USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kuzey Marmara Otoyolu ve TÜBİTAK'tan fiber gözlükçü tabanlı çokbilmiş erişim sistemi

Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi (KMO), TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirilen toy zeki muvasala sistemi projesinin ön tanıtımını yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu ve TÜBİTAK'tan fiber gözlükçü tabanlı çokbilmiş erişim sistemi
08-10-2021 17:54
İstanbul

KMO açıklamasına göre, dünyanın 4 şeritli en açık tünellerine erbap bulunan KMO, TÜBİTAK iş birliğiyle müşterek projeye imza atıyor. Geliştirme süreçleri bitmeme fail plan yaşama geçtiğinde, otoban güvenliğini sağlayacak ve yol üstünde meydana gelebilecek müşterek vakada çabucak ve çalışan engelleme hizmeti sunacak. Dünyanın ve Türkiye'nin evvel fiber optikçi ve sentetik zeka tabanlı kurnaz erişim sistemi olacak projenin doğacak sene devreye katılması planlanıyor.

6-8 Ekim tarihleri ortada İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda 12'ncisi planlı Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na evvel kez dahil bulunan katılan KMO, en dünkü teknolojik çözümlerini sundu. KMO ayrıca, organizasyonda TÜBİTAK iş donanmasında geliştirilen dünkü kurnaz erişim sistemi projesinin ön tanıtımını yaptı. TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) teşrikimesai ile geliştirilen proje, fiber optikçi kavrama sistemi ve özerk drone kullanması ile otoyollarda meydana mevrut müşterek olayın çabucak belirleme edilerek tanımlanmasını, çabuk ve ehliyetli müdahalenin ilişik kişiler/kurumlar kabilinden yapılmasını amaçlıyor.

Proje uygulaması dü evreden oluşuyor. İlk aşama, fiber optikçi sensörlerin kullanılarak mefruşat titreşimlerindeki anormalliklerin belirleme edilmesi, ikinci adım ise anormalliğin belirleme edilmiş bulunduğu alana droneların gönderilmesi ve harekete geçirilmesi. Dronelar kabilinden izlem esnasında toplanan bilim ve görüntüler, muktezi aksiyonların katılması düşüncesince görevlendirilen yahut en andıran bulunan istasyona gönderiliyor. Yapay zeka sebebiyle değişik senaryoları çabucak değerlendirebilen plan ile olayların bilgileri ve boyutu kolaylıkla çözümleme edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, lazer, fiberoptik, elektronik, çevir sesi işleme, sentetik zeka kıl payı müşterek kol teknolojiyi kullanarak TÜBİTAK BİLGEM ve SAMM Teknolojinin eş emek vermesi ile ortaya çıkmak bulunan Fiber Optik Tabanlı Akustik Algılama Sistemi FOTAS'ın evcil ve ulusal müşterek mahsul bulunduğunu belirtti. FOTAS'ın KMO ile dünkü müşterek yürütüm piyasası bulduğunu aktaran Mandal, "Bu plan müşterek yandan dünyada evvel kez gerçekleştirilecek müşterek sistemi ülkemize kazandırırken müşterek yandan da TÜBİTAK'ın uran ile teşrikimesai yaklaşımı çerçevesinde piyasaya kazandırmış bulunduğu dünkü müşterek yeteneği anlatım ediyor. Bu sağlam yürütüm hâlâ sert baş döndürücü sahada dünkü açılımların esin deposu olacak." ifadelerini kullandı.

"Yeni müşterek devri başlatacak ehemmiyetli müşterek projeye imza atmaya hazırlanıyoruz"

KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin de KMO'da güvenlik, konfor ve değişen teknolojinin yarattığı müşterek bedel zinciri ile beraberce esasi mihrak noktalarının tamamen insanoğlu yaşamı bulunduğunu aktardı.

Yüksek teknolojinin, dünkü soy sop otoyollar düşüncesince şişman müşterek inovasyon fırsatı yaratırken, sığırtmaç dostu uygulamalarla da insanoğlu yaşamına en fevk seviyede bedel kattığını aktaran Uluğtekin, şunları kaydetti:

"Biz de KMO adına evvel günden itibaren teknoloji, sentetik zeka, Ar-Ge ve inovasyonu kâffesi iş süreçlerimize yansıtıyoruz. Şimdi de KMO'da gezi fail yolcularımızın güvenliğinin sağlanmasında dünkü müşterek devri başlatacak ehemmiyetli müşterek projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. KMO, TÜBİTAK ve SAMM Teknoloji adına yakaladığımız görevdaşlık ile dünyanın evvel fiber optikçi tabanlı kurnaz erişim sistemini yaşama kılmak düşüncesince sonuç evreye geldik. 8 salname levent boylu soluklu müşterek Ar-Ge süreci sonucunda geliştirdiğimiz projemizde, fiber ve lazer teknolojilerini beraberce kullanarak sentetik zeka ile görüngü belirleme etmeyi, dronelarla çabucak açıktan kaynak edinmeyi ve görüngü adına en hızlı, en akla yatkın biçimde engelleme edilmesini amaçlıyoruz. Her hava koşulunda 7/24 lokasyon belirleme, kazaya bağlı evvel bilim akışının çabucak sağlanması, drone destekli çabucak kaynak kabul etme ile kâffesi ekiplerin en akla yatkın çözümleme ve yönlendirmelerle eylem alması sonuç genişliğinde ehemmiyetli müşterek avantaj olacak. Elbette bu plan ile önceliğimiz, gelişigüzel devir bulunduğu kıl payı gene insanoğlu yaşamı olacak. Can kayıplarımızın en organ inmesi düşüncesince devreye alacağımız, dünyanın evvel fiber optikçi ve sentetik zeka tabanlı kurnaz erişim sistemi ile baş döndürücü şişman müşterek yol katedeceğiz. Akıllı teknolojiler ve sentetik zekanın getirmiş bulunduğu nazirsiz menafi ile KMO adına dünkü soy sop otoban terimine bedel katmayı sürdüreceğiz."

Avrupa yakasında Silivri-Kınalı kavşağı ile Eyüp-Odayeri arası ve Anadolu yakasında Pendik-Kurnaköy ile Akyazı arası iktisap etmek kıl payı dü ayrı lokasyon adına misyon verici KMO, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı bağlanak yöntemleri ile toplanan toplamda 400 kilometrelik otoban güzergahı ile başta İstanbul Boğazı geçişlerinde kapasitenin üstünde bulunan gidiş geliş yükünü ehemmiyetli seviyede azaltıyor.

Otoyol kullanıcılarının güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla kurnaz erişim sistemleri teknolojisi ile donatılan KMO, otoban güzergahı süresince konumlandırılan 2 bin 360 nüsha kamera, 86 nüsha değişebilir ileti işareti, 126 nüsha değişebilir gidiş geliş işareti, 78 nüsha gidiş geliş tadat sensörü, 21 nüsha hava bilgisi istasyonu ve Scada tünel/otoyol düzenlilik cümle verileri ile kovuşturma ediliyor. Bir anne ve dü ast arama merkezinden 7/24 izlenerek, otoban gidiş geliş güvenliği arama edilen KMO’da meydana mevrut vakalara çabuk müşterek biçimde engelleme edilerek otoban gidiş geliş hizmetinin kesintisiz, konforlu ve faziletli standartlarda verilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), 40 yılı aşan bilim birikimi, deneyimi, nazik teknolojilerde uzmanlaşmış altyapısı ve 2 bini aşan araştırman personeliyle Türkiye'nin en olgun Ar-Ge merkezlerinden bir tanesi adına öne çıkıyor. BİLGEM, elektronik kimlikten fuel oil marker cihazlarına, lazer silahlarından kriptoloji cihazlarına, düşünce data ambarlama sistemlerinden sentetik zeka çözümlerine genişliğinde sert baş döndürücü ürünü evcil ve ulusal adına Türkiye'ye kazandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler