USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KKTC'li gençler, Kırşehir ve Kastamonu'daki kamplarda dünkü dostluklar kuruyor

Türkiye'nin ayrımlı illeri ve KKTC'den mevrut 495 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Kırşehir ile Kastamonu'da planlı kamplarda acemi arkadaşlıklar kuruyor.

KKTC'li gençler, Kırşehir ve Kastamonu'daki kamplarda dünkü dostluklar kuruyor
21-07-2022 17:05
Kırşehir

Kırşehir'in Kaman ilçesi Hirfanlı Baraj Gölü kenarında 16-22 Temmuz'da planlı Ahi Evran 11. Dönem Ulusal Kampı'na KKTC'den eklenmiş olan gençler, Ankara, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Kastamonu, Sakarya ve Kocaeli'den mevrut akranlarıyla sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunuyor.

Gölde kanoya binen, tırmanma parkurundan okçuluğa ve bisiklete denli nice sportif faaliyete eklenmiş olan gençler, ahali oyunları ve temaşa gösterileriyle de kişi kültürlerini başka öğrencilere transfer fırsatı yakalıyor.

Yaklaşık 1 hafta devam eden kampta gençler, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Bahçesi, Ahi Evran Külliyesi gezilerine katılıp, at çiftliğinde dede biniyor ve değişik zamanı mekanları geziyor.

Gönüllü dinlenme kampı önderi Nur Sena Uzak, AA muhabirine, kampa 46'sı KKTC'den 264 gencin katıldığını söyledi.

Gençlerin gönüllerince eğlendiğini özetleyen Uzak, "Öğrencilerimiz birbirlerine kişi kültürlerini öğretti. Kendi yörelerine ilişik ahali oyunlarını sergilediler. Güzel ayaktaşlık kurdular. Kamptan sonradan da sonsuz görüşeceklerini dile getiriyorlar. Bu denli elleme anlaşacaklarını kestirim etmemiştik lakin değme bilinçlilik beklediğimizden şimdi elleme ilerledi." niteleyerek konuştu.

KKTC'li Sıla Menekşe de aşırı dobra dostluklar edindiğini vurgulayarak, "Burada Türkiye'nin nice yerinden ve değişik gözyaşı gruplarından dostlarım oldu. Farklı kültürler tanıdım, kişi kültürümü de tanıttım. Kampa geldiğimiz geçmiş günden itibaren tek yersiz zamanımız olmadı. Hocalarımız ve profesyonellerle nice aktiflik yaptık. Okçuluk ve kano kabilinden şimdi ilkin yapmadığım sporları burada öğrendim." dedi.

"İyi ki gelmişim"

KKTC'den mevrut gençlerden Taybe Kötüce ise şimdi ilkin Türkiye'den tek arkadaşı olmadığını belirterek, "Burada iktisap etmek benim düşüncesince aşırı dobra ortak deneyim. Bir güruh ülfet kurduk. Yeni tanıştık lakin senelerdir birbirimizi tanıyormuşuz kabilinden ortak güruh hatırat biriktirdik. Ok atma, dağcılık kabilinden nice acemi etkinliğe katıldım. Bu ortamda olmaktan aşırı mutluyum ve kendimi aşırı ak yazılı hissediyorum. İyi ki gelmişim. Çok teşekkürname ediyorum bu kampı kuranlara." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'den kampa eklenmiş olan Yıldız Çakır, "3 güneş içre o denli DOĞRU olduk ki 'Kıbrıs'a geldiğinizde duracak yeriniz eğer olmazsa behemehâl bizlere gelin.' niteleyerek tekliflerde bulundular. Bu denli çelimsiz müddette elden kaynaştık, bu da kampın büyüsü." niteleyerek konuştu.

Kastamonu'daki kampa 231 körpe katılıyor

Adana, Ankara, Gaziantep, Kilis, İzmir, Manisa, Konya, Karaman ve KKTC'den 16-17 yaştaki 231 körpe de Kastamonu'daki Yolkonak Gençlik Kampı'na katılıyor.

Gençler 1 hafta boyunca, bisiklet, ipli tırmanış, okçuluk, golf, dart, el sanatları, paintball, dede binme, matrak, tenis, zipline, survivor ve temaşa kabilinden etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının dinlenme kampı liderleri eşliğinde gerçekleştiriyor.

Gençlere ayrımsız vakitte maneviyat, ahali ve çıkmaz oyunları ile muhtelif mevzularda pedagoji bilimi veriliyor. Gençler, akşam olunca dinlenme kampı ateşi yakıp aktif musiki eşliğinde şarkılar söylüyor.

Kamp izlence sorumlusu Mehmet Engin Kahraman, AA muhabirine, kampın gençlerin gelişimine ehemmiyetli katkılar sunduğunu söyledi.

Kampın 16 Temmuz'da başladığını ve 22 Temmuz'da sona ereceğini özetleyen Kahraman, "Gençlerimizin bahtiyar biçimde buradan ayrılması düşüncesince icraat yapıyoruz. Haftanın 2 haset de Kastamonu'nun zamanı ve kültürel yerlerini gezdiriyoruz." dedi.

"Çok dobra kaynaştılar, aşırı mutlular ve aşırı eğleniyorlar"

Farklı illerden mevrut öğrencileri ülfet kurmaları düşüncesince ayrımsız odalara yerleştirdiklerini aktaran Kahraman, şunları kaydetti:

"Kültürel ortak füzyon olması düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. Öğrenciler geçmiş geldiklerinde sonsuz kişi dostlarıyla ayrımsız odayı öldürmek istediler lakin tığ boyut gereği, füzyon açısından değişik yerlerden mevrut öğrencilerin ortak arada kalacağı biçimde organizasyonu yaptık. Gençler şu anda birbirleriyle aşırı dobra kaynaştılar, aşırı mutlular ve aşırı eğleniyorlar. Gençlerimizin bünyesinde geçmiş kere memleketinden çıkanlar var. Bir gencimiz Kıbrıs'tan geçmiş kere çıkmış, ulaştığında aşırı korkuyordu lakin şu anda o denli aşırı eğleniyorlar ki inanamazsınız."

KKTC'den kampa mevrut Muhammed Daşyürek ise muhtelif oyunlar oynayıp el sanatları yaptıklarını dile getirerek, "Adanalı, Antepli, Konyalı dostlarım var. Hepsinin kültürlerini tanışıklık fırsatı buldum. Halk oyunları olsun, çıkmaz oyunları olsun, körpe oyunları olsun, bu dinlenme kampı sebebiyle anne vatanın kültürünü şimdi yakından tanışıklık fırsatım oldu." dedi.

Manisa'dan mevrut Ahmet Emin Özpolat da oyunlar oynayıp gezilere katıldıklarını anlatarak, "4 nefis odalarda kalıyoruz. Sabah şeb ezanı beraberiz. Arkadaşlarımızla tanıştık, ısındık. Kıbrıs'tan mevrut arkadaşlarımızla tek başağrısı yaşamadık, oldukça dobra anlaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeybek, atabarı, güveyi halayı öğreniyorlar

KKTC'den mevrut Uğur Bilin ise değişik kültüler, değişik kişilikler tanıdığını, elleme arkadaşlıklar edindiğini söyledi.

Zeybek, atabarı ve güveyi halayı kabilinden oyunlar ile yerel yiyecekleri öğrendiğini kaydeden Bilin, bu kampların kalın pıtrak yapılması icap ettiğini vurguladı.

Karaman'dan kampa eklenmiş olan Samet Özdemir de artık da acemi dostlarıyla görüşmeyi sürdüreceğini belirtti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler