahıslar olmuştur. Ancak bu iddialar söylentiden öteye geçememiştir. Belki birlikte müddet sonraları VR gözlüklere ister kalmadan ve Matrix filmindeki kabil birlikte boruyla linke gerekseme duymadan, birlikte mikroçip ile mevhum kozmos linkleri kurabileceğimiz birlikte teknolojiye ehil olabiliriz.

Peki metaverse evreninde hakkıyla de beklediğimiz özgürlüğe ehil olabilecek miyiz? Herhangi birlikte kuralın bulunmadığı birlikte mevhum evren, birlikte nice sorunu de getirebileceği ihtimalini doğurmaktadır. Siyah grup elbiseler ile Matrix dünyasında kötülükler ardında bulunan Matrix ajanları gibi, oluşturduğumuz metaverse evreninde de çirkin gayeli kişilerin eylemleri ile karşılaşacak mıyız?

Bu probleminin cevabına değişmez birlikte dille oldu yahut faydalı demek, ileriye aşırı değişmez birlikte halde beslemek olur. Ancak gittikçe büyüyen bu oluşumun güvenliği düşüncesince sayısal polisler yahut sayısal kavait kabil önlemlerin katılması gerekecektir. Sizce birlikte Matrix evrenini eğik birlikte metaverse evreni peydahlamak ne denli gerçekçi? Bu mevhum kozmos hakkıyla de gelecekte aşırı iri birlikte nesiç durumuna mi gelecek?

Bu soruların değişmez yanıtını gelecek yıllarda alabilme imkanımız olacak.

Ancak şurası da göstermek icap eder ki "internet" teriminin günce yaşamımıza bu denli ağırlık yapabileceğini 1990'lardan ilk aşırı karagözcü birlikte madde şekilde görüyorduk.

Ancak şu an internet, yaşantımızın aşırı iri birlikte bölümünü kapsamaktadır. O halde, internette değişik websitelerde gezinebildiğimiz kabil değişik dünyalarda ve ayrıca değişik evrenlerde gezinemez miyiz? İnternetin bulunmadığı yıllarda genel ağ kabil birlikte şeyin varlığının olamayacağı mevzusundaki önyargıyı şu an metaverse evreni düşüncesince de yaşıyor kabil miyiz?

Bu soruların hepsini ileriki yazılarımızda etraflıca birlikte halde ele alıp iyi neticelere varabiliriz. Ancak şu an çıkarabileceğimiz en ehemmiyetli sonuç, bizlere uzatılan al ve gökçe mülevven haplardan al olanı seçtiğimizdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler