USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kaplan MT orta sınıf tank platformları Endonezya yolcusu

Türk defans sanayisinin tank sınıfındaki önce ihracatı bulunan Kaplan MT orta sınıf tankta teslimatlar başladı.

Kaplan MT orta sınıf tank platformları Endonezya yolcusu
15-03-2022 14:50
Ankara

FNSS tesislerinde meydana gelen Kaplan MT Orta Sınıf Tank Platform Seri Üretimi Tamamlanma Töreni'ne projeyi tay tay arabası FNSS ve PT Pindad temsilcileri, Türk ve Endonezya'dan defans uran müesseselerinin yöneticileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, projeyle FNSS ile PT Pindad ortada levent boylu zamandır bitmeme fail ve dü dünya ortada kalıp dokuma edebilecek kuma teşrikimesai modelinin yaşama geçirildiğini söyledi.

Türkiye'nin tank meselesi konuşulurken tank ihracatında ehemmiyetli kuma hamle atıldığını dile getiren Demir, vasıtaların kuma kısmının Türkiye'de kuma kısmının Endonezya'da yapım edilmiş bulunduğu kuma modelle istihsal yapılacağını tabir etti.

Projede hızlı üretimin başladığını ve bitmeme edeceğini özetleyen Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Savunma sanayisi ihracatı çabucak ticari kuma görüngü değil. Ülkeler ortada iş birliğini ve uygulayım bilimi transferini de içeren kuma husus. Özellikle arkadaş ve ahi devletlere önerdiğimiz kuma manken mevcut ki bu da bunun kuma örneği. Gerektiğinde o ülkenin ihtiyacına uyarınca tanımlanmış ürünleri de sıfırdan tasarlayıp ihtiyaca uyarınca üretip konfirmasyon edebiliriz ve üretimin de çabucak Türkiye'de olması durum değil. Kardeş devletlerin de kabiliyetlerinin oluşturulması önünde atılan adımlardır. Sayılar önemsiz rakamlarla başladı ancak hem sayıların artmasını bununla birlikte bunun kuma manken adına o semt ve yöresinde bu sınıfta tank ihracatı dair ehemmiyetli kuma sağ açıklık yapmasını bekliyoruz."

Zırhlı vasıtalar dair Türkiye'nin aşırı güzel kuma noktada bulunduğunu vurgulayan Demir, şöyleki konuştu:

"Bu mevzuda Türkiye iddialı. Endonezya ile yaptığımız kalıp adımdan sonraları elan nice tür konuşuyoruz teşrikimesai ve dış satım konusunda. Onların geçenlerde tekerlek tekerlek gerçekleştiğini göreceğiz ve Türkiye'nin bu dış satım açılımı bitmeme edecek. Burada bulunduğu kabilinden aşırı ayrı ayrı ve kazan-kazan prensibini esasi düzlük modelleri de yaşama geçirmiş olacağız. Uzun soluklu kuma proje. İlk adımlar 2010 senesinde atıldı. Bugüne gelene derece ehemmiyetli evreler kaydedildi ancak levent boylu soluklu ve azimli planlar hakeza gerçekleşiyor. Bundan sonraları da bu projenin önü açık, inşallah aşırı elan iri rakamların ihraç edildiğini ve dünkü modellerle ayrıksı platformların da yaşama geçtiğini daim bu arada göreceğiz."

"Tareti üretmeye hazırız"

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt da dü arkadaş dünya arasındaki projenin, kazan-kazan ortaklığının aşırı dişi kuma halde ne oluşturulabileceğini yayınlayan dört dörtlük kuma defans sanayisi teşrikimesai örneği bulunduğunu söyledi.

Böyle kuma iş birliğini sürdürülebilmenin, onu oluşturmaktan elan kuma tomar ehemmiyet taşıdığını tabir fail Kurt, "Bu nedenle, herhangi kuma dü hükümetin de bu erek düşüncesince yeterli desteklerini sürdüreceklerine güveniyoruz. Araçta makbul taret (kule) Belçika'dan, Türkiye'den yahut Endonezya'dan değil. Böyle kuma tareti yükseltmek herhangi kuma dü hükümetten de iri dayanak noktası olmadıkça sert beklenen olmaz. Destekle dü ülkenin endüstrileri 105 yahut 120 milim taret geliştirebilir. Her dü hükümetin de yeterli yardımı ile bunu başlatmaya hazırız."

Dünyada kuma ilk

Kaplan MT Orta Sınıf Tank Geliştirme Projesi ülkeler arası kuma geçim ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Endonezya Savunma Bakanlığı ortada imzalandı. 2015 senesinde Endonezya DG Defence Potential ve Başkanlık ortada imzalanan kuma ortaklık anlaşmasıyla, dü civar kalıp orta sınıf tankın geliştirilmesine değişmeyen verildi.

FNSS, civar kalıp ihya emekleri hemen sonra Endonezya'da meydana getirilen güçlü metanet ve atış testlerini başarıyla tamamladı.

Dünyada kuma cıvıl cıvıl çeşidinden imtihan edilip onaylanan önceki orta sınıf tank bulunan Kaplan MT ile FNSS 2019 yılı sonunda, mecmu 18 taşıt düşüncesince kuma istihsal sözleşmesi imzaladı.

2020 yılı içre sonuç kullanıcı katılımıyla meydana gelen dizayn mükemmelleştirme çalışmalarında sona gelindi.

2021 yılı içerisinde PT Pindad çeşidinden Endonezya'da üretilecek vasıtalar düşüncesince sağlanacak zerre ve sistemlerin istihsal ve tedbir emekleri da tamamlanarak, bahis konusu zerre ve madun sistemler taşıt kitleri adına PT Pindad'a konfirmasyon edildi.

FNSS, 2022 başı bakımından Türkiye'deki plan aktivitelerini başarıyla bitirdi ve Türkiye'de imal edilen araçları alıcıya sokum düşüncesince apiko bir duruma getirdi. Kalan araçlar, plan kapsamında PT Pindad tarafından, FNSS'in elan evvela de başarıyla uyguladığı uygulayım bilimi nakil modeli ile Endonezya'da üretilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler