USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metaverse değişen teknolojinin geleceği kendisine görülüyor

STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Yurdakul, metaverse ile ilgili, "Bu toy teknolojiyi birlikte aldatmaca veya cümbüş endüstrisi olmaktan öte, toy birlikte sezinleme ve tahavvül olanağı adına görmemiz gerekiyor." dedi.

Metaverse değişen teknolojinin geleceği kendisine görülüyor
11-01-2022 11:28
İstanbul

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in emektar ismi Facebook bulunan şirketinin adını Meta namına değiştirmesi ile metaverse, evren gündeminde en aşırı konuşulan konulardan bir tanesi durumuna geldi. Konsept, evren kamuoyunda kritik edilmeye bitmeme ederken, metaverse şirketlerinde şişman sayılara meydana getirilen arsa satışları da kamuoyunun en aşırı alçalma etmiş bulunduğu konuların başlangıcında geliyor.

Konuya müteallik STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Can Yurdakul, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, metaverse'ün akıbet devirde gündemin yukarı sıralarında arazi aldığını hatırlattı.

Yurdakul, "Metaverse en girintisiz çıkıntısız haliyle seyrettiğimiz değil, içindeki evrenlerin hepsinde fiziki kısaca üç buutlu namına arazi alabildiğimiz müşterek teknoloji." diyerek, şunları kaydetti:

"Tıpkı internette değişik elan müşterek siteler yahut içtimai medyada değişik elan müşterek hesapları gezdiğimiz gibi, içinde arazi alan dört başı mamur evrenlere üç buutlu namına karışma olabildiğimiz müşterek enformatik evreni. Bu ayrıcalığı sayesinde, webin acemi ve iyice kaslı alternatifi namına görülüyor. Çünkü esas yaşamda fiziki namına gerçekleştirdiğimiz iş, eğitim, eğlence, alım satım deneyimlerini VR/AR gözene neredeyse cihazlarla sayısal namına uç müşterek halde deneyimlememizi sağlıyor."

"Metaverse hızla gelişen teknolojinin geleceği namına görüyor"

Yurdakul, metaverse ile ilişik meydana getirilen çalışmalara değinerek, Amerika, Çin ve İngiltere neredeyse hayattaki en şişman pazarlarda, değişik kuşakların katılımıyla meydana getirilen incelemelerin gösterdiği neredeyse katılanların yüzdelik 93’ünün metaverse'ü hızla gelişen teknolojinin geleceği namına gördüğünü belirtti.

Can Yurdakul, laflarını şu halde sürdürdü:

"Aynı araştırmaya eklenen kişilerin hayatlarının değişik sahalarında uygulayım bilimi ve bilişimle birlikteliği sorulduğunda içtimai hayatlarının yüzdelik 64’ünün uygulayım bilimi ve bilişime müteallik olduğunu, yüzdelik 61’inin barışma kaynağının uygulayım bilimi ve enformatik altyapılarına müteallik olduğu, yüzdelik 56’sının yaratıcılığının gine enformatik ve uygulayım bilimi odaklı olduğu, yüzdelik 52’sinin de mutluluğunun teknolojiye müteallik bulunduğu ortaya çıktı. Binlerce ortaklık metaverse yatırımı hazırlamaya başladı. Son devirde Çin’de metaverse projesi tescili alan 1.300 bellik olurken Nike, Adidas, Gucci, H&M, Wallmart neredeyse moda ve perişan devleri de metaverse yatırımlarını ve projelerini açıklamaya başladı. Popülerliği, popülasyonu ve envestisman keder uç halde esneyen metaverse geçenlerde yaşamımızın merkezinde olacak neredeyse görünüyor."

"Metaverse müşterek dubara yahut coşku alanı olmaktan öte, acemi müşterek irfan ve tahavvül imkanıdır"

Yurdakul, kullananların metaverse ile şahitlik edecekleri dönüşümlere dikkati çekerek, "Bu haberi dü boyutlu müşterek ekranda gelmek yahut müşterek gazetede kıraat etmek yerine, haberle ilişik kâffesi bilgileri, tabloları, fotoğrafları, videoları neymiş haberin içerisindeymişsiniz neredeyse dilediğiniz formda tüketebileceksiniz." diyerek konuştu.

Can Yurdakul, bu acemi hızla gelişen teknolojinin müşterek dubara yahut coşku alanı olmaktan öte, acemi müşterek irfan ve tahavvül olanağı namına görülmesi icap ettiğini söyledi.

Türkiye'nin genel ağ ve hareketli kullanımda dünyada geçmiş 3’te arazi aldığının altını çizen Yurdakul, "Türkiye, blockchain teknolojilerine adaptasyonda da dünyada geçmiş 5 abuhava ortada arazi alıyor. Bu uygulayım bilimi ve girişimin ülkemizden çıkışı ve bu dönemdeki koyu ilişik on paralık de rastlantısal değil." dedi.

Arsalar, NFT’ler ve mavra planlar üstünden meydana getirilen dolandırıcılık

Yurdakul, metaverse’ün insanlığa sağlamış bulunduğu acemi ve doyumsuz irfan imkanının baş başa tehlikeler de getirdiğini belirterek, ferdî yatırımlarda metaverse’ün koyu gündeminden faydalanan fırsatçılara nazarıitibar edilmesi icap ettiğini vurguladı.

Son devirde yaşanmış bulunan koyu ilgiden kaynaklı altyapısı ve yetkinliği sıfır insan ve kurumlar üstünden ayyarlık vakalarının artım gösterdiğine dikkati çekici Yurdakul, "Özellikle kurumlardan mavera bireylerin arsaları ve NFT’leri envestisman ara bulucu namına değerlendirmesi tabii beklenen lakin bunu güzel araştırı süreçleri peşi esna micro bütçelerle yapmaları şu devirde onlar düşüncesince elan ussal görünüyor." uyarısında bulundu.

Yurdakul, kurumsal kuruluşların da bire müşterek riski taşıdığını tabir ederek, "Bu etapta bire müşterek riski şirketler ve markalar da taşıyor. Bu acemi evrende 'ilk' edinmek kalburüstü müşterek paye namına görülebilir lakin kalifiye müşterek halde gerçekleştirilmediği sürece geberik envestisman olmaktan öteye gitmeyecektir. Nasıl anadan görme ve sayısal iletişim araçları iletişimleri düşüncesince reklam ajanslarıyla çalışıyorlarsa, bu acemi uygulayım bilimi kapsamına giren planlar düşüncesince de yetkinliğe erbap metaverse ajanslarıyla emekleri gerekiyor." halinde konuştu.

Türkiye’de markalar ve son kullanıcıların metaverse evrenine emin ve doğurucu halde geçişini sağlayacaklarının altını çizen Yurdakul, şunları kaydetti:

"Güvenlik ve yaratıcılıktan katiyen ivaz vermeyeceğiz. Türkiye’deki ve hayattaki rakiplerinden ayrışarak toptan partneri ILLUSORR ile baş başa dünyanın tasarım odaklı geçmiş metaverse evrenine erbap bulunan STANDBY ME markaların ve son kullanıcıların metaverse evrenine intikal süreçlerini oluşturmak, marketing dünyasının blockchain tabanlı ve web 3.0’a dönüşümünde mürşit edinmek hedefiyle serüvenine başladı."

Yurdakul, 2022’nin hem kol benzer zamanda ajans düşüncesince iyice hararetli geçeceğini belirterek, harfiyen webin 20 yılda icra ettiği tahavvül neredeyse metaverse'ün de zamanı dönüştürebileceğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler