USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Koluman'ın Mersin'deki fabrikasında üreteceği 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi'nin sözleşmesini imzaladı. Demir, “İmzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmes

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı
25-10-2021 19:18

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin'de Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. çeşidinden üretilecek 8x8 tekerli taşımalık sırtçı anahtar düşüncesince firma ile anlaşma imzaladı. Şirketin Tarsus ilçesindeki fabrikasına mevrut Demir'e, Mersin Valisi Ali İhsan Su da haremlik etti. Burada Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık çeşidinden karşılanan Prof. Dr. Demir, özişler sistemiyle etkin bölümlerin de arsa almış yer aldığı fabrikayı gezerek, ortaklık yetkililerinden bilim aldı. Demir, henüz sonraları imza töreninin yapılacağı ortaklık çeşidinden imal edilen Derman araçlarının da sergilendiği salona geçti.

“Hedefimiz ulusal uygulayım bilimi hamlesinin dünya çapında seferberlik hareketi namına bitmeme etmesi”

Savunma Sanayii Başkanı Demir törende icra ettiği konuşmada, “Savunma sanayii müşterek ekosistem namına büyümeli denir ve ekosistemin yurdumuzun ciharıyek indinde oluşması açısından da muhtelif faaliyetlerimize sürdürmek istiyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız bünyesindeki faaliyetlerde dört başı mamur paydaşlarımızla bu arada ulusal uygulayım bilimi hamlesinin dünya çapında müşterek seferberlik hareketi namına bitmeme etmesi ve hoppadak defans sanayii değil, uran ve uygulayım bilimi altyapımızın topu topu sektörlere işlev fail teknolojik müşterek derinliğe ve olgunluğa yetişmesi de hedeflerimizden bir tanesi ki, burada defans sanayii müşterek reis görevi üstüne alıyor ve üstlenmesi de gerekiyor. Bizim çabalarımız da bu yönde. Tabii Türkiye'de defans sanayiinde kalburüstü müşterek dönemden bahsediyoruz ancak ülkemizin zarfında bulunmuş yer aldığı durum, izlemsel konumumuz, hayattaki gelişmeler menfez önüne alındığında da henüz baş döndürücü çalışmamız, baş döndürücü resmiyet büküm etmemiz gerektiği aşikar” dedi.

“Sahadaki araçlarımız asayiş güçlerimizin gücüne kuvvet katıyor”

Bugün de defans sanayiine ehemmiyetli katkılar sunan Koluman şirketinde bulunduklarını tamlayan Demir, “Bugün gemilerimizden helikopterlerimize, uçaklarımızdan insansız iklim araçlarımıza, muhtelif tabanca sistemlerimize derece müşterek kol film film ürünü sahaya veriyoruz. Ama bu sahaya sunulan mamüllerin altyapısını oluşturan, onları haiz ve sahada var olmalarını sağlayıcı vasıtaların da yapıldığı mekandayız. Savunma sanayimizin büyümesinde ve gelişmesinde en iri paya cemaat bulunan alanlardan bir tanesi kişmiri araçlarımız. Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması indinde dış satım kapasitesiyle de ülkemize ehemmiyetli katkılar sağlamaktadır. Aslında bunca derinliğine müşterek zamandır defans sanayii ihracatımızda kişmiri araçlarımız baş döndürücü ehemmiyetli müşterek gösteriş oynuyor. Kipri, Ejder Yalçın, Vuran derece muhtelif konfigürasyondaki zırhlı araçlarımız; Kaplan, Pars derece tabanca sırtçı araçlarımız; hafif, itidalli ve ağırbaşlı derslik iktisap eylemek az daha üç ayrı kategoride şu anda geliştirdiğimiz ve müşterek tarafını sahaya verdiğimiz insansız kişmiri araçlarımız, değme kabil semt ve arsa şartlarında harekat gereksinimlerine yanıt veren, erdemli dulda ve harekat yeteneği bulunan müşterek kol film film aracımız, asayiş güçlerimizin gücüne kuvvet katmaktadır. Muharebe araçları indinde zaman gine örneklerini gördüğümüz Derman derece araçlarımız da muhtelif destek unsurlarımızda sansasyonel olmaktadırlar. Aynı sürede bu araçlarımızın muhtelif füze ve atım sistemlerinin de taşıyıcıları bulunduğunu açıklamak isterim” ifadelerini kullandı.

“Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor”

Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin geliştirilmesi düşüncesince fer harcaması icap ettiğini dile getiren Demir, şunları söyledi:
“Temel ilkemiz şu; harekat sahasındaki gereksinimlerin karşılanmasında en evvela domestik ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor. Bunların maksimum seviyede devrede olması, ola ki ast sistemlerden yahut rastgele unsurlardan birisinde ecnebi bağımlılık var ise bunun da giderilmesi düşüncesince elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bugünkü ziyaretimizin esasen müşterek parçası bu çeşit yerlileştirme mucip unsurlar var ise bunları da sektörümüzle paylaşmak.”

“Kara araçları ailesine DOĞRU sürede yeni müşterek birey henüz kümeli olacak”

Yeni projeye bağlı de bilim sağlayan Demir, “Bugün Koluman ile imzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesi ile asayiş güçlerimizin cemaat yer aldığı kişmiri araçları ailesine DOĞRU sürede yeni müşterek birey henüz kümeli olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 8x8 tekerli konfigürasyonuna cemaat zırhlı savaşma destek araçları kapsamında ehemmiyetli müşterek lojistik destek aracını da bünyemize katmış olmaktan iri büyüklük duyacağız” dedi.

Bu süreçte bu projenin yaşama geçirilmesi düşüncesince destek sağlayan Koluman firması hassaten iktisap eylemek az daha topu topu paydaşlara teşekkürname fail Demir, “Ancak henüz yolun başlangıcında olduğumuzu, Koluman ve öteki kişmiri aracı üreticileri şirketlerimizden baş döndürücü henüz ehemmiyetli atılımlar beklediğimizi ve yerlilik dair da maksimum müşterek himmet ile motosiklet engelleme müşterek kol film film sistemin bundan sonraları domestik namına devrede olması düşüncesince elimizden mevrut çabanın gösterilmesi icap ettiğini belirtiyor, topu topu kadroya teşekkürname ve tebriklerimi sunuyor, hayır olmasını diliyorum” biçiminde konuştu.

65 skor anahtar önümüzdeki yıldan itibaren konfirmasyon edilecek

Savunma Sanayii Başkanlığı Kara Araçları Daire Başkanı Ahmet Raci Yalçın da projeye bağlı icra ettiği sunumda şu detayları paylaştı:

“Projenin maksadı hassaten Kara Kuvvetleri hassaten iktisap eylemek az daha birliklerin barışta ve seferde gerekseme duydukları cephane hassaten iktisap eylemek az daha topu topu bitirme maddelerinin müstelzim noktalara emniyetle ve tez müşterek halde taşınması. Bu amaçla başkanlığımızca hesaplı projede henüz evvel envantere konfirmasyon ettiğimiz araçlarla hem lojistik eşiyle bulunan evliliği getirmek aynı sürede bu araçlara bulunan vaziyetteki yeteneklerine arttırma kabiliyetler vermek amacıyla 65 skor 8x8 tekerli taşımalık sırtçı anahtar konfirmasyon edilecek. Toplamda 20 titrem nakil kapasitesine sahip, 48 tonluk müşterek araç. Bu aracı askeri standartlarda NATO üstellerine mucibince nitelikli edeceğiz ve üstünde müşterek taşımalık taşıma-çekme ekipmanını domestik namına geliştirerek 195 skor konteynerle baş başa envanterimize konfirmasyon etmeyi hedefliyoruz. Teslimatları önümüzdeki sene sebebiyle gerçekleştirmeye başlayacağız.”

Konuşmaların peşi sıra Prof. Dr. Demir ve Koluman Başkanı Saltık, projeye ilgili sözleşmeyi imzaladı. İmzanın peşi sıra Savunma Sanayii Başkanı Demir, merasim alanındaki 8x8 tekerli taşımalık nakil aracına binerek kurum verdi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler