USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

James Webb Uzay Teleskobu'nun, Hubble'ın verilerini kullanarak elde etmiş olduğu sahneler payl

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 1990'da uzaya gönderilen Hubble Uzay Teleskobu'nun verilerini kullanan James Webb Uzay Teleskobu'ndan dünkü sahneler paylaştı.

James Webb Uzay Teleskobu'nun, Hubble'ın verilerini kullanarak elde etmiş olduğu sahneler payl
05-10-2022 23:59
Ankara

NASA'nın genel ağ sitesinde arazi düzlük haberde, "VV 191" adlı koşa galaksinin görüntüsünün Hubble Uzay Teleskobu'nun sağlamış olduğu veriler ile kaydedildiği belirtildi.

Elde edilen acemi görüntüde, alkan eliptik birlikte gök ada ve iri galaksinin henüz önceki yepyeni ayrıntılarının arazi almış olduğu kaydedildi.

Bilim insanı Rogier Windhorst, James Webb Uzay Teleskobu'nun, galaksinin henüz etraflıca ve helezonlu kısımlarını baş döndürücü henüz detaylı gösterdiğini açıkladı.

30 yılı fazla süredir bilgi hayatına erke markajcı Hubble ile 1,5 milyonun üstünde müşahede yapılırken bu gözlemlere yaslanan 19 bindeni fazla bilimsel nitelikli düzentileme üretildi.

NASA, 25 Aralık 2021'de dünyanın en şişman ve en kaslı feza teleskobu James Webb'i, Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi kendisine uzaya fırlatmıştı.

Öte yandan, 30 Eylül'de, NASA ve Amerikan feza mekiği ve füze üreticisi SpaceX, 1990'da uzaya gönderilen Hubble Uzay Teleskobu'nun çalışkanlık süresini sinirlendirmek düşüncesince uzaya birlikte kadro göndermeyi değerlendireceğini duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler