USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İstanbul'da karda çevrili patron camiye sığınan İsrailli haham yaşadıklarını anlattı

İsrailli Haham Elbom, "Çok bitap ve üşümüştüm. Camide halının üstünde az buçuk uyudum. Elimi yüzümü yıkayıp, yeniden sabahleyin duasını gerçekleştirmek düşüncesince camiye geldiğimde salat kılan insanoğlu vardı. Ben de bire bir sürede taraf yana Müslümanlarla duamı

İstanbul'da karda çevrili patron camiye sığınan İsrailli haham yaşadıklarını anlattı
27-01-2022 16:28
İstanbul

İstanbul'da kar yağışı dolayısıyla kuşatılmış kalmış bulunduğu yerden jandarma çeşidinden kurtarılarak, camiye götürülen 62 yaşındaki İsrailli Haham İsrael Elbom, Yahudiler düşüncesince helal sertifikası namına bildirme edilen koşer sertifikasyonu düşüncesince denetleyici namına İstanbul'a geldi. İşlerini bitirdikten sonraları uçağına kavuşmak düşüncesince yola çıkan Elbom, kar yağmur ve tipi yüzünden İstanbul Havalimanı'na varamadan yolda kuşatılmış kaldı.

Saat 15.00'ten şeb çağ 02.00'ye derece araçta bekleyivermek mecburiyetinde artan Elbom, jandarmanın sebebiyle yakındaki müşterek manşet merkezine, peşi sıra bekleyivermek az daha İstanbul Havalimanı yakınındaki Ali Kuşçu Camisi'ne götürüldü.

İsrail medyasında ruzname oldu

Cemaat camide salat kılarken ayrımsız safta sabahleyin duası fail Elbom, yaşamış bulunduğu değişik tecrübeyi İsrail medyasıyla paylaşarak, ülkesinde ruzname oldu.

Yolların açılmasıyla Esenyurt'taki müşterek otele yerleştirilen Elbom, uçakla İsrail'e dönecek.

Yaşadıklarını AA muhabirine de özetleyen İsrailli Haham İsrael Elbom, Türkiye'nin nice şehrine defaatle iş gayeli seyahatler yaptığını ve konsantre pıtrak geldiğini söyledi.

Seyahatleri esnasında kendini herhangi müşterek devir elleme hissettiğini dile getiren Elbom, "Ankara, İzmir ve Adana kabilinden nice şehre senelerdir yolculuk ediyorum. Her gittiğimde kendimi şen hissediyorum. Çok edibane insanlar, genel anlamda gülümsüyorlar. Ben Koşher besin düşüncesince sertifikasyonunda müşavir namına çalışıyorum, o sebepten dolayı konsantre geliyorum." dedi.

Elbom, dü devir geçmiş de müşterek fabrikadaki işlerini bitirdikten sonraları uçağına kavuşmak düşüncesince yola çıktığını, koyu kar yağışı ve avarız yüzünden yolda kaldıklarını anlattı.

Araçla arka dönmenin de beklenen olmadığını aktaran Elbom, "Gece çağ 01.00'e derece otomobilde kaldık. Şoförüm uyuyordu ancak ego uyuyamadım. Polisler kullanmakta olanları araçlarından alarak müşterek yere götürmeye başladılar. Ben şoförü uyandırdım, neler olup bittiğini bellemek için. Polis araçlarının bulunduğu yere derece sağlıksız çağ yürüdük ve sonraları kamyonete geçtik. Çok kalabalıktı. Polis merkezine gittik ve orada müşterek dü çağ kaldık. Sıcaktı. Yiyecek getirdiler ancak koşher musaddak bulunmadığı düşüncesince yiyemedim. Ordu görevlileri bizi aldı ve otele, doğrusu gerçekte camiye götürdüler." niteleyerek konuştu.

Camide Müslümanlarla taraf yana tapınma etti

Sabah 04.00 kabilinden camiye vardıklarını kail Elbom, orada yaşadıklarını ise şu şekilde aktardı:

"Cami bulunduğu düşüncesince ayakkabılarımı çıkardım. Halılar az buçuk sıcaktı, ısındım. Caminin müşterek köşesine geçtim, insanoğlu bana bakıyordu. Çünkü elbette ki az buçuk değişik görünüyordum. Hiç kimesne müşterek nesne söylemiyordu, çabucak gülümsüyorlardı. Çok güzeldi. Saat 05.00-06.00 civarıydı. Çok bitap ve üşümüştüm. Camide halının üstünde az buçuk uyudum. Elimi yüzümü yıkayıp, gene sabahleyin duasını gerçekleştirmek düşüncesince camiye geldiğimde salat kılan insanoğlu vardı. Ben de ayrımsız sürede taraf yana duamı ettim. Aynı Tanrı'ya afsun ediyoruz. Güzel zamanlardı."

Camide yaşadıklarının kendisi düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Elbom, buradaki hikayesinin İsrail medyasında da arazi aldığını, İsrail'de müşterek camide bunu yapmanın güç bulunduğunu söyledi.

Elbom, sorunlara gönül rahatlığı herhangi müşterek devir gülümsemekten ve barıştan yana bulunduğunu anlatarak, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Gülümseme bu insanoğlu ortada sulh getirecek. O sebepten dolayı bunu yapıyorum. Yahudi ve Müslüman toplumları ortada da sulh getirebilir, hepsi adamlık düşüncesince de. Birlikte yaşayabiliriz. Savaşa nite ihtiyacımız var. 14-15 çağ kuşatılmış kaldım. Cami de hakkıyla güzeldi. Benim düşüncesince elleme zamanlardı. İstanbul Aşkenaz Hahamı Mendy Chitrik de bu süreçte bana aşırı iane etti, sonsuz müşterek şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Birlikte şimdi dobra müşterek evren olabilir. O şeb hissettiğim kabilinden Yahudi ve Müslümanlar ve öbür hepsi topluluklar çoğumuz ayrımsız çocuklarız ve ayrımsız Tanrı'ya tapınma ediyoruz. Birlikte afsun edip, gülüp, beraberce yaşayıp, beraberce raks edebiliriz. İnanıyorum ki evren şimdi konforlu ve tığ de şimdi bahtiyar olacağız. Bu otelde de aşırı şen ettim, benimle ilgilendiler."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler