USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu

Sporcuların adale performanslarını denetlemek düşüncesince giyilebilen teknolojiler geliştiren Neurocess firması, İngiltere Premier Lig takımları çeşidinden yeğleme edilmeye başlandı. Firma gözünü demincek de Amerikan Ulusal Futbol Ligi ve F1 takımlarına çevirdi.

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu
15-12-2021 11:29
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ait kuruluşu TÜBİTAK'ın yardımıyla 2016 senesinde kurulan Neurocess firması, meraklı sporcuların egzersiz analizini ayrışık biyosensörlerden mevrut verilerin kullanımıyla yaparak, performanslarını ve fizyolojik durumlarını gözlemleyebilen ve mümkün kusur risklerini hesaplayan giyilebilir ortak mahsul geliştirdi. Türk gençlerin kurduğu firma, elan sonraları TÜBİTAK'ın KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında da desteklendi.

Neurocess Kurucu Ortağı Erhan Ertan, AA muhabirine, şirketlerini üniversiteden izinli mümkün olanaksız kurduklarını, beden geliştirmeyle ilgilenen ve aşkın yüklenme dolayısıyla sakatlanan arkadaşları dolayısıyla hakeza ortak uygulayım bilimi ihya neticesinde aldıklarını söyledi.

Cihazın kestirmece 6 salname Ar-Ge neticesinde ortaya çıktığını tamlayan Ertan, "Biz, elektromiyografi sensörleri (EMG) teknolojisi geliştiriyoruz. EKG'ye enine boyuna benzeri ortak teknoloji. Kalp ritmini ölçmeye hadim EKG nice insan kabilinden biliniyor. EMG de kasın elektriksel aktivasyonunu ölçmeye hadim sensörler. Bu teknolojiyle meraklı sporcuların karşı egzersiz öncesinde sensörler yapıştırılıyor. Daha sonraları kaslarının ne denli güçlü, ne denli kuru olduğu, karşı ne denli ağırlık binmiş bulunduğu ve ne denli bitap bulunduğu kabil analizler yapıyoruz. Buradan da sakatlıklarının önüne geçmeye çalışıyoruz ve egzersiz performanslarına müteallik kimi dijital, dijital veriler sunuyoruz." dedi.

"Önceliğimiz sakatlıkları önden kestirim etmek"

Ertan, geliştirdikleri hızla gelişen teknolojinin dü ayrımlı kullanma gayesi olduğuna ayraç ederek şu şekilde konuştu:

"Birincisi, sporcuların performanslarını izleme ederek hem o performansın ilerletilmesini sağlıyoruz aynı zamanda sakatlığı yasaklayıcı kimi algoritmalar sunuyoruz. Hangi kasların, ne denli bitkin olduğuna bakıyoruz. Ona göre, 'Sporcunun bu kası güçsüz, burayı geliştirmesi lazım.' veya 'Bu antrenmanda buraya aşkın yükleniyor.' diyoruz. Birinci önceliğimiz sakatlığı önden kestirim edebilmek. İkinci yerine da hastalıklı sporcunun sahaya dönmesini er kılmaya çalışıyoruz. Sporcuların sahaya devir süreçlerinde gine sakatlanma riskleri enine boyuna yüksek. Tam yerine apiko olduktan sonraları bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu, sporcuların başarısını aşkın etkiliyor. Sporcular ağır maaşlar alıyorlar. Hem yersiz ödenen maaşlar kulüplere zorluk aynı zamanda otama harcamaları ağır nukut tutuyor. Dolayısıyla esasen iş kaybını minimuma indirmeye çalışıyoruz."

İngiltere'de de ofisleri bulunduğunu ve önceliklerinin toptan alışveriş bulunduğunu kail Ertan, "Şu anda İngiltere Premier Lig'de nice spor kulübüyle barışma yapmış durumdayız. İngiltere ve Avrupa'daki iri liglere yatırımlarımızı artırıyoruz. Hedef kitlemiz yerine esasen orayı belirlemiş durumdayız. Dünyanın ve İngiltere'nin önde mevrut kulüpleri cihazımızı kullanıyor. Neredeyse değme egzersiz evveliyat ve sonrasında veya sakatlanmış sporcuların takiplerinde bizim cihazlarımızdan yararlanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ertan, cihazın önceki yerine futbolda yayılmış yerine kullanıldığını fakat İngiltere'de ragbi takımlarından da ağır uyanıklık görmeye başladıklarını dile getirerek, "Düzenli müşterimiz bulunan futbol ve ragbi takımları var. Şu anda NFL ve F1 takımlarıyla da yazışma halindeyiz." bilgisini verdi.

Teknolojilerinin topu topu spor dallarında ferah ferah kullanılabileceğini vurgulayan Ertan, cihazdaki sensörlerin, sporcuların izleme edilmesi müstelzim adale gruplarına uygulandığını ve maksut alana yerleştirilebildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler