USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İzmir "TEKNOFEST"e hazırlanıyor

Dünyanın en iri havacılık, gök ve uygulayım bilimi festivali TEKNOFEST'e 2-5 Mart tarihlerinde ev sahipliği meydana getirecek İzmir'de etkinliğe müteveccih icraat hızlandı.

İzmir
05-01-2023 12:08
İzmir

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde hazırlanan, nice kasıntı ve yapılış çeşidinden desteklenen TEKNOFEST, düşlerini gerçeğe tahvil geçirmek talip uygulayım bilimi tutkunlarını, Cumhuriyetin 100. senesinde İzmir'de birlikte araya getirecek.

Festival, 2-5 Mart'ta İzmir'de, 16-19 Mart'ta Ankara'da, 30 Nisan-6 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Milli uygulayım bilimi çoğaltma ve ihya noktasında kılavuz kaptan bulunan TEKNOFEST'e İzmir ve Ankara önce kere ev sahipliği yapacak.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de kentteki kamu, taharri memuru polis maşer kuruluşu temsilcileri, göz ve borsaların yöneticileriyle birlikte araya gelmiş şekilde yapacakları çalışmalarla ait bilgelik verdi.

Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde düzenlenecek TEKNOFEST düşüncesince takımlar hem askeri hava meydanı bununla beraber civarındaki bölgelerde katılımcılar ve seyirciler düşüncesince enfrastrüktür çalışmalarına başladı. Festivali görüşme geçirmek talip uygulayım bilimi tutkunlarının Çiğli'deki bölgeye şen kavuşması amacıyla ek otobüs seferleri yapılacak.

Vali Köşger, AA muhabirine, TEKNOFEST'in İzmir'de düzenlenmesiyle ait levent boylu zamandır gayretlerinin bulunduğunu söyledi.

Festival düşüncesince güzeşte sene da girişimlerinin bulunduğunu hatırlatan Köşger, "Bu sene ülkemizin 3 şişman şehrinde gerçekleştirilecek festivalin ehemmiyetli ayağı İzmir'de yapılmaktadır ve 10 binin üstünde müsabık bu etkinliğe başvurma etti." sanarak konuştu.

Geçtiğimiz aylarda "İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali" düzenlediklerini anımsatan Köşger, gençleri değişik teknolojik fikirlerle buluşturmaya bitmeme edeceklerinin altını çizdi.

İzmir'in Türkiye'deki öteki kentlerden değişik halde geliştiğini vurgulayan Köşger, "İzmir inovasyon, enformatik ve yazılım dalında gelişiyor. Bunu henüz hızlandıracak birlikte mottomuz var. Ankara siyasal başkent, İstanbul ekonomik, ticari başkent, İzmir de teknolojik hükûmet merkezi olsun diyoruz. Buna müteallik de icraat var. 4-5 pare teknokentimiz var. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitümüz var. İzmir'de uygulayım bilimi dalında başıboş bölgenin kurulması düşüncesince yapılabilirlik emek harcaması yürütülüyor." ifadesini kullandı.

Köşger, İzmir'in 4,5 milyonluk nüfusunun tahminî birlikte milyonunun gençlerden oluştuğunu, onların teknolojik bölgede yetiştirilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu aktardı.

Gençlerin teknolojiyi hemen kullanmasının değil üretmesinin de ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Köşger, "TEKNOFEST gençlere bunun ortamını oluşturuyor. Onların uyanıklık sahası bizlere uyarınca henüz fazla, mütekâsif durumda. Onlara hakeza birlikte yassı getirmek düşüncesince etkinliğin güzel birlikte olanak ve okazyon olacağını değerlendiriyorum. Tüm kurumlarla 2-5 Mart'a hazırlanıyoruz. Tüm gençlere de ister müsabık namına ister de ziyaretçi namına ülkemizin gençlerinin eriştiği seviyeyi görmeyi salık mektubu ediyoruz." dedi.

Köşger, Ege Bölgesi'ndeki metropoller ilkin peyda geçirmek neredeyse hepsi Türkiye'deki uygulayım bilimi tutkunlarını İzmir'de düzenlenecek TEKNOFEST'e çağırma etti.

"TEKNOFEST'i ölçüm ediyor ve destekliyoruz"

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise teknolojiyi üretenlerle onu satın alanlar arasındaki farkın değişik açıldığı birlikte dönemden geçildiğini tabir etti.

Türkiye'nin teceddüt üretme, uygulayım bilimi ve inovasyonda ehemmiyetli birlikte sebep olma hedefinin gelişigüzel zamankinden henüz kalburüstü bir duruma geldiğini tamlayan Kestelli, "Bu yolda TEKNOFEST kabilinden teknolojiyi gençlerin uyanıklık sahası biçimine getiren, yenilikçiliği heveslendirme yazar destekleyen etkinliklerin baş döndürücü yararlı birlikte işlevi olduğuna kalben inanıyoruz. Bu sebeple ülkemizin yenilikçilikte kılavuz kaptan kenti bulunan İzmir'de TEKNOFEST'i şişman birlikte takdirle karşılıyor, destekliyor ve ait hepsi gençlerimizi etkinliğe katılmaya çağırma ediyoruz." halinde konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de TEKNOFEST'in Türkiye'de ulusal değişen teknolojinin geliştirilmesi ilişkin ehemmiyetli birlikte düzenleme bulunduğunu söyledi.

"Festival, İzmir'in uygulayım bilimi ekosistemine dokunacak"

Organizasyonun, Türkiye'nin uygulayım bilimi politikalarını belirleyen şirketler çeşidinden İzmir'de yaşama geçirilmesinin önemine yer veren Özgener, "TEKNOFEST, İzmirli girişimcilerin bu bölgeye yönelmesindeki devimselcilik ve heyecanı artıracak, başkaca şişman uygulayım bilimi şirketlerinin acemi girişimcilere dayanaklık geçirmek bulunmasına vasıtalık edecek birlikte etkileşim ortamı sunacaktır. İzmir'in uygulayım bilimi ekosistemine dokunacak hakeza birlikte festival, acemi girişimciler düşüncesince oluşturucu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da esnaf namına TEKNOFEST'e amade olduklarını dile getirdi.

Festivalin yapılması düşüncesince birlikte astronomi oluşturulduğuna ayraç fail Mutlu, "TEKNOFEST'in yapıldığı müddet ortamında esnafa müteveccih birlikte çabukluk ve cıvıltı olacağını düşünüyorum. Çünkü şehirde meydana getirilen gelişigüzel etkinlik, bu şehrin esnafını animatör zait birlikte el yapıyor. Festival dolayısıyla ilkin konaklama peyda geçirmek neredeyse erişim ve aşevi sektöründe çabukluk yaşanıyor. " ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler