USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İHA ve SİHA'ların kaynak eşya kartları Gaziantep'ten

İHA ve SİHA'ların kaynak eşya kartları Gaziantep'ten
11-11-2021 13:23
İstanbul

İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, "Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların kaynak eşya kartları üretiliyor. Yine mermi geçirmez cıncık imalatımız var, iptidai eksenli, üç eksenli ve değişik CNC tezgahlarında ürettiğimiz defans uran ürünlerinin redif parçaları, onların tamamlayan maddeleri, termal kameralar ve insiyak sistemleri münteşir yerine ürettiğimiz ürünler. Bu verim çeşitliliği rastgele güzeşte güneş artıyor." dedi.

Türkiye'nin en iri uran kümesi SAHA İstanbul'un düzenlemiş olduğu SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde ikinci gününde bitmeme ediyor.

Akyılmaz, fuar kapsamında AA muhabirine icra ettiği açıklamada, SAHA EXPO’da 12 firmayla Gaziantep'i özümleme ettiklerini ve fuardaki şirketlerin birçoğunun defans sanayisiyle icraat fail firmalardan oluştuğunu kaydetti.

Fuarda, Gaziantep'teki firmaların, ekosistem içindeki başka firmalarla teşrikimesai yaparak bağlantılarını artırmasını, onların tedarikçisi olmasını, düet görüşmelerle acemi yatırımların, iştirak evliliklerinin geliştirilmesini amaçladıklarını tamlayan Akyılmaz, stantlarına derin ortak özen bulunduğunu dile getirdi.

Gaziantep'in üretim, istihdam ve dış satım rakamlarıyla Türkiye'nin üretimdeki başı çeken şehirlerinden ve gıda, iplik, halı, ayakkabı, kimya, oluşum sahalarında da Türkiye'de en kompetitif illerden bir tanesi bulunduğunu dile getiren Akyılmaz, bu çıtayı az buçuk elan arttırmak istediklerini belirtti.

"Gaziantep'in faziletkâr uygulayım bilimi mahsulat üretmesi düşüncesince tahavvül programı başlattık"

İKA Genel Sekreteri Akyılmaz, "Dolayısıyla Gaziantep'in bundan ahir çağda himmet derin sektörlerin birlikte faziletkâr uygulayım bilimi mahsulat üretmesi düşüncesince de ortak tahavvül programı başlattık. Dönüşüm programında Gaziantep Sanayi Odası'yla teşrikimesai biçiminde çalışıyoruz. Bu tahavvül programı kapsamında Gaziantep'te başta defans uran ve medikal uran dalında üretimi artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu noktada da Gaziantep'te ağır ortak enfrastrüktür ve gizil bulunduğunu dile getiren Akyılmaz, çalışmalara araba ve maden sektöründen başladıklarını ve şu anda 120’den ortak tomar araba maden sanayiinde çalışkanlık yayınlayan şirkete ehil olduklarını bildirdi.

"Uluslararası uran bölümlendirme kriterlerine uyarınca Gaziantep'in 71 kabiliyeti var"

Gaziantep olarak, Savunma Sanayi Başkanlığıyla baş döndürücü sayıda teşrikimesai gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamında ilk Gaziantep'in altyapısını araştırdıklarını özetleyen Akyılmaz, şunları kaydetti:

"Savunma uran yönünde bizim ne kabiliyetlerimiz var? Hangi ürünleri üretebiliriz? Bunları belirledik. Uluslararası uran bölümlendirme kriterlerine uyarınca Gaziantep'in 71 kabiliyeti bulunmakta. Bu kabiliyetlerle ve bulunan hatlarla Gaziantep’in üretebileceği acemi verim sayısı 453. Biz bunların envanterini çıkardık. Aynı sürede defans sanayinde çalışkanlık yayınlayan firmalarımızın, başta araba maden sektöründeki firmalarımızın araba teçhizat, Ar-Ge, onaylama dair maliyetlerini istikbal etmek düşüncesince de Bakanlığımızla teşrikimesai biçiminde finansman maliyeti desteği programını tasarlayıp firmalarımıza finansman aktarımı yapmayı planlıyoruz. Bu da firmalarımızın hem verim çeşitliliğini bununla birlikte arsıulusal ve millî açıdan rakiplik enerjisini artıracaktır. Eğer bunu başarabilirsek Gaziantep rastgele güzeşte güneş defans sanayinin, Türkiye'deki ve arsıulusal piyasadaki pazarından adalet etmiş olduğu oranı elan ortak tomar almış olacak."

"2023'te Gaziantep'in defans uran ekosistemi baş döndürücü çelimli olacak"

Burhan Akyılmaz başkaca Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların kaynak eşya kartlarının üretildiği bilgisini paylaşarak, laflarını şöyleki tamamladı:

"Yine mermi geçirmez cıncık imalatımız var, iptidai eksenli, üç eksenli ve değişik CNC tezgahlarında ürettiğimiz defans uran ürünlerinin redif parçaları, onların tamamlayan maddeleri, termal kameralar ve insiyak sistemleri münteşir yerine ürettiğimiz ürünler. Bu verim çeşitliliği rastgele güzeşte güneş artıyor. Bir taraftan da beceri oluşum çalışıyoruz. Yani inanırım ki 2023'te Gaziantep'in defans uran ekosistemi baş döndürücü çelimli olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler